ЕВО КОЛИКО ИМА НУКЛЕАРНИХ БОМБИ У СВЕТУ и ко их све поседује!

8

Северна Кореја вероватно има три пута више нуклеарног оружја него што су стручњаци проценили, наводи Вашингтон пост.

Ове нове податке у свом извештају за 2017. годину износи америчка Одбрамбена информативна агенција(Defense Intelligence Agency). Према писању медија, који су дошли до ових података Северна Кореја поседује око 60 нуклеарки. Нови подаци се значајно разликују од података које је у јулу објавио Штокхолмски мировни институт(Stockholm International Peace Research Institute).

Недавни севернокорејски тестови лансирања интерконтиненталних балистичких ракета наговештавају да би те ракете могле да досегну до Њујорка или Вашингтона.

Вести о севернокорејском нуклеарном наоружању стижу усред напетих односа између Русије и Америке која су постигла „ниску тачку“ толеранције због америчких оптужби да се Русија мешала у америчке изборе и да је укључена у употребу хемијског оружја у Сирији.

Председник Доналд Трамп такође је наследио програм од 1 трилиона долара за модернизацију америчких нуклеарних оружаних снага, а Русија сада формира свој буџет за модернизацију војног арсенала. (Што се тиче руске нуклеарне модернизације, Трамп је чак рекао: „Нека буде трка у наоружању“). – наводи британски Индипендент.

Испод је мапа која приказује најбоље процене о томе које земље имају нуклеарке и колико их има.

 • Александар Милетић

  Јој да ме чује мој покојни деда, да сад његову омиљену отаџбину сад зовем ”регион”, ошамарио би ме и вратио би се у гроб. Није ово регион, ово је бивша Југославија, људи!!!!! Је ли то стигло наређење из Брисела да не смемо више да каемо Бивша Југославија него ”регион”?

  • gifteconomy

   Према дужини коментара се види да си плаћен да пишеш глупости … и скренеш дискусију на погрешан ток. СТОП БОТОВИ

  • gifteconomy
  • Александар Милетић
  • tomahawk

   jel ces da rodis skoro neko dete…
   onako, da popunis kolekciju

  • Александар Милетић

   Ако ниси знао, реци ћу ти ја. Ботови или плаћеници се не препознају по дужини коментара нити по употреби аватара нити по томе да ли користе латиницу или ћирилицу већ по томе што користе само један начин коментарисања. А то је напад на особу која пише коментар и никад ништа не кажу о садржају. Значи кад неко предлаже следеће ”Жироскопи у авионима доказују да је земља равна.”, ботови, деца или плаћеници никад не погледају у речник шта значи реч ”жироскоп”, и не изложе своју мисао о томе да ли је земља равна или да ли је лопта која се врти око себе и око сунца, јер плаћеник не сме да мисли а робот не може. Само може да вређа, циљ му је дискредитирање. Можеш да их препознаш по томе што њихов коментар нема садржаја,, увек креће ниским удрацем као ”Ти си идиот, лупеташ, ј*бо те овај или онај, плаћеник, будала, робот…” значи увек директан напад на особу, и никад ништа или минимално садржају. као рецимо немају времена нити мозга да користе више од 6 или 7 речи. Запамти ово, није толико тешко. Поздрав.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ниси ти бот, него си још један Цоле Равноземљаш, алтернативац, опозиташ, и „мислилац“ јутјуберске школе модерне вилозофије..:)))

  • Александар Милетић

   Није ми јасно зашто би ја био уопште битан. Да ли овај чланак говори о томе које државе све имају ”атомску” бомбу или да ли говори о томе одакле мени информација да не постоје? Ако неко каже ”Случај Рачак није био злочин против невиних цивила већ окршај наших специјалиста против наоружаних терориста ОВК”, погледајте ту информацију а не критикујте одакле мени то… јер као што сам кажеш, данас је све на нету. Понавља се слична дискусија кад сам писао еуро уместо евро. Уместо да коментаришете чланак Србин.инфо о ЕУР новцу, ви навалили на мене да ли се пише евро или еуро… То ме потсећа на анекдоту једног доктора науке који је добио Нобелову награду. Кад је звао кеву да јој каже, она му рече ”Јој сине, гледам те на телевизији, па зашто си носио ту розе кравату, што нису ону плаву…”.