Прочитај ми чланак

НА ЗЛАТИБОРУ НАЈЛЕПШЕ: Фестивал дечијег фолклора, сликарска колонија …

0

Међународни фестивал дечијег фолклора „Лицидерско срце“ сваке године окупља учеснике из различитих земаља света.

У неколико дана колико траје манифестација представници различитих земаља имају прилику да прикажу своје ношње, обичаје, народне игре и традицију. Поред концерата и наступа, чланови културно-уметничких друштава имају прилику да упознају вршњаке из других земаља, да размене искуства, проводе време заједно, склапају пријатељства и друже се.

Програм Златибор:

Уторак, 15. август
18:30 часова – Дефиле
19:00 – Фестивалски концерт
Среда, 16. август
11:00 – Фолклорна радионица

СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА „ТРНАВА 2017“

Сликараска колонија „Трнава“ одржава се традиционално сваке године у уметничком атељеу сликара и вајара Владимира Митровића у селу Транава. Колонија окупља познате ствараоце из земље и иностранства али и младе таленте и сликаре аматере, чија је афирмација један од кључних апсеката ове сликарске колоније.

Vip Beach Masters: Милошевић/Матић и Киковић/Баста најбољи на Златибору

Тандем Марија Милошевић – Милена Матић у женској конкуренцији и Стефан Баста – Миљан Киковић у мушкој победници су седмог турнира Vip Beach Masters првенства Србије у одбојци на песку одржаног за викенд на Златибору. Било је ово последње такмичење пред финални турнир у Београду, а утисак је покварила киша и хладно време.

Четврту годину заредом одржао се бич волеј турнир на Златибору али омели су га веома тешки услови за игру и мало публике, мада добра одбојка није изостала. Најзадовољније после седмог турнира Vip Beach Masters серије су Марија Милошевић и Милена Матић које су стигле до трећег тријумфа у овогодишњем првенству Србије.

– Финале је било, може се рећи убедљиво резултатски, али Мрђан и Алексић су противнице са којима никад нисте сигурни, оне су биле у већини финала ове године. Играле су добро, морале смо да покажемо свој максимум, јако сам задовољна игром и драго ми је да смо успеле да победимо још једном на Златибору.

каже Марија Милошевић. Друго место у конкуренцији 16 женских парова освојиле су Горана Мрђан и Александра Алексић, док су на трећем месту завршиле Наташа Савковић и Катарина Живковић по наквашеном песку и условима који су били потпуно другачији од прошлог турнира и велике врућине у Сомбору, али играчице су биле спремне и за промену што истиче и победница Милена Матић:

– Имале смо доста турнира иза себе и навикле смо на ове услове, али што се тиче националне лиге, мислим да је ово први дан у овој години да нас је задесила киша. Верујем да је осталим играчима било мало незгодније, али сјајно су се снашли сви, сматра Матић.

У мушком турниру међу 20 екипа није било Лазара Коларића и Ђорђа Клашнића, због играња на челинџеру у Вадуцу. У одсуству победника пет од шест претходних турнира истакли су се Стефан Баста и Миљан Киковић који су без изгубљеног меча дошли до прве овогодишње титуле победивши Сашу Сурлу и Ивана Лозића у финалу са 2:0. До трећег места и првог подијума у сезони стигли су Радован Милидраг и Ненад Николић.

– Феноменалан је осећај.Вероватно нам је више одговарао, пошто смо заслужено освојили турнир са једним изгубљеним сетом и да смо ваљано одрадили све како треба. Искрено, и кад су Коларић и Клашнић ту и кад нису ту, ми играмо своју игру. Добили смо их један меч, нису непобедиви, играмо даље, биће они у Београду, ми ћемо се спремити боље, каже Миљан Киковић, а његов саиграч Стефан Баста хвали турнир на Златибору:

– Увек је пријатније играти на Златибору него у осталим градовима, данас доста хладније, али је нама на терену доста лакше да играмо него гледаоцима са стране, али последице осећамо сигурно после мечева. Мало је теже кад је влажан песак јер се доста утаба и тврд па може доћи до повреде. Хвала Богу, овде се нико није повредио, али могу да похвалим да је ово један од бољих пешчаних терена у Србији, поручује Баста.

Следећа станица Вип Бич Мастерса је финални турнир првенства Србије у Београду од 26. до 29. августа. Организатори туринира на Златибору били су Одбојкашки савез Србије са спонзорима, Спортски савез Чајетине и Спортски центар Чајетина.