Прочитај ми чланак

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Вучић је у односу на ДС отишао 50 корака даље у издаји Косова

0

Политички аналитичар др Драган Петровић говорио је у интервјуу за портал "Њуз фронт" о политичкој ситуацији у Србији, дијалогу о Космету на који позива Александар Вучић, односу Србије и Русије, ситуацији на Балкану итд.

Петровић, који је напустио СНС након тзв. Бриселског споразума, рекао је да је то диктаторска странка у којој је важно само шта мисли Александар Вучић и да се његова воља спроводи чак и кад је у супротности са ставом већине чланова странке.

Он је рекао да је ДС водила издајничку политику према Космету, али да је Вучић током својих пет година власти отишао 50 корака даље у издаји Косово. Петровић је рекао да су Вучићеви потези по први пут од окупације КиМ 1999. године Шиптарима дали власт и на северу јужне српске покрајине.

Петровић је оптужио Вучића и да је својим изјавама и потврдама лажне тврдње да је група стараца из Србије покушала државни удар у Црној Гори помогао Милу Ђукановићу да уведе ту земљу у НАТО без икаквог референдума.

Петровић је рекао да Русија и даље одбија да води прљаву дипломатију на начин како то чине САД и да се то види и на избрима у Француској где су САД притисцима, уценама и потплаћивањима убеди све друге кандидате да подрже Макрона уместо Марин Ле Пен.

Петровић је рекао да САД упрааво тим прљавим играма успева да уведе Црну Гору у НАТО иако је већина становништва против тога, али да постине и друге циљеве.

Говорећи о економским последицама владавине СНС Петровић је рекао да се спољни дуг повећао скоро дупло од кад је та странка на власти, да све већи број људи одлази из земље док нам ЕУ због споразума од реадмисији враћају Шиптаре и Роме, од којих неки и нису живели у Србији.