Прочитај ми чланак

СРБИ ТЕШКО ПОВРЕЂЕНИ на грчкој плажи, лечење 15.000€

0

Три члана породице Давидовић из Сопота теже су повређена у експлозији плинске боце током камповања у грчкој Ситонији, а додатни проблем су трошкови лечења.

“Блиц” наводи да је велики проблем настао јер повређени Срби немају довољно новца да плате трошкове лечења у солунској болници, који износе 15.000€ за 20 дана.

Ilustracija: Thinkstock

Шесточлана породица Давидовић налазила се у кампу на грчкој плажи Кавуоротрипес, а од експлозије плинске боце 29. јула теже су повређена три члана – Милан, његова супруга Лидија и син Милош.

Остало троје деце је прошло без повреда и они су у међувремену враћени у Србију.

Чланови породице који су повређени након пружене прве помоћи морају да се врате у Србију, где ће наставити лечење. Они би ових дана требало да буду отпуштени из болнице, али пре тога морају да плате трошкове лечења, који износе 15.000 евра за 20 дана, колико су њих троје провели у овој здравственој установи.

Према свему судећи, ова породица није имала плаћено путно здравствено осигурање, које би им покрило трошкове лечења.

„Блицу“ је у Министарству здравља речено да се улажу максимални напори да се наведеној породици помогне и омогући наставак лечења у Србији.

„Услед сложености ситуације са здравственим осигурањем, а у сарадњи са Фондом за СОВО ВС (део породице су осигураници овог фонда, а део РФЗО) ради се на превазилажењу и овог проблема. Породица Давидовић, свакако, неће остати без помоћи у свему што их је задесило“, кажу за „Блиц“ у Министарству.