Прочитај ми чланак

ПОЗНАТИ АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР ОТКРИВА – како теорије завера заиста функционишу

0

Највећа теорија завере свих времена је да су Американци окружени спољним претњама. Ми нисмо сигурни чак ни од Венецуеле.

У Америци термин „теорија завере“ је израз какав се даје објашњењима која се разликују од оних којима се служи владајућа олигархија, естаблишмент, или како већ зовемо оне који успостављају и контролишу агенде и објашњења која подупиру те агенде. Објашњења која нам намећу владајуће класе сама по себи су теорије завере. Штавише, то су теорије завере, осмишљене да сакрију праве завере које кују наши владари.

На пример, званично објашњење за 11. септембар је теорија завере. Неки муслимани, углавном они из Саудијске Арабије, нанели су највеће понижење једној суперсили још откад је Давид убио Голијата. Надмудрили су свих 17 обавештајних агенција, а поред њих и НАТО, Израел, Савет за националну безбедност, Администрацију за безбедност транспорта, Ваздушну контролу, као и Дика Чејнија, и, притом укравши четири америчка путничка авиона, једног јутра оборили три небодера Светског трговинског центра, уништили баш онај део Пентагона где водила истрага о несталих 2,3 милијарде долара, и све то је изазвало ове мороне да окриве Авганистан уместо Саудијске Арабије.

Јасно је да су Саудијци, који су понизили Америку, учествовали у тој завери. Да ли је то уверљива завера?

Способност неколико младих муслимана да изведу такав подухват просто је невероватна. Такав потпуни неуспех америчке националне безбедности значи да је Америка било рањива и затворених очију и током деценија Хладног рата са СССР. Да се такав колапс националне безбедности десио, Бела кућа и Конгрес би вапили за истрагом. Нашао би се ред људи одговорних за дуги низ безбедносних пропуста због којих је завера на крају и успела. Међутим, нико није кажњен, а Бела кућа се опирала било каквим истрагама читаву годину дана. И, коначно, како би ућуткали породице погинулих, сазвана је комисија за 11. септембар. Комисија је уредно преписала причу администрације и то је била „истрага“.

ДОКАЗИ О 11. СЕПТЕМБРУ

Штавише, не постоје докази који потврђују званичну теорију завере о 11. септембру. И заиста, сви познати докази противрече званичној теорији завере. На пример, доказано је да је зграда бр. 7 пала брзином слободног пада, што значи да је била опасана експлозивом. Зашто је била опасана експлозивом? Не постоји званичан одговор на то.

То су познати докази које су пружили научници, архитекте, инжењери, пилоти, као и сведоци који су били у близнакињама и лично доживели бројне експлозије које су обориле куле, и то је описано као теорија завере. CIA је представила израз „теорија завере“ јавности као део свог плана да дискредитује оне који су били скептични поводом извештаја Воренове комисије о атентату на председника Џона Кенедија. Свако објашњење сем званичног је било описано као теорија завере.

Теорије завере су кичма америчке спољне политике. На пример, режим Џорџа Буша Млађег био је активан у својим заверама против Ирака и Садама Хусеина. Бушов режим је створио лажне доказе о постојању ирачког „оружја за масовно уништење“, после чега су ту причу продали наивном свету и искористили је како би уништили Ирак и убили његовог вођу. На сличан начин Гадафи је био жртва Обамине и Хиларине завере да униште Либију и убију га. Ирану и Асаду у Сирији било је спремано исто то, све док Руси нису интервенисали.

Тренутно се Вашингтон бави заверама против Русије, Кине и Венецуеле. Вашингтон је поставио америчке ракете на руској граници због непостојеће „иранске претње“, а искористио је и „севернокорејску“ претњу како би поставио ракете и на границама Кине. Исто тако, Вашингтон оптужује демократски изабраног лидера Венецуеле да је диктатор, а његовој земљи су наметнуте санкције, што ће помоћи малој шпанској елити, преко које Вашингтон влада јужноамеричким земљама и уз помоћ које ће извршити преврат и поново успоставити контролу над Венецуелом.

Сви су претња: Венецуела, Јемен, Сирија, Иран, Ирак, Авганистан, племена у Пакистану, Либија, Русија, Кина, Северна Кореја – али никад Вашингтон. Највећа теорија завере свих времена је да су Американци окружени спољним претњама. Ми нисмо сигурни чак ни од Венецуеле.

ВЛАДА ЈЕ ЗАВЕРА ПРОТИВ НАРОДА

Њујорк тајмс, Вашингтон пост, CNN, NPR и остале преститутке (Робертсова изведеница од речи press [штампа] и проститутка; прим. прев.) ужурбано одбацују као теорије завере сва објашњења која се разликују од интереса оних којима служе. Иако пишем о овоме већ девет месеци, преститутски медији су подстицали теорију завере да је Доналд Трамп био укључен у заверу заједно са председником Русије и руским обавештајним службама како би хаковали америчке председничке изборе и довели Трампа, руског агента, у Белу кућу.

Ипак, ова теорија завере нема ниједан доказ. Али није јој ни потребан доказ будући да служи интересима војно-безбедносног комплекса, Демократској партији и неоконзервативцима, због чега преститутке показују превелику посвећеност својим господарима. Бескрајним понављањем лаж постаје истина.

Постоји једна завера, и она је против америчког народа. Његови послови пребачени су у земље са јефтинијом радном снагом како би се обогатили већ богати људи. Народ је присиљен на задуживање у својим очајничким покушајима да одржи животни стандард. Његов покушај да заустави свој пад гласањем за председника који је говорио у њихово име подривају корумпирани медији и владајућа класа.

Пре или касније ће им синути да не могу да учине ништа осим да се насилно побуне. Највероватније је да ће, кад дођу до тог закључка, већ бити касно.

За оне лаковерне и наивне, којима су мозгови испрани тиме да је теорија завере свако објашњење које се разликује од званичне верзије на интернету постоји предуг списак владиних завера којима су успели да преваре људе како би те исте владе постизале планове које би народ одбио.

Уколико слобода настави да постоји на Земљи, то неће бити у Западном свету. То ће бити у Русији и Кини, земљама које су никле из потпуног супротног и које схватају вредност слободе, и исто тако ће бити у Венецуели, Боливији и Еквадору, које се боре за свој суверенитет, а против америчке репресије.

И, баш онако како причају историчари који не маре за будућност својих каријера, главна историјска поука је да владе обмањују своје народе. Свуда у Западном свету влада је завера против народа.