Прочитај ми чланак

ПОВРЕДЕ СРПСКИХ КОШАРКАША: Још један важан играч не игра на Еуробаскету!

0

Кошаркашка селекција има 17 чланова, а тренира их 15, док су четворица пропустила све мечеве на трофеју Београд

Здравствена ситуација српске кошаркашке репрезентације није задовољавајућа, али нема места за кукање.

Фото: Н.С.

После рада на Копаонику и одигране су три припремне утакмице које су пропустила четворица играча Марко Симоновић, Немања Недовић, Милош Теодосић и Мирослав Радуљица, док је Калинић одиграо само против Грчке.

До почетка Еуробаскета тачније до првог меча са Летонијом (петак 1. септембар 16х) остало је 17 дана и то је прилика да се санирају повреде и да се играчи доведу у стање да могу да играју нормално на Еуробаскету.

На жалост две повреде су теже природе и наступи ових играча се не очекују. То су Немања Недовић и Марко Симоновић, док се код тројице преосталих играча очекује опоравак и улазак у пун тренажни процес.

– Имамо играче који још имају неки одређени проблем и нису били на терену. Данас је на терену била екипа без седам играча са последње утакмице у прошлом такмичењу.

– Уз Бјелицу, који је стално у нашој причи, то је много. Хоћу да похвалим ове момке који су били на терену, њихово залагање, рад… Има ту много озбиљности, али, наравно, и простора за напредак. Пред нама је тежак и дугачак пут, ово је тек почетак, али ова утакмица ће нам значити да је анализирамо, пре свега грешке у одбрани. Мачван је, иако је под температуром 38, апсолутно хтео да игра. Рекао је: „Не долази у обзир да не играм“.

– Калинић још има проблема са леђима још из лигашке сезоне. И на Копаонику је прескочио пар дана, његово стање није довољно добро да одигра две утакмице два дана заредом.

– Теодосић је осетио бол на слободан дан, када смо се вртили са Копаоника. Одрадио је све трнинге тамо, осетио је проблем у листу и данас је добио терапију. Морамо да водимо рачуна о томе. Није страшно, али захтева пет до седам дана мировања. У овом тренутку је доктор Драган Радовановић човек са којим највише разговарамо – каже Ђорђревић.

СИТУАЦИЈА СА ПОВРЕДАМА

Марко Симоновић – Шансе да заигра на Еуробаскету 0%

Повреда палца десне руке одвојила је одлично крило од тренинга до даљег тако да је реално, а тако је и селектор рекао да ће Симоновић пропустити ово такмичење.

Немања Недовић – Шансе да заигра на Еуробаскету 0%

Одлични бек нашег тима повредио је раме и та повреда зна да буде незгодна. Опоравак захтева мировање, а онда полако увођење у тренажни процес. Има још 17 дана до првог меча, а Србија ће одиграти још шест пријатељских утакмица. После новог прегледа у понедељак утврђено је да ће паузирати месец дана што значи да не иде на Еуробаскет!

Немања је према информацијама од понедељка нагњечио кост рамена и то захтева паузу од месец дана, преноси Спорт клуб.

– Кост је нагњенчена, али лигаменти нису покидани,али су оштећени. У питању је дислокација клавикуле. Био сам чак спреман за операцију како бих вратио кост у функцију, али неће бити потребно. Остаћу уз тим до последњих тестова, али морам да разговарам са Уникахом, јер сигурно не би желели да играм на Еуробаскету – рекао је Недовић за шпански Диарио Сур.

Мирослав Радуљица – шансе да заигра на Еуробаскету 95%

Стаменог центра мучи колено, а то је стара повреда коју вуче неко време. Тренирао је спорадично на Копаонику колико је могао и пропустио три уводна меча.

– Радуља има проблем у колену, нека стара ствар и он има терапију, за сада је знак питања – каже Ђорђевић.

Милош Теодосић – шансе да заигра на Еуробаскету 100%

Капитен Србије није теже повређен већ је више из предострожности пропустио мечеве на трофеју Београд.

– Тео је осетио бол у листу, тако да је добио терапију, није ниста страшно, али захтева пет до седам дана мировања – поручио је Ђорђевић.

Надамо се да ће ово бити једине повреде које муче српске кошаркаше на овим припремама.

Србија на Евробаскету игра у Турској у Групи Д са селекцијом домаћина, Русијом, Летонијом, Великом Британијом и Белгијом.