Прочитај ми чланак

НАРОДНИ ПОСЛАНИК НОГО (ДВЕРИ) са обесправљеним радницима у Аранђеловцу

0

Заменик шефа посланичке групе Двери у Скупштини Србије Срђан Ного, у петак 11. августа, посетио је општину Аранђеловац на позив огранка синдиката „Слога“ .

Разлог посете, а на позив огранка синдиката „Слога“ из Аранђеловца, је тај што се у Аранђеловцу сваког петка, већ годину и по дана, од 10 часова испред зграде општине Аранђеловац одржава протест радника чије су фабрике отишле у стечај, а радници остали ускраћени за зараде.

Међу радницима којима нису исплаћене зараде су преко 1000 радника фабрике „Шамот“, преко 250 радника фабрике „Електропорцелан“, иначе гиганата и у време бивше Југославије, као и преко 150 радника фабрике „Елка“ и преко 100 радника конфекције „Рудник“. Дакле, око 2000 радника из Аранђеловца чека на исплату плата које су поштено зарадили, а чије су фабрике у међувремену отишле у стечај.

Број плата који се дугује радницима:

– „Шамот“ – 21 неисплаћених плата – „Електропорцелан“ – од 14,5 до 19 неисплаћених плата – „Елка“ – од 6 до 7 неисплаћених плата Синдикат „Слога“ је још у марту месецу предао захтев Скупштини општине Аранђеловац да једна од тачака дневног реда седнице Скупштине општине буде и подршка радницима којима се дугују зараде, међутим та тачка дневног реда до данас није била тема СО Аранђеловац. Такође, по њиховим речима, радници су се обраћали општинској власти и народном посланику из СНС-а Милосаву Милојевићу за помоћ у смислу заказивања састанка у Министарству привреде и убрзавању решавања проблема, али су општинска власт и народни посланик и на те молбе остали неми.

Општинска организација Двери из Аранђеловца апсолутно подржава захтеве радника некадашњих предузећа из Аранђеловца и даће сваки вид подршке радницима у остваривању својих стечених права.