Прочитај ми чланак

ФИЛМСКА ПЉАЧКА У ЛЕСКОВЦУ Маскирани лопови, уперени пиштољи, сузавац и ПЛЕН од …

0

Власница познате мењачнице у Лесковцу остала је јутрос без 60.000 евра, када су лопови с фантомкама на главама уперили пиштоље у раднике обезбеђења, попрскали их сузавцем, узели новац из службеног аутомобила и удаљили се у непознатом правцу.

Како нам је потврђено у ПУ Лесковац, пљачка је пријављена око 7.40 сати на раскрсници улица Видоје Смилевског и Солунских ратника, у кварту Радничко насеље, недалеко од куће у којој живи власница мењачница. Два радника обезбеђења сваког јутра носе новац из те куће до мењачница.

Један од радника обезбеђења је због сузавца задобио лакше повреде.

Иначе, како су очевици испричали „Блицу“, цео догађај трајао је око три минута и личио је на филмске пљачке.

– Аутомобил нашег комшије у коме сваког јутра виђамо два члана обезбеђења, је стао како би се укључио у раскрницу и у том моменту сам чуо невероватну шкрипу кочница. Два аутомобиле су се створила ниоткуда. Вероватно је била заседа у питању. Један му је препречио пут, блокирао аутомобил мењачнице, а из другог су изашла два крупнија човека са фантомкама на главама, притрчала до аутомобила са обезбеђењем, извукла пиштоље, узела неку торбу, утрчала у своје аутомобиле и опет су се уз шкрипу кочница филмском брзином удаљили – прича човек који је сцену посматрао са терасе стана, где је пио прву јутарњу кафу.

Он са те даљине, вели, није могао да види прскање сузавца, али је видео како радници обезбеђења после пар минута излазе из возила и држе се за очи.

Полиција је брзо стигла и блокирала део Улице Видоја Смилевског, а други део екипе, потврђено нам је, трага за лоповима.

Ово је за непуне четири године друга по реду велика пљачка ових мењачница. Септембра 2013. године, до сада још непознати мушкарац са фантомком, пиштољем је у лице ранио радника обезбеђења испред самог објекта и однео око 70.000 евра.

Иначе, супруг власнице мењачнице Ненад Анђелковић, бивши је службеник полиције, води послове мењачница и продавнице за ауто-делове.