Прочитај ми чланак

ЕВО КО ЧУВА Ану Брнабић

0

О безбедности председнице Владе Србије Ане Брнабић брине Безбедносно-информативна агенција, и то у веома необичном саставу.

Након што је изабрана за премијерку, на јавним догађајима Ана Брнабић је почела да се појављује уз нешто другачије обезбеђење.

Бригу о њеној сигурности преузела је БИА, а новина, бар када су у питању наше прилике, јесте да је уз председницу Владе увек и једна жена.

На пријему у америчкој амбасади први пут се појавила нова телохранитељка.

На два метра од премијерке, дискретно, да не смета у разговорима које је Брнабићева водила са другим званицама. И поред тога, ником није промакло лепо и строго лице које прати сваки корак премијерке.

Иако се до информација о запосленима у безбедносним службама по правилу тешко долази, успели смо да сазнамо да је, упркос дугој коси и женској грађи, реч о великом професионалцу.

– Не постоји никакав посебан разлог зашто је уз премијерку жена. Рецимо да је у питању родна равноправност и да се води рачуна о заступљености оба пола када је обезбеђење највиших државних званичника у питању – наводи саговорник „Блица“ упознат са процедуром.

Вучићево обезбеђење

У тиму који брине о безбедности председника Србије Александра Вучића нема жена.

Ипак, једном приликом он је рекао да нема предрасуде када је реч о нежнијем полу на оваквим позицијама.

Пре неколико година Вучић је посетио припаднице Војске Србије у Репрезентативном објекту Добановци да би се упознао с тим како жене у војсци извршавају задатке.

Мирјана Сакић, једна од припадница специјалне јединице „Кобре“, питала је Вучића зашто у његовом обезбеђењу нема жена.

– Није на мени да бирам ко ће бити у обезбеђењу. Ипак, осећао бих се једнако безбедно уколико би се и жене налазиле у мом обезбеђењу – рекао је он.