Прочитај ми чланак

ТИГРОВИ НЕ БИЈУ, ТИГРОВУ МЕЉУ: Џихадисти „прсли“ на свим фронтовима!

0

СИРИЈА - Сиријска армија, тзв. Тигрови, жестоко освајају нове територије и протерују џихадистичке фракције.

Деир ез-Зор је на ивици слома, а последња вест је то да је цела колона џихадистичких возила, укупно њих шест, потпуно збрисана са лица земље ударима сиријске авијације.

Фото: Јутјуб

Наиме, они су се кретали ка Хумајмах региону, пише Саут Фронт, где их је спазила сиријска авијација и извршила ударе по њима. Број мртвих није познат, али цела колона је уништена.

Погледајте борбе код Деир ез-Зора:

Такође, ослобођен је и регион Ал-Ком који се налази у централној Сирији, па је сиријској армији омогућено да настави пробијање ка региону Тајбах.

Тајбах је последње упориште џихадиста на граници Хомса и ал-Раке. Међутим, Тајбах неће лако пасти, јер је Исламска држава послала јаке снаге да чувају ту тачку, али сиријска армија ипак очекује победу, јер џихадисти попуштају на свим фронтовима.

Један од највећих изазова за сиријску армију ће представљати источни део провинције Хама, где су џихадисти веома јаки.

У циљу ослабљивања њихових снага у источној Хами, трећа дивизија сиријске армије је напала село Салба, где има велики број џихадиста са доста јаком артиљеријом.

Како јављају поједини медији, сиријска армија је ослободила данас поподне и град Тал Мазара.

Напредак сиријске армије и других народно-ослободилачких покрета је евидентан и могао би се назвати „ескалирајућим“, што је лично потврдио и руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Погледајте комплетан извештај са ратишта од 15. августа 2017. са мапама и снимцима акција сиријске армије: