Прочитај ми чланак

КAД НАС НЕ МОГУ ПОБЕДИТИ, ОНДA КРAДУ Чавић, Тијана и кошаркаши знају како је Ивани

0

Ивана Шпановић последња је у низу српских спортиста који су покрадени на великим такмичењима. Претходно је то био случај са Милорадом Чавићем, Тијаном Богдановић, српским кошаркашима...

Случајност? Можда. То што поред њиховим имена стоји застава Србије – сигурно!

Нема дилеме да су наши спортисти трн у оку, и да се пречесто дешавало у прошлости да буду поражени не зато што је противник био бољи, већ зато што је тако одлучио неко други. За зеленим, или столом неке друге боје. 

Reuters/Printscreen/Фотомонтажа

Пример Иване Шпановић натерао нас је да само мало, површински, загребемо по сећању и вратимо „филм“ на оно што се десило Милораду Чавићу на Олимпијским играма у Пекингу 2008, Тијани Богдановић прошле године у Рију или кошаркашима Србије на Светском првенству у Турској 2010. године.

И врапци на грани знају да је Чавић победио Фелпса и да је било правде а не „Омеге“ (званичног мерача времена), наш пливач би на постољу стајао са златном медаљом. Aвај, „неко тамо“ је одлучио да најсјајније одличје припадне Фелпсу. И нема Чавић ништа од тога што је „Омега“ пре две године признала грешку.

Још један скандал догодио се на Играма, и то прошлог лета у Рију. Тада је напа репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић одлуком судија остала без златне медаље.

Тијана је у финалу изгубила од Ким Со-Хуи из Јужне Кореје са 7:6, али судије нису признале поен који је Богдановићева добила јер је „истекло време“.

Међутим, јасно се видело да је остала једна секунда у тренутку када је наша такмичарка противници задала ударац који доноси поен и уједно злато јер при нерешеном резултату побеђује онај такмичар који је последњи освојио поен.

Једнако болна била је и крађа у полуфиналу Мундобаскета пре седам година, када је наша репрезентација брутално оробљена од стране судија на утакмици против домаћина Турске.

Тада је при вођству наше селекције (82:81), коју је предводио Душан Ивковић, Керем Тунчери на очиглед арбитара, који је стајао поред њега, нагазио аут линију, и постигао победоносни кош.

Судије, наравно, то нису виделе – нису смеле или нису желеле да виде. Србија је остала без прилике да одмери снаге са Дрим тимом, а потом је, сломљена неправдом, изгубила од Литваније у мечу за бронзану медаљу.