Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Нема проблема између мене и Јанковића

0

Београд -- Председник ДС Драган Шутановац изјавио је да би могло да се деси да заједно са београдским изборима буде одржан и референдум о измени Устава Србије.

„Постоји могућност да се убрза процес промене Устава јер по Акционом плану (за Поглавље 23 ) то мора до краја ове године да се деси и није немогуће да уз београдске изборе буде и референдум о Уставу“, рекао је Шутановац за Н1 напомињући да је тим акционим планом предвиђена промена Устава која се тиче правосуђа.

Фото: Н.С.

Он је рекао да ће сигурно најмање два пута бити мењати Устав до уласка Србије у ЕУ, а можда и више док не буде потпуно прилагођен ЕУ.

Говорећи о београдским изборима, Шутановац је рекао да у ДС још нису разговарали о томе ко би могао да буде кандидат те странке за градоначелника, али је напоменуо да немају проблем и да прихвате неког другог кандидата око кога може да се окупи довољна синергија гласова за победу на тим изборима.

Он је навео да се за Београд и даље тражи најбоље решење и да опозиција треба да се укрупњава, као и да не постоје никакве трзавице и неслагања са лидером Покрета слободни грађана Сашом Јанковићем.

„Нема никавих проблем између мене и Саше Јанковића. Ја сам и у лично добрим односима са њим. Не постоје дисонантни тонови“, рекао је Шутановац.

Говорећи о понуди коју је упутио бившем председнику ДС, а сада Социјалдемократске странке (СДС) Борису Тадићу да се врати у ДС, Шутановац је казао да му је жао што Тадић то не жели.

„Та ствар се ставља ад акта од како је (Борис Тадић) рекао да он то не жели. Мени је жао, ја сам понудио руку, али одбијена је. Видећемо да ли ћемо и како ћемо сарађивати у некој перспектви“, рекао је Шутановац.