Прочитај ми чланак

НОВИ НAПAД У ШПAНИЈИ: Бомбаши самоубице колима газили људе на улици!

0

Полиција ликвидирала пет бомаша самоубица, седам особа повређено.

Рано јутрос терористи су извели нови напад у Шпанији. Напад се догодио у туристичком месту Камбрилс који је око 100 километара удаљен од Барселоне.

Према наводима светских медија, седам особа је повређено када су терористи путничким возилом марке „ауди“ улетели у масу људи на шеталишту. 

Напад се догодио један сат након поноћи по локалном времену. Терористи, опасани појасевима са експлозивом, колима су улетели међу људе и почели да их газе. Повређено је укупно седам особа, од којих двоје теже!

Полиција је одмах реаговала и кренула у потеру за нападачима. Током потере, возач је изгубио контролу и „ауди“ се преврнуо на кров. Тада су полицајци отворили ватру и успели да ликвидирају убице. Како су медији прво јавили, нападачи су били опасани појасевима са експлозивом. Тада су тврдили и да је полиција безбедно уништила експлозив, али се касније испоставило да су прслуци били лажни.

Мештанима овог приморског града наређено је да не излазе на улице.

„Чули смо људе како вриште, а потом и пуцње, видео сам мртвог човека како лежи на улици“, сведочи конобар из кафића који се налази на шеталишту.

Полиција је саопштила да сумња да је овај напад повезан са нападом у Барселони у којем је живот изгубило 13 људи. Напад се догодио јуче око 17 часова, када је терориста комбијем улетео у масу људи у центру града. Повређено је више од 100 особа, од којих је 15 у критичном стању. Према првим информацијама, у нападу у Барселони нема страдалих и повређених Срба.