Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ко је одговоран за улудо расипање новца грађана

0

ОО Двери у име великог боја незадовољних грађана Пријепоља поставља питање када ће одговорни из општинске власти да се извине мештанима Сељашнице због малтретирања и ко ће да плати додатне непредвиђене и не мале трошкове накнадног проширивања тек реконструисаног пута? Ко ће именом и презименом да преузме одговорност?

Почетак обнове деонице пута Жунића поток – Сељашница у пријепољској општини одуговлачена је више од 15 месеци. Посао је поверен нововарошкој фирми Златар путеви још средином маја 2016. године.

Мештани приградског насеља Сељашница и околних села су чекали годину и по дана да добију овај нови пут, на којем се тешко мимоиђу и два путничка возила, док је мимоилажење већих возила практично немогуће.

Ако се возач комбија сусретне са комшијом који вози нешто габаритнији путнички аутомобил, један од њих ће морати да вози уназад до прве отворене капије неког домаћина или до проширења пута. Када се аутобуси који превозе ђаке и раднике сусретну са шлеперима из оближње пилане породичне фирме Средојевић то ће постати права ноћна мора за мештане.

Ових дана смо сведоци несвакидашње накнадне памети представника општинске власти, који су се досетили да леву и десну страну новоизграђене деонице пута раскопавају по 40 центиметара и да ваде тек постављене ивичњаке, због горе поменутих разлога и огромног незадовољства грађана.

Двери у име великог боја незадовољних грађана Пријепоља постављају питање када ће одговорни из општинске власти да се извине мештанима због свих непријатности и да ли ће неко од одговорних сносити последице због додатних непредвиђених и не баш малих трошкова.

Логично би било да неко из општинске власти, ако има образа, упути извињење мештанима. Можда би то требало да учини баш председник општине Драгољуб Зиндовић, као неко од најодговорнијих и као неко ко живи у непосредној близини поменуте деонице пута.

Фотографије у прилогу говоре и више од речи. Да ли ће локални СНС, кад је већ по ко зна који пут показао нестручност, небригу и незнање, искористити могућност да се покаже одговорном, да упути извињење и још важније да казни одговорне или ће се као и до сада, испоставити да нико од локалног СНС-а и представника власти у Пријепољу нема нити стида нити образа?!

Информативна служба ОО Двери у Пријепољу