Прочитај ми чланак

„НЕ МОЖЕ И СА НАМА И ВУЧИЋЕМ“ Јанковић се одрекао ДС због Шутановца

0

Покрет слободних грађана Саше Јанковића саопштио је данас да обуставља планове о изборној сарадњи са Демократском странком (ДС) због тога што је председник ДС Драган Шутановац, како се наводи у саопштењу, јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

„У стању прикривене диктатуре под фантомкама, тиме се суштински учествује у лажирању демократије и симулацији дијалога. Грађани Србије имају право да знају ко стоји са које стране. Бескрајне политичке комбинаторике морају бити замењене чврстим и принципијелним ставовима у које се грађани Србије увек могу поуздати. Нико нема право да се коцка њиховим поверењем“, наводи се у саопштењу Јанковићевог покрета.

За све је „крив“ @ЗоранЛутовац што је у Политичком савету радио на предлогу измена Устава.

😈😈😈хттпс://т.цо/ИК6т6ЗЦдОЈ
— Бранимир Кузмановиц (@БанеКузмановиц) Аугуст 16, 2017

ок само који сте то ви? да видимо прво вас самостални изборни капацитет хттпс://т.цо/4иууyлАофУ
— златкоцрногорац.цом (@правац_хамбург) Аугуст 16, 2017

Тај покрет је изразио жаљење због, како се наводи, „заокрета председника ДС“ али и поновио да је једини дијалог који ће икада имати са Александром Вучићем искључиво „разговор о мирној предаји власти“.

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић је оценио да потез председника ДС „представља кршење првог принципа и услова сарадње опозиције – да нема непосредне нити посредне сарадње са влашћу Српске напредне странке“.

„Председништво Покрета је једногласно одлучило да у таквим околностима Покрет не може да настави разговоре о сарадњи.

Неизвесност избора у БГ се смањује лагано, али сигурно.
— Бојан Клачар (@БојанКлацар) Аугуст 16, 2017

Могу ја да о Шутановцу имам мишљење, али он покушава да врати игру у политичку раван, али то антисистемски аматери и лоодаци не разумеју.
— Небојша Крстић (@Крле22) Аугуст 16, 2017

„Грађани Србије имају право да знају ко стоји са које стране.“
Тачно тако. И то је једина могућа одлука. хттпс://т.цо/РАYQмеР9ХБ
— Јанко Баљак (@ЈанкоБаљак) Аугуст 16, 2017

Шутановац је, између осталог, изјавио да ће демократе свој предлог уставних измена послати ‘председнику’ Александру Вучићу и да дебата треба да почне прво на нивоу експерата“, додаје се у саопштењу.