Прочитај ми чланак

ХРАБРА ЗВЕЗДА у Београду тражи Лигу Европе!

0

Црвена звезда поражена је од Краснодара у Русији у првом мечу последње, плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе – 3:2 (1:0).

Екипа Владана Милојевића одиграла је храбро, још једном показавши да се не предаје пошто је два пута успела да смањи предност домаћег састава, али остаје жал због два олако примљена поготка, као и неколико пропуштених прилика на другој страни.

B92

Краснодар је повео у 20. минуту преко Ивана Игнатијева, Звезда пропустила шансу да узврати до полувремена, да би други део игре отворила на најгори могући начин – голом из прве акције.

Овога пута је Виктор Клаесон казнио касни блок Душана Анђелковића, али је гост имао експресан одговор. Славољуб Срнић наставио је голгетерску серију снажним ударцем са дистанце у 57. минуту, међутим – недуго затим домаћин је поново имао два гола вишка.

Сергеј Петров у 66. минуту остаје необјашњиво сам после корнера и хвата диван волеј за 3:1. Али, Милојевић вуче прави потез у истом минуту, шаље на терен Немању Милића и Александра Пешића, да би први само пет минута касније асистирао другом за повратак драме пред 25.000 гледалаца.

Уследио је снажан притисак Руса до краја, предњачио је расположени Михаило Ристић, који је пре месец и по дана управо из Звезде стигао у Краснодар, али је одбрана српског вицешампиона успела да издржи и задржи веома активан резултат пред реванш на крцатој Маракани.

Реванш је на програму за седам дана од 21 час.

90′ – На уласку у последњи минут регуларног тока Пешић је добио још једну добру, дубоку лопту са своје половине и стигао до ње пре Синицина, али није могао да је пошаље и иза њега. Кренуо је голман домаћих назад на црту, Пешић протурио лопту на петерац, она се на крају одбила до Срнића, чији ударац сада није био опасан.

87′ – Како се дуел ближио крају Руси су сви више стезали обруч око казненог гостију, који су се и даље умешно бранили, док је Анђелковић због повреде ипак морао ван терена. Оваква ситуација оставља је још више простора Звезди, али Пешић није успео да прође последњег чувара.

82′ – Ристић је наставио са опасним покушајима ка мрежи Борјана, у новом налету домаћих, али је сенку на цео сусрет, који је имао јако коректан тон, потом бацио сраман потез играча Краснодара.

Звезда је додатно појачала притисак у одбрани, што је довело до повреда два играча гостију у једном тренутку. Црвено-бели су стали, али су домаћи необјашњиво одлучили да нападну, док један противник лежи у казненом, а други неколико метара одатле. Срамно.

71′ – ГОЛ – Оба тренера извршила су по две измене, али је Владан Милојевић био тај који је повукао праве потезе. На терен је у 66. минуту послао Немању Милића и Александра Пешића, да би управо њих двојица креирали други гол за свој тим.

Мичел Доналд послао је идеалан пâс са десног крила тик до аут линије на ивици петерца, где је стиже Милић и враћа на пет метара – одакле Пешић сјајно реагује и поново уноси драму у дуел у Краснодару – 3:2!

70′ – Нову огромну шансу домаћи су имали недуго затим, али је Анђелковић успео у последњи час да избаци лопту ван гола, пошто је Борјан лоше истрчао.

67′ – ГОЛ – Нажалост, домаћин је већ у 67. минуту поново имао два гола вишка, после још једног пропуста у дефанзиви Црвене звезде.

Сергеј Петров остао је необјашњиво усамљен на ивици казненог, што је увидео извођач корнера Павел Мамаев и послао лопту управо до њега, а овај дивним волеј ударцем још једном вара Борјана – 3:1!

59′ – Уследио је још жешћи одговор Краснодара, који је само два минута касније успео да стигне до новог поготка – Ристић је наставио да шаље ‘пројектиле’, а последњи је завршио од пречке барем метар иза леђа Борјана, али то нису приметила петорица арбитара на стадиону.

57′ – ГОЛ – Нису Звездини играчи психички пали после другог поготка, наставили су да притискају што им се експресно исплатило!

Славољуб Срнић наставио је своју голгетерску серију одличним ударцем са двадет и пет метара. Лепо је приметио крилни нападач црвено-белих да је голман ривала мало изашао и посало оштар ударац по земљи – а Синицин овога пута само качи лопту на путу ка мрежи – 2:1!

55′ – Примљени погодак натерао је госта да одмах снажно нападне, најпре је са дистанце покушао Канга, да би онда најбољу прилику за Звезду пропустио Ричмонд Баоћи.

Била је то одлична, брза акција црвено-белих – Немања Радоњић је идеално пронашао Гањанина, после продора и правовремене лопте на десном крилу, који шутира са ивице петерца, али Андреј Синицин феноменално зауставља његов шут.

46′ – ГОЛ – Друго полувреме почело је на најгори могући начин за Црвену звезду, пошто је Краснодар из прве акције, после свега неколико секунди игре, дуплирао своју предност.

После акције по левом боку, Кристијан Рамирес послао је центаршут на другу стативу, Анђелковић закаснио да изађе у блок, а лопта коју је упутио Виктор Класен преко Борјанових прстију и од стативе завршила у мрежи – 2:0.

ПОЛУВРЕМЕ – Желео је домаћин да на одмор оде са два гола предности, али су гости успели да зауставе све атаке. С друге стране, покушавали су даље из контри да стигну до толико поготка и изједначења, а последњу шансу имали су у последњим тренуцима – када је Душан Анђелковић замало закаснио.

40′ – Већ после неколико уводних минута било је јасно колико српском вицешампиону недостаје Бранко Јовичић, који је у претходним сусретима готово сâм чувао средишњи део терена. Управо кроз средину Краснодар је стигао до следеће прилике, Борјан је ситуацију 1 на 1 решио у своју корист, иако је био офсајд.

33′ – Пошто су успели да се одбране после нова два ударца из угла, Руси поново прете преко Ристића. Овога пута агилни везиста шаље одличан шут са дистанце ка горњем десном углу, али Борјан лепом парадом брани.

31′ – Канга је повукао опасан контра напад, који домаћи заустављају фаулом за жути картон, да би после центаршута Габонца један од штопера Краснодара умало затресао сопстевну мрежу.

26′ – Покуашала је Звезда одмах да одговори нешто агресивнијим приступом, али је руским представник добро затворио све прилазе свом голу. Простор да запрети пронашао је Славољуб Срнић и снажно шутирао са двадесетак метара, Синицин је успео да заустави његов покушај, док Боаћи у наставку акције није лепо захватио лопту из волеја.

20′ – ГОЛ – После обећавајуће полуконтре гостију, домаћин је успео да поведе, иако пре тога није конкретно запретио мрежи ривала.

играчи Звезде оставили су превише простора бившем саиграчу, Ристић је искористио празан простор, стигао до казненог и гађао даљи угао, а Борјан успео само да одбије лопту на ћошак петерца – одакле је Иван Игњатијев смешта у празну мрежу – 1:0.

17′ – Ритам је полако опадао, али је домаћин и даље био конкретнији. Међутим, сем корнера и лоше изведеног слободног ударца, из изузетно опасне позиције, веће опасности по гол црвено-белих није било.

10′ – Иако је Звезда кренула отворено, Краснодар је био тај који је држао лопту у ногама и тражио шансу да запрети. Први је то учинио Михаило Ристић, лопта је променила путању на путу ка голу, али је Милан Борјан уз мање проблеме успео да је одбије, а његови дефанзивци да је испуцају далеко од гола.

3′ – Меч је кренуо у високом темпу, а први су запретили гости, ипак – после комбинације из корнера дефанзивци домаћих лако су отклонили опасност у два наврата.