КAД НАС НЕ МОГУ ПОБЕДИТИ, ОНДA КРAДУ Чавић, Тијана и кошаркаши знају како је Ивани

4

Ивана Шпановић последња је у низу српских спортиста који су покрадени на великим такмичењима. Претходно је то био случај са Милорадом Чавићем, Тијаном Богдановић, српским кошаркашима...

Случајност? Можда. То што поред њиховим имена стоји застава Србије – сигурно!

Нема дилеме да су наши спортисти трн у оку, и да се пречесто дешавало у прошлости да буду поражени не зато што је противник био бољи, већ зато што је тако одлучио неко други. За зеленим, или столом неке друге боје. 

Reuters/Printscreen/Фотомонтажа

Пример Иване Шпановић натерао нас је да само мало, површински, загребемо по сећању и вратимо „филм“ на оно што се десило Милораду Чавићу на Олимпијским играма у Пекингу 2008, Тијани Богдановић прошле године у Рију или кошаркашима Србије на Светском првенству у Турској 2010. године.

И врапци на грани знају да је Чавић победио Фелпса и да је било правде а не „Омеге“ (званичног мерача времена), наш пливач би на постољу стајао са златном медаљом. Aвај, „неко тамо“ је одлучио да најсјајније одличје припадне Фелпсу. И нема Чавић ништа од тога што је „Омега“ пре две године признала грешку.

Још један скандал догодио се на Играма, и то прошлог лета у Рију. Тада је напа репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић одлуком судија остала без златне медаље.

Тијана је у финалу изгубила од Ким Со-Хуи из Јужне Кореје са 7:6, али судије нису признале поен који је Богдановићева добила јер је „истекло време“.

Међутим, јасно се видело да је остала једна секунда у тренутку када је наша такмичарка противници задала ударац који доноси поен и уједно злато јер при нерешеном резултату побеђује онај такмичар који је последњи освојио поен.

Једнако болна била је и крађа у полуфиналу Мундобаскета пре седам година, када је наша репрезентација брутално оробљена од стране судија на утакмици против домаћина Турске.

Тада је при вођству наше селекције (82:81), коју је предводио Душан Ивковић, Керем Тунчери на очиглед арбитара, који је стајао поред њега, нагазио аут линију, и постигао победоносни кош.

Судије, наравно, то нису виделе – нису смеле или нису желеле да виде. Србија је остала без прилике да одмери снаге са Дрим тимом, а потом је, сломљена неправдом, изгубила од Литваније у мечу за бронзану медаљу.

 • Александар Милетић

  Требали ли сте да поставите и снимак фудбалске утакмице Србија – Албанија али и Србија – Аустралија на Светском Првенству, када је Радомир Антић водио репрезентацију. Толико је било јасно да су нас судије покралуи да је Антић након завршетка утакмице увредио судију и после, да би осигурали да Србија не иде на следеће Европско Првенство, уместо да се извине због огромних грешака судија, дали Антићу казну од више месечну казну да не сме да тренира репрезентацију нити да буде у стадиону. Ми Срби навикли смо на жестоку и безобразну неправду без стида. Али шта сте очекивали? Кад су дозволили и помогли да нам усташке свиње прогоне 200.000 Срба из Крајине а онда још НАТО и ЕУ дозволи и помаже да нам Албанци украду 20% државе где нам се налазе сви рудници, зашто неби могли и неколико спортских такмичења дам украду? То се зове правни преседан. Кад Србија не тужи НАТО нити ЕУ због злочиначког бомбардовања, прогона и хапшење у противправно задржање наших генарала и политичара у логору у Хагу, онда је смешно да од њих очекујемо правду кад је у питању спорт.

  • АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ БИГ

   U vremenu Aleksandra Vucica smo poceli da pobedjujemo u fudbalu i dobili Novaka Djokovica pa smo i u sportu i ekonomiji postali svetska sila a ovo je zavera i izdaja dosmanlija jer je Ivana ko i svi Srbi u SNS-u.

 • Jogi Ber

  псета, немају ни карактер ни образ, понекад стварно мислим да ми Срби и Руси поред нас једини у Европи, али и свету, знамо за човечност….

  иначе Чавића су покрали тако очигледно да сви и даље памтимо ту бруку светских проданих наказа….

  • АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ БИГ

   To je bilo u vremenu dosmanlija a sada kad je na vlasti Vucic nas narod pobedjuje na svim nivojima.