Прочитај ми чланак

СРБИ, ОВЦЕ ЗА ШИШАЊЕ Производи у нашој Икеи 10.000 ДИНАРА скупљи него у Немачкој

0

Оно што нас је посебно заинтересовало, јесу цене Икеиних производа у нашој земљи и у некој од европских, развијених земаља.

Дуго очекивано отварање робне куће Икеа у Србији, ове недеље је обрадовало све људитеље њихових производа у нашој земљи. На дан отварања, формирали су се велики редови како купаца, тако и оних радозналих, које ни тренутне високе температуре нису спречиле да дођу и виде како изгледа дуго очекивана Икеа и шта се то нуди.

Како је ситуација у земљи таква, да се куповина намештаја,и остале опреме за кућу дуго и брижљиво планира, а већина се на њу одлучује искључиво у нужди (када је већ нешто поломљено или покварено) није било пуно оних који су се одлучили да нешто пазаре. Већина се одлучила за разне, јефтине „џиџа-биџе“ које им можда чак и не требају, али не иде да из ноовотворене робне куће оду празних руку.

Оно што нас је посебно заинтересовало, јесу цене Икеиних производа у нашој земљи и у некој од европских, развијених земаља. Одлучили смо да то буде Немачка, управо због великих плата, које њеним становницима омогућавају луксуз да непланирано, након примљене месечне зараде, опустоше Икеу. Наравно, наишли смо на много приступачније цене него у нашој верзији ове робне куће. Изгледа да је дошло до забуне, јер су цене у Икеа Србија формиране као да имамо немачку месечну зараду, а ми смо, миљама далеко од тога…

Ево неких производа који су нам посебно запали за око:

1.Писаћи сто

У Немачкој за писаћи сто ХЕМНЕС потребно је да издвојите 199 евра, док исти сто код нас кошта 29.999 динара. Разлика у цени – „само“ 6.166 динара.

2. Брачни кревет

Брачни кревет Бримнес у Немачкој кошта 319 евра, док је исти такав у Србији 48.999 динара. То значи да ћете код нас за исти кревет морати да дате 10.794 динара више.

3.Гардеробер

Гардеробер УНДРЕДАЛ у Немачкој кошта 299 евра, док је његова цена у Србији 44.999 динара. Разлика – 9.189 динара.

4.Трпезаријски сто

Трпезаријски сто ИНГАТОРП, који може да се продужу у немачкој Икеи кошта 249 евра, док је код нас 39.999 динара. Разлика у цени – тричавих 10.178 динара.

5. Двосед за башту

На сајту Немачке Икее двосед за башту КУНГСХОЛМЕН / ХÅЛЛÖ кошта 298 евра, док је исти такав на сајту Икеа Србија 38.594 динара. Иако разлика у цени није значајна као код претходних производа и износи 2.904 динара, за наше услове овај износ је и те како велики.

6. Комода за телевизор

Комода за телевизор ЛИАТОРП у Немачкој кошта 896 евра, док је иста таква код нас 120.996 динара. Рекло би се да у досадашњој претрази имамо победника, јер је овај производ у Србији скупљи 13.686 динара у односу на исти такав у Немачкој.

Ово су само неки од јефтинијих производа на које смо наишли на сајту Немачке Икее. По ком правилу се формирала цена за исте производе у Србији, за сада остаје непознато. Ипак, остаје нам могућност да чекамо разне акције и попусте, па можда и ми „уграбимо“ нешто по нижој, реалнијој цени за наше услове.