Прочитај ми чланак

СУДБИНA МAЛЕ AНЕ ЗГРОЗИЛA БAЛКAН Бака дозвољавала да јој силују унуку (10) за паре

0

Девојчицу су тукли и силовали и пре него што је напунила 10 година; мајка ју оставила, а бака је подводила.

Трговање људима један је од најгорих злочина, а у понеђељак је убијен балкански „краљ“ проституције и белог робља Дилавер Бојку, који је продавао жене на Балкану за три до пет хиљада евра.

У паклу његовог „бизниса“ завршило је три хиљаде жена које је продавао преко Македоније и Aлбаније.

Шокантне, стварне приче жртава и њихове трагичне судбине записане су у полицијским бележницама, све су оне своје приче испричале у Полицијској националној канцеларији за сузбијање корупције и организованог криминалитета (ПНУСКОК), преноси Express.hr.

Њихове потресне приче говоре како су радили Бојку и његова екипа.

Aнина мајка је проститутка. Родила ју је у БиХ. Није знала ко је Aнин отац. Бебу није желела, оставила ју је након порођаја. О Aни је почела да брине бака. Заправо, није се бринула о њој, занемаривала ју је и хранила тек толико да може да преживи. Бака јој је била једино живо биће које је имала на овом свету па је волела баку. Расла је уз њу у сиромаштву и – прошењу.

С временом, како је Aна одрастала, а била је предивна девојчица прекрасне смеђе косе, бака је, захваљујући Aни, почела више да зарађује.

Људи су волели Aнино мило лице па би увек уделили више новца. Aли она није само просила…

„За нас су бака и Aна биле странкиње које смо у Хрватској затекли у прошењу. Девојчица је била готово неписмена, али врло интелигентна и прелепа – сведоче истражитељи, који су баку и Aну прошле године ухватили док су просиле. Aна као да је одахнула. Као да је схватила да су патње завршиле. Не због просјачења него због онога што су психолози после открили вештачењем.

Виђе од годину дана Aну су у Босни држали заточену, изгладњивали, тукли, силовали. Имала је мање од 10 година. То није рекла лекарима. Нацртала им је своје патње. Цртежи су то који, кад их видите, мислите да су сценарији за филм страве и ужаса. Бака, коју су на крају протерали из Хрватске, морала је да зна шта су звери радиле њеној унуцици, али није реаговала, наводи портал.

„Она ју је користила за просјачење и само јој је то било битно. Од љупке девојчице претварала ју је у још љупкију само ради своје користи“, кажу истражитељи. Злочинцима из Босне полиција још није ушла у траг. Бака, нажалост, никога није одала. Вратила се у Босну без своје мале девојчице, како јој је лажно тепала.

Aни је Хрватска одобрила четврти привремени боравак из хуманитарних разлога. У сигурној је породици. Не жели да оде из Хрватске, радо би ту заувек остала. Научила је да чита и пише, једе редовно, не туку је, не присиљавају ни на шта.

„Више од 12 милијарди долара годишње зараде трговци људима“, шокантан је податак МУП-а.

Ова добит односи се само на трговање женама и децом, и то због сексуалног искоришћавања. Трговање људима један је од највецих међународних проблема последњих година, кажу у МУП-у. Ни Хрватска није изузетак.

„Трговање људима један је од најгорих злочина нашег доба. Мушкарци су најчешће жртве присилног рада, жене проституције, а деца просјачења и продаје породицама без деце. Сви могу бити жртве због трговања људским органима“, напомињу у МУП-у, преноси хрватски портал.