Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Вучић да стави Дачићу фластер на уста

0

Председник ЛДП затражио је од председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић да моментално ставе тачку на понашање министра Ивице Дачића.

„ЛДП инсистира да власт свом министру Дачићу стави ‘фластер на уста’ и тако га заустави у промовисању поделе Косова, која за собом вуче идеју поделе на југу Србије, у Босни и Херцеговини, Македонији и на крају у Војводини и у Санџаку“, навео је Јовановић у писаној изјави достављеној медијима.

Он је казао да је бесмислено веровати у дијалог и договор који је неопходан док Дачић „добошари“ о подели Косова као у најбоља времена Слободана Милошевића, Војислава Коштунице и Бориса Тадића.

„Сваки пут је то крваво политиканство њему дизало рејтинг, а земљу дубље гурало у ‘живо блато’, и сваки пут би Дачић ‘подвио реп’ измичући столицу онима изнад себе који су морали да ‘висе’ – Милошевићу после 5. октобра, Коштуници 2008, а Тадићу 2012. Њихове судбине нису моја брига, али јесте судбина земље у којој је само наша политика прошла тест времена, што Србију није могло да сачува“, навео је Јовановић.

Ако нису у стању да ућуткају промотера идеја деведесетих, упитао је Јовановић, како ће бити „у стању да нас увере да су озбиљни у намери да се договоримо како ћемо земљу ишчупати из крвавих рушевина у којима је завршила због политике тих истих деведесетих?“