Прочитај ми чланак

СРАМОТА: Радници без зарада јер Чеда Јовановић не поседује ништа

0

Радници фирме „Агрохуб“, њих десетак, која је донедавно била у власништву лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића, и поред судске пресуде и извршитеља не могу да наплате своје зараде јер Јовановић нема ништа од имовине на своје име.

Фирма „Агрохуб“ остала је дужна радницима плате, они су покренули судски процес и добили пресуду у своју корист, али до својих пара не могу да дођу.

Како за „Курир“ каже један од радника, Иштван Бокор, Јовановић на своје име нема ништа, па извршитељ и нема шта да му заплени како би намирио раднике.

„‘Агрохуб’ ми дугује 156.000 динара. То су три моје плате, плус судски трошкови. Добио сам пресуду пре четири месеца, али од пара још увек ништа. Још неки радници су тужили фирму, укупно нас 10, сви смо добили исту пресуду, али још увек чекамо наше зараде. Извршитељ нам је рекао да нема шта да плени Јовановићу јер ништа није на његово име“, каже Бокор.

И док Јовановић већ две године ескивира да исплати раднике, фирми „Медиоланум инвест“ је у јулу 2016. године исплатио дуг од чак 200.851.834 динара. Курир је писао да Јовановић дугује око 1,6 милиона евра брокерско-дилерском друштву „Медиоланум инвест“, да је као заложно право уписано 100 одсто његове фирме „Агрохуб“ и да је, на крају, дуг покушан да се наплати преко извршитеља.

Према подацима са АПР, Јовановић је 1. јула 2016. године вратио дуг, па се заложно право брише.

„Чедомир Јовановић је поднео регистрациону пријаву за брисање заложног права. Уз регистрациону пријаву је приложена документација: ургенција, потврда о уплати накнаде, решење зл. бр. – копија и решење Трећег основног суда у Београду од 24. маја 2016. године“, наводи се у АПР-у.

Иначе, 29. децембра 2016. године промењен је власник у фирми „Агрохуб“, па је уместо Чедомира Јовановића уписан извесни Игор Јовановић.

Чедомир Јовановић није одговорио на позив, као ни на СМС новинара, а одговор је изостао и од „Медиоланум инвест“.