Прочитај ми чланак

АНТИЋ ЗАПРЕТИО: Настављам са тужбом против Ер Србије

0

Након што је Директорат цивилног ваздухопловства Србије саопштио да је Ер Србија, у случају детета с аутизмом којем је забрањено да уђе у авион за Тиват 6. августа, поступила у складу са приручником, као и да није било повреде закона, отац детета Чедомир Антић изјавио је за Н1 да ће наставити са тужбом против Ер Србије.

„Наравно да настављам са тужбом. Ово саопштење говори да Директорат брани сам себе, уместо да бране права путника. Њихово поступање крши Закон о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом“, сматра Антић.

Он тврди да је до сада његов син четири пута путовао авионом и да никада није имао сличне проблеме.

„Није тачно да морам да пријавим да ми дете има посебне потребе, већ јасно стоји да је то ствар избора старатеља. На чекирању, када су ме питали, рекао сам искрено да је аутизам и тек тада су одлучили да му забране да се укрца“, каже Антић.

Антић сматра да је њихова обавеза, након свега што се десило, да упуте извињење и исправе штету коју су нанели, а они с друге стране „бране сами себе“.

Такође, тврди он, нису оспособљени за такве прегледе с обзиром на то да на аеродрому имају само лекара опште праксе.

„На суду ћемо утврдити ко је погрешио, на крају крајева живимо у модерном свету, постоје камере које су све забележиле, па ћемо то представити суду“, закључио је Антић.