Прочитај ми чланак

ЕВО КОЛИКО ИМА НУКЛЕАРНИХ БОМБИ У СВЕТУ и ко их све поседује!

0

Северна Кореја вероватно има три пута више нуклеарног оружја него што су стручњаци проценили, наводи Вашингтон пост.

Ове нове податке у свом извештају за 2017. годину износи америчка Одбрамбена информативна агенција(Defense Intelligence Agency). Према писању медија, који су дошли до ових података Северна Кореја поседује око 60 нуклеарки. Нови подаци се значајно разликују од података које је у јулу објавио Штокхолмски мировни институт(Stockholm International Peace Research Institute).

Недавни севернокорејски тестови лансирања интерконтиненталних балистичких ракета наговештавају да би те ракете могле да досегну до Њујорка или Вашингтона.

Вести о севернокорејском нуклеарном наоружању стижу усред напетих односа између Русије и Америке која су постигла „ниску тачку“ толеранције због америчких оптужби да се Русија мешала у америчке изборе и да је укључена у употребу хемијског оружја у Сирији.

Председник Доналд Трамп такође је наследио програм од 1 трилиона долара за модернизацију америчких нуклеарних оружаних снага, а Русија сада формира свој буџет за модернизацију војног арсенала. (Што се тиче руске нуклеарне модернизације, Трамп је чак рекао: „Нека буде трка у наоружању“). – наводи британски Индипендент.

Испод је мапа која приказује најбоље процене о томе које земље имају нуклеарке и колико их има.