Прочитај ми чланак

ПРЕДРАГ ГРАДИО ВИКЕНДИЦУ 17 ГОДИНА, А ЕВО КО ЈЕ САДА У ЊОЈ: Официр меког срца

0

БЕОГРАД/МИОНИЦА - Предраг Пеђа Милисављевић градио је викендицу 17 година и уместо да у њој сам ужива овај официр меког срца одлучио је другачије - да у њој угости породицу која нема новца.

Предраг је, наиме, викендицу са базеном понудио на коришћење онима који немају ни за одмор, ни за летовање – петочланој породици Шарић са Косова и Метохије.

 

За Пеђин оглас, објављен почетком августа на његовом Фејсбук профилу, брзо се прочуло па су људи кренули да га шерују. У први мах, како је испричао Предраг у једном интервјуу, није било одзива јер се, како је рекао, „сиромашни стиде“.

Убрзо су, међутим, почеле да стижу поруке на Фејсбук, али и обична „старинска“ писма.

 

Први гост велелепне викендице са базеном надомак Мионице јесте породица Шарић, која броји пет чланова. Незапослени родитељи својој деци нити су могли, нити могу да пруже било какво летовање, па су малишани сваки летњи распуст проводили искључиво код куће. Али овог лета све је другачије.

Шарићи су први, али вероватно не и једини гости у Предраговој кући јер овај официр, који је са 14 година отишао од куће у војну школу, каже да добро зна како је то немати, а желети.

 

Предраг додаје и да је желео да усрећи неког ко нема, а уз кућу и базен, иду о његовом трошку и храна и превоз. Желео је, каже, да кућа одзвања од дечјег смеха.