Прочитај ми чланак

СТОЈКОВИЋ СЕ ВРАТИО: Пуцајте у мене ако буде лоше

0

Повратник у фудбалски клуб Партизан, голман Владимир Стојковић рекао је данас да је свестан шта се очекује од њега и да је уверен да може да помогне.

„Ту сам први да пуцате у мене ако буде нешто лоше, а надам се да неће бити. Свестан сам шта се очекује од мене и ухватио сам се за то јер морам да помогнем клубу и себи“, рекао је Стојковић новинарима на стадиону Партизана.

Фото: Ројтерс

Стојковић, који је већ бранио за Партизан од лета 2010. до јануара 2014. године, вратио се у тај клуб, где ће носити дрес са бројем 88.

Владимир Стојковић је поникао у Црвеној звезди, из које је 2006. године отишао у Нант и потом Спортинг, а 2010. је прешао у Партизан, што је изазвало контроверзу.

Он је после три и по године у Партизану играо за Ерготелис, Макаби Хаифу и Нотингем Форест, а био је и стандардни голман репрезентације Србије.

Стојковић је истакао да му је драго што се вратио у клуб у ком су га, како је казао, сви желели и у ком се осећа као члан породице.

„Пробаћу да се одужим на најбољи начин на терену. Било је свакаквих суфлирања од пријатеља, познаника, непријатеља… Први пут се осећам баш како голман треба да се осећа. Немам физичких проблема“, казао је Стојковић.

„Осећам се као да се никада ништа није десило. Тада је било бомбастично, да се не враћамо на те сурове теме“, рекао је Владимир Стојковић.

Партизан чека двомеч са Видеотоном у баражу за Лигу Европа, а Стојковић је навео да још не зна да ли ће бранити у првој утакмици у Београду.

„Најбитније је да се прође Видеотон, како знамо и умемо. Не треба гледати средства у тој борби. Није питање за мене да ли ћу бранити, већ за клуб и тренера“, рекао је нови голман црно-белих.

По његовим речима, Видеотон ће имати велики мотив против Партизана, с обзиром да мађарски клуб тренира Марко Николић, а у њему играју Марко Шћеповић и Данко Лазовић.

„Играћемо против некога ко нас веома добро познаје“, истакао је Владимир Стојковић.

Спортски директор Ивица Илиев рекао је да осећа велико задовољство и понос због доласка Стојковића

„Имао сам ту част да будем његов саиграч 2010. када смо војевали ту Лигу шампиона. Све смо учинили он буде поново са нама и ако Бог да играмо групну фазу Лиге Европа“, рекао је Илиев.

Он је навео да је Стојковић увек био актуелан када је у питању прелазни рок Партизана.

„Стојке је увек актуелан као неко ко је број један у нашој држави већ годинама. Бранио или не, он је увек опција број један у репрезентацији. Пратили смо развој ситуације и у једном тренутку је искористили“, рекао је Ивица Илиев.