ДОДИК: Зукорлића плаши могућност – Република Српска уместо Косова

46

Председник Бошњачке демократске заједнице Муамер Зукорлић би волео да каже да Србија треба да се одрекне Косова, али се плаши да би неко у том случају предложио - онда нам дајте Републику Српску, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

– Из тог разлога, Зукорлић и отвара причу како је, наводно, опасно да се Бањалука укључи у унутрашњи дијалог о КиМ и прети некаквим распакивањем региона – рекао је Додик, одговарајући тако на критику лидера БДЗ Санџака Муамера Зукорлића и бившег градоначелника Сребренице ћамила Дураковића, који су оптужили председника РС за провокације и „удар на територијални интегритет БиХ“.

– Ни он, ни други бошњачки лидери, не могу ништа да распакују, само покушавају да подигну свој значај – изјавио је Додик за један београдски лист.

На питање да ли очекује да Бањалука добије позив да се укључи у дијалог о Косову, Додик одговара да је то унутрашња ствар Србије.

– Став РС је познат: не признајемо независност Косова, нисмо дозволили да га призна БиХ, наша политика је чврста и у РС о томе постоји консензус. Наравно, увек ћемо пратити званичну политику Србије – изјавио је Додик.

Зукорлић је за бошњачки портал Инс.ба. поздравио храброст председника Aлександра Вучића да „отвори“ питање Косова, али и упозорио да су идеје неких политичких актера о укључивању Републике Српске у унутрашњи дијалог о Косову веома опасне.

Он је, међутим, указао да у Србији „постоје нека промишљања да у дијалог и решавање питање статуса Косова треба укључити и питање РС“, те упозорава да је неприхватљиво размишљати на начин да један део територије или утицаја на Косову може или треба да се компензује угрожавањем територијалног интегритета Босне и Херцеговине:

– Свако повезивање РС и Косова значи директан атак на територијални интегритет БиХ – рекао је Зукорлић.    

 • perungromovnik

  бих је створена у садашњим границама по налогу и инструкцији моше пијадеа (ДАБОГДА поцркала цела његова фамилија а и његови следбеници) ционистичког говвнета и смрада (ено га изметједовић држи конгрес са ћифутским говвнима у Сарајеву) и наравно, уз сарадњу усташтва и балијандерства, зато је унапред и осуђена на пропаст! даће БОГ да је ускоро ослободимо и протерамо говвна у анадолију! АМИН!

  • Херцеговина

   Извини, ниси у праву. Сами СРби су себи закували чорбу, имали су прилику, али су од Срба више вољели муслиманску и римокатоличку ,, браћу,,
   А један ћивут Моше Пијаде, једини је имао храбрости да тражи аутономију-Републику за Србе Лике, Кордуна и Баније, на шта је негативно одговорено.
   А наши се и нису нешто бунили.

  • Simerijanac

   Тачно, због страдања Срба на територији АВНОЈ-евске Хрватске и њиховог масовног учешћа у борби против усташа и Нијемаца Пијаде је предлагао да Срби добију аутономију у оквиру Хрватске.

   И ко се није сложио ?
   Није се сложио Александар Ранковић, тврдећи да су, пази молим те, Срби и Хрвати превише слични да би Срби у оквиру Хрватске имали аутономију.

   Морамо бити реални и не осуђивати оне који по том питању нијесу криви, а проклети оне који због личних интереса и мржње према сопственом народу јесу ( мада сам чуо да Ранковић, као и Коча Поповић нијесу Срби но цинцари).

   И један и други Александар су нас покопали.
   Покопали, због свог сентимента према Хрватима и због идеологије југословенства.

   Лично мислим да је овај комуниста мислио да ће наслиједити Тита и владати послије њега , а овај монархиста је мислио да створи некакву југословенску нацију и да влада државом и народом већом но Цар Душан што је владао.

   Дакле, у питању је само лични интерес, нарцисоидност и гордост.
   Добили су шта су заслужили.

  • Т. Горски

   Ја бих само додао, да је Ранковић био и „дупеувлакач“ (безочни каријериста).
   Та фуњара је очито знао за тииитине усташоидне потезе и покушавао му се додворити тиме што је умјесто њега радио оно што је овај желио, но то му ипак није помогло.
   Поздрав !

  • Jure Franko

   Ne znam za ta dva Aleksandra,ali porijeklo Aleksandra Vučića je rumuno-vlasko.

  • Simerijanac

   Прво ти изучи своје поријекло, мада га никада до краја сазнати нећеш, пошто су батаљони у ВРС-у имали приличан број војника. Око 400. У томе би ти могла помоћи куурвинска матер, ако жели наравно.

  • Jure Franko

   Sa bosancima vlaskog porijekla,Srbija je na višestrukom genetskom dobitku…ako pogledaš prosjecnog Srbijanca iz prave centralne Srbije(jedine legalne srbijanske teritorije,ostale teritorije su neprirodno u sastavu Srbije,tj.vidi se dane pripadaju tu)..dakle ako pogledas tipicnog Srbijanca tipa Dačića,Milosevica…da ne nabrajam…vidi se to genetsko mijesanje,vecinom bugarsko,tursko,albansko,u manjoj mjeri slavensko…Kad bolje razmislis,Srbija i SANU su svjesno zloupotrebili pravoslavne..znali su da ce ovi bjezati prema Srbiji.Još kad u Srbiju prebjegne Dodig-Dodik stokilaški Hrvat iz zap.Hercegovine..eto gena Srbiji.

  • Херцеговина

   А ако гледаш типичног муслимана федералног дјела 23,7% типа емира суљагића, фатмира алиспахића.. да не набрајам даље..види се супериорност ,,муслимансканске,, расе оно плави и високи типиЋни аријевци:)
   А за ово твоје прос..ееравање да србски етнички простор везујете за малени дио Шумадије и Рашке области,(а које се углавном налази на великокрватским митоманским ,, повјесничким- историографијама,) само да поновим, јер се лошим ђацима понавља, док не науче:
   ЦЕНТАР србске државе, средњег вијека налазио се у србским жупанијама Дукљи, Захумљу, Паганији, Травунији, ХУму, Конавлима…А РАШКА је била ПЕРИФЕРИЈА.
   Први србски писани акт Мирослављево јеванђеље, писано је за србског владара Захумља, Мирослава, стрица Стефана Немање, на ћирилици, на србици!
   Ми смо били, јесмо и бићемо Срби.
   Херцеговина и Босна је наша прапостојбина.
   То што се упорно трудиш доказивати неко ,,крватство,, из неке зап.ерцеговине, познатије као шкуторија, насељене поримљеним СРбима, а овамо Србе из Ерцеговине етикетираш као ,, јужне босанце,, само је доказ колико те боли што постојимо.
   Шта ћеш, вазда је послије злочина(конвертитства) остајао доказ на терену:)
   Преостаје ти само рахат патња шкуторијо;)

  • Simerijanac

   Муслиман је препознатљив само по једном. А то је потпуна диспропорција величине главе са осталим дијелом тијела ( величина главе код њих је обрнуто пропорционална количини памети), малим и кривим ногама. Осим тога, велика глава је потпуно брахикефална, а то ти је оно- к’о да га је неко лопатом ударио отпозади.

   Чељусти су с дуге стране толико абнормално велике а то чини да су уста увијек отворена и даје савршено туп и глуп изглед. Затупаст и глуп изглед је савршенбо у складу са менталном активношћу која је успорена и више но слаба.

   Е, такав ти је и овај горе.

  • Simerijanac

   Види се да си Муслиман.
   Милошевић је поријеклом из Лијеве Ријеке код Подгорице, чак је и једно вријеме доље живио, а отац му је цијели живот живио доље.
   А Дачићу су очи плаве ко у неког Скандинавца.

   А пошто видим да си један обичан провокатор који ужива у провокацијама, ко зна откуда и да с тобом нема конструктивног разговора : Дијете своје или оно што ти је најмилије, по очима препознао кад ћевапћиће на Башћаршији упола с луком будеш јео.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Наше, само наше србокомунистичке увлакуше. Исти куурац као ове сад вадикалске увлакуше. Што гођ изасере Вучић, оне полижу… Брука Миљенко..
   Ми не оскудевамо у увлакушама, само се мењају историјски токови и мода, наше увлачење околним шупцима је константа.
   И када би дошли на власт неки отресити као што је био Слоба ономад, српске увлакуше су након неког времена и њега повуку доле у глиб, кртице и пацови препадну се светла и историје…

 • Т. Горски

  А ко је „Зукорлићима“, „Изетбеговићима“ и осталим дао право да причају о „интегритету“ БиХ.

  Од када је то БиХ њихово јебалиште ?

  Ако нисте знали господо, БиХ није никада била држава нити је имала некакав „интегритет“.
  Највећи „интегритет“ је имала као република у Југославији и тада је имала највише тзв. државности о којој сањате.
  Вама је то свакако познато, но тај воз је прошао захваљујући прије свега вашем мегаломанству и покушају да од БиХ направите „џамахирију“.

  • Simerijanac

   БиХ је прво наметнута од комунистичких злочинаца ( које наравно, нико никад није бирао на изборима), а затим од међ. заједнице.

   Тзв. Бих је уствари колонијална творевина која је на миру само ако се њоме управља из неког мало даљег центра ( Цариград, Беч, Београд) и то силом.

   Потурчени Срби безобразно лупетају о њеној тобоже хиљадугодишњој државности, а с друге стране славе 1463. годину када је Мехмед са Азијатима дошао на ове просторе.

   БиХ се може ставити у ранг једне Далмације, Истре, Срема, Метохије и сл.

  • Т. Горски

   У великој мјери си у праву једино имам мало резерве кад је ријеч о комунистима.
   Мислим да нису комунисти ти који су основни кривци.
   Мислиш ли да је неко питао моју мајку и оца који су комунисти баш из тога времена?
   МА НИЈЕ БРАТЕ !
   То је направила комунистичка врхушка са тиииитом на челу и то је првенствено његова „бравура“.
   И сам си примјетио да народ нико ништа није питао.
   Међународне околности су том усташетини ишле на руку и он их је искористио да девастира србски народ.
   Наравно, комунисти у томе свему сносе велики дио одговорности но ја их не видим као искључиве кривце.
   Поздрав !

  • Simerijanac

   Поздрав и теби брате.
   Нормално да не мислим на обичне људе, мислим на комунисте са врха, које нико бирао није и који су силом дошли на власт. Они су злоупотријебили српске устанике у НДХ који су устали да бране голе животе од усташа- католика и муслимана.

   Побијени народ на Козари само у једној офанзиви која је трајала од 10. јуна – 18 јула ’42 побијено је више цивила но што је потурчених Срба изгинуло у цијелом прошлом рату) сигурно није побијен због комунизма но због српства.

  • Т. Горски

   Бога ми, тако је !

  • Херцеговина

   Јесу искључиви кривци и то србски комунисти.
   Никад им нећу заборавити како су искористили поштене србске устанике да им у Мркоњић граду донесу декл. да је Херцеговина и Босна и србска и крватска и муслиманска.!
   А 99 % антифашиста били Срби??
   Зато муслимани данас славе ЗАВНОБИХ уз коментаре многих од њих да је то у своје вријеме …,,послужило сврси,,??

  • Т. Горски

   Не могу ја рећи да ти ниси у праву,

   но не може се пренабрегнути чињеница да су главну и пресудну ријеч имали тиииито и сарадници и да нико од њих није баш био наклоњен Србима.
   Какав је услов тим усташетинама, који су обезбједили подршку великог СССР-а али и западних сила, могао поставити обезглављени србски народ?
   Преко кога ?
   Те усташетине су искористиле социјално незадовољство народа и успјеле га одвојити од његове елите а на руку му је ишао и краљ који је подвио репину и потражио спас код својих ментора, (маму ли им свима од реда) остављајући Дражи да организује отпор против фашиста али и комуниста који су имали безрезервну подршку Русије.
   Шта се реално могло у таквим условима очекивати од србских комуниста и да ли су они имали стварну мођ, без обзира на национални састав партизанске војске, да се томе супротставе?

   Како сам рекао, усташетина тиииито уз „саслужење, осталих усташетина је искористио повољан историјски тренутак и нанио нам зло због којега и данас грцамо и рвемо се са властитим несојем.
   Не искључујем ја одговорност комуниста али мислим да је занемариво мала у односу на оно што нам је тиииито направио.

   Поздрав !

  • моћни Ђоле Јанговић

   По многим изворима, између осталих је и Милован Ђилас о томе писао, у партизанским јединицама до краја 1945. једва да је било укупно 5% чланова КПЈ.
   Дакле, партизани НИСУ били комунистичка војска него друго, лево крило српских устаника у 2. св. рату, под руководством комуниста.
   Народу је било примарно да се борбом спаси од истребљења и геноцида, а тито је ионако фингирао демократске изборе после рата. Какви избори могу бити након онаквог рата и милионских жртава?
   Наравно да победник носи шњур. Било би неправедно да је другачије…

  • Т. Горски

   Слажем се.
   У осталом чињенице говоре да је тако.

  • Jure Franko

   Ne tako davne, 1995.godine,americka diplomacija je zamolila ondasnje rukovodstvo Bosne,da obustavi ofanzivu Armije BIH pred Banja Lukom..razlog je bio sto je Banja Luka vec bila u panici ,napola evakuirana,bred bijegom u Srbiju,a veliki problem su bile i desetine hiljada izbjeglice iz Knina i vojska RSK-a,koja je u panicnom bijegu,gazila i vlastiti narod.Ondasnje bosansko rukovodstvo je udovoljilo molbi demokratskoga zapada i pristali povuci Armiju BIH iz Sipova,Mrkonjic Grada,dijelova mnogih opstina..Bos. Novog,Prijedora,Ozrena,Doboja itd…
   uz obecanje demokratske medjunarodne zajednice
   -da ce uz pomoc bosanskih patriotskih snaga raditi na oporavku BIH
   -da ce uz pomoc bosanskih patriotskih snaga,hvatati sve odgovorne na agresiju na BIH i
   procesuirati iste na Medjunarodnom sudu pravde
   -ucvrstiti medjunarodne granice BIH,uspostaviti Bosansku Granicnu Sluzbu
   -zajedno sa bosanskim snagama,uspostaviti zajednicki bosanski novac,poreze,sudove ,tuzilastva,diplomatsku sluzbu itd…
   -uspostaviti Ustavni sud i polako ponistavati rezultate agresije i guslarskih praznika i mitomanije
   ….polako ali sigurno (ne brzo kako bi probosanske snage zeljele), BIH se oporavlja…trebati ce jos vremena da se dijelovi BIH (jos uvijek zabludjeni postmilosevicevskom propagandom),da se povrate u civilizacijske tokove,ali ima vremena..napredovace BIH polako.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Мухареме, од муке ћеш добити рак на шупку, пошто на мозгу неЈма шансе да га добијеш.. Не море ти рак пронаћи мозак…:)))

  • Simerijanac

   Немогуће је да муслиман добије рак на мозгу. Иначе, Сабахудину су биолошки очеви цијели батаљон припадника ВРС-а, као и десетинама хиљада „бошњака“ рођених током одбрамбено- отаџбинског рата и најкасније девет мјесеци послије тог рата.

   Већина“ бошњака“ рођених од јануара ’93 до јула ’96 има српско поријекло по мушком родитељу. Мислим, очеви су им припадници ВРС-а
   и требају да буду поносни на то.

  • Херцеговина

   Ал, погледај му мало један пост у коме нас назива босански православни из јужне босне::))))
   А за крвате из федерације има назив крвати из Зап. Ерцеговине??:))
   Обичан провокатор и сијач мржње, не би ме изненадило да је ујко.

  • Simerijanac

   Безобразно копиље, давно сам то уочио.
   Никад није изговорио ријеч Срби, но Србијанци за Србе из Србије, а за Србе из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ босанци православци, намјерно при том испуштајућ Херцеговину.

   Оспоравати неком право на идентитет јест чист фашизам, као онај у НДХ нпр. Иначе, они су што се тиче бејха и били најбројнији припадници усташког покрета.

   И кад добију заслужено онда непрекидно кмече по меморијалним центрима, типична психологија покварене, лајаве и ружне старе жене. Лаје, лаје, звоца, упозораваш је и молиш немој а она јопет. И кад добије више но заслужену шамарчину онда цвили и глуми жртву.

   Земо, они су муслимани и ја вјерујем да у дубини душе осјећају неподношљиви терет због издаје својих ближњих и својих предака. Муслимани су само бескарактерни Срби.

  • моћни Ђоле Јанговић

   То да су Срби, било какви, да обришеш! Нема ту више ништа, ми смо се овим задњим ратом трајно разделили. Сад само може бити горе, буду ли светски услови наметнули глобални сукоб. Ми морамо тога бити свесни и макар ми мушки преносити на своје синове оне бесмртне речи владике Данила: …“ Тријебит кугу из торине Црногорци, до истраге наше или њине…“

  • Jure Franko

   „И кад добије више но заслужену шамарчину онда цвили и глуми жртву.“
   Upravo zbog ovakvih nagona,poriva,to jest,bolesne potrebe siledzijstva,ubijanja žena,djece,nemoćnih….cijeli prostori,gdje ima pravoslavnih su ogradjeni,izdvojeni.
   Naime,manji dio Bosne,gdje je veca koncentracija pravoslavnih, vec dvadesetak godina probosanske snage i medjunarodna zajednica su odvojili medjunarodnim granicama od Srbije.Ujedno,sa sjevera NATO clanica Hrvatska pazljivo prati dali ce taj dio teritorije BiH pridruziti civilizacijskim tokovima ili….i u skladu s tim će se i djelovati.
   S druge strane,glavni izvor zla na ovim prostorima,Srbija,polako biva u nekom karantinu,cvrsto omedjena granicama, NATO-om i narodima kojima su Srbijanci svako malo ubijali nemocne i pljackali polovnu bijelu tehniku.

  • Simerijanac

   Ти или си луд, или се правиш луд или се зајјебаваш. Четвртога нема.
   Ако си муслиман, онда је нема сумње, ово прво.
   Узмимо да је ово прво,… потурчени Србине, ваш дио Федерације не називају случајно Азијатски дио Федерације пошто се само географски налази у Европи. Тамо неидем из страха по сопствену безбједност ( вехабизам, радикални исламизам, тероризам и сл.) али и из хигијенских разлога. Но, од храбрих људи који су били тамо чујем да увозите на десетине иљада примитивних Арапа ( менталитет вам је веома сличан), чујем да се буљуци ( користим ваш турцизам) брадатих вехабија крећу прљавим калдрмама, чујем да постоји шеријатска полиција, чујем да има огроман број забрађених жена које се у пратњи мужева или синова крећу као покретни шатори, чујем да се џамијетине налаза на сваких 100 метара из којих алаучу хоџе, чујем да је социјално стање ужасно, чујем да немате ни воде да дуупе перете па то чините прстима- на суво, чујем свашта чујем.

   И то једну те исту причу из различитих извора што значи да је потпуно тачна.

   Једина сте скупина уз шиптаре, који је окружен са свих страна непријарељским народима, што сукладно вашем Азијатском менталитету који је толико не типичан за Европу није никакво чудо. Друго, Хрвати вас баш онако мрзе, док вас ми само презиремо и дубоко вас се гадимо.

   А за Србе, за Србију и Републику Српску немој да се бринеш. Те двије српске државе имају специјалне везе ( потпуно признате од међ. заједнице на коју се толико позиваш), имају заједничке састанке Влада и сл.

   Ако и постоји граница измеђ њих, то је граница измеђ двије српске државе а и с једне и друге стране границе не само да живи Српски народ, но су и граничари Срби.

   Не бој се,… радићемо све на потпуном укидању тих неприродних граница а постављању граница преба вама.

   Ако случајно кренеш некад у РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, обрати пажње на велике табле са натписима : “ Добро дошли у Републику Српску“ и на поносне тробојке које су до неба уздижу.

  • Simerijanac

   Не би рек’о да је ујко, погледај му профил.
   Ујко не би провоцирао своје, а овај провоцира и по Поскоку.

  • Jure Franko

   Ne nazivam slucajno „Hrvati iz zapad.Hercegovine“,jer oni i jesu Hrvati..naime bosanski plemici su masovno primali Hrvate iz pasivne dalmatinske zagore..Imotskog, Vrgorac..itd davali im stoku , usjeve na mnogim hercegovackim poljima,uz obavezu jedne trecine prihoda..To je davno dokumentovano u knjigi „Mostar u HercegBosni“ Mustafe Cisica,gdje se navode prezimena ,godina dolaska,prezimena i sela dalmatinske zagore, iz kojih su dosli Hrvati..

  • Simerijanac

   Прво треба разјаснити тај нетачни назив босански племићи.
   Нијесу то никакви племићу у Средњовјековном смислу, то су обични азијастки паразити и нерадници који су издали своје ближње зарад ситног интереса.

  • Soko Sokolov

   Шкутори, Франко!!!!!
   Све сами покатоличени Србин! Не прави од себе већу незналицу него што јеси! Испадаш смијешан! Већина њих, као и муслимани, знају и која им је слава.
   Хрвати, кажеш!!!!!!!!!
   Па покатоличени у Хрватској их очима не могу гледати, јер су из Херцеговине. Зову их и КАМЕЊАРИ! Ви сте зе оне преко Саве увијек били „они са друге стране Саве“. Чак су до неких 60-70 година мислили да су у БиХ сви муслимани, које покатоличени ОРГАНСКИ не подносе, али их увијек искористе за своје циљеве, уосталом, као што и Швабо искористи покатоличене из Хрватске.
   Додуше и ми смо за поједине у Србији „прекодринци“.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Јеебаћемо им хануме и маајке поново. Кад год нам се пружи прилика да после љутог боја, отсилујемо једно 300 000 до 500 000 ханума босанског поријекла а исламске вероисповести..:))) Има се, може се..
   Нама Србима силовање муслиманчуга дође као чишћење цевки после пуцања…

  • Т. Горски

   Не могу а да ти не кажем да серендаш,

   Ја сам био на том ратишту а ти сањај Алијине снове глупане потурчени.

   Не тако давно вас је „америчка дипломација“ гурнула у грађански рат против властите државе и у основи против властитог народа.
   Та дипломација је анулирала сваку предност коју су ваши противници имали над вама и држала тињајући рат предуго времена како би се сви скупа исцрпили и пали под њихов тогални утицај.
   Немој да се заносиш глупане некаквом артмијом некакве БиХ, јер такво нешто никада није постојало.
   Постојала је муслиманска војска склепана с брда с дола која ни на који начин није била способна да постигне било какав озбиљнији успјех против србске војске и опстајала је првенствено због америчких али и енглеских интереса и лобирањем арапског исламског свијета у тим земљама.
   Координисане акције муслимана и хрватске војске које су биле логистички потпомогнуте директним НАТО акцијама које су томе претходиле, као и због политичких разлога вам је дозвољено да узмете дијелове БиХ што је био договор на неком другом нивоу и што није за твоју глупу главуџу доступно да знаш, а сам немаш памети да докучиш.
   Шта кажеш балинче,
   „босанско руководство удовољило“,
   ма идиоте један глупи, па ко је „босанско руководство“ питао ишта да би оно могло удовољавати некоме и од куда ти право да муслиманску јалашу називаш „босанским руководством“ глупане један?
   Ко је вама дао право да у име „Босне“ говорите и представљате је ?
   Знаш ли ти у опште шта је и чија је „Босна“ или мислиш да ви имате право да серендате по њој и одређујето ко је и шта је „Босна“?

   Чија је армија то била у Шипову, Новом Граду, кад сте то били у Приједору и осталим?
   Кад ћеш схватити да сте „узели“ смо оно што је договорено и да је и на србској страни претходила припрема за такво нешто и онда је било стоп или ће слиједити контраудар у који се НАТО криминалци неће мијешати а онда вам се зна, оде џамахирија у П.М. !
   Е то је било јер ни у једном тренутку нисте били супериорнији од србске војске и одржали сте се само вољом САД-а чије сте слуге због те помоћи постали.
   Зар нисте били у потпуном окружењу а ипак сте се одржавали???
   Како ниси у стању да макар мало мућнеш властитом главом?

   Кажеш „уз обећање демократске међународне заједнице“!?
   Ни мање ни више, а ко ти је то демократски, па још међународни па на крају заједница.
   Међународна заједница је ОУН а не криминална булумента предвођена од стране САД-а,
   Демократија је појам који свако тумачи како њему одговара ( шта је по твоме схватању ) и колико се уклапа у твоју визију демократије?
   Што лупеташ будалчино о ономе о чему појама немаш ?

   Спомињеш да ће некакве „босанске патриотске снаге“ радити на опоравку БиХ.
   А ко су те снаге, да ли сте то ви муслимани те патриоте и шта ви имате опорављати „Босну“,
   Ви опорављајте оно што је ваше а Босна никада није била нити ће бити „ваша“.
   Направите себи своју државу (ми Срби вам то нисмо никада бранили) па у њој опорављајте све како вам је воља а „Босну“ нећете опорављати, опорављаћемо је сви скупа или ћемо се играти разлаза ако се не могнемо договорити а очито је да не можемо јер ви стално својатате БиХ на што немате ама баш никаво право, ни морално ни свјетовно.
   У осталом због тога је и почео грађански рат на подручју БиХ, када сте прегласавањем покушали анулирати сувласничку вољу србског народа.
   Шта имаш рећи на ту чињеницу???

   О каквој то „агресији“ на БиХ говориш кретенчино једна.
   Ево ја сам ратовао против свих а сви су ратовали против мене.
   И једни и други и трећи су углавном са овога БиХ тла па ко је онда агресор, глупане један зар ни толико памети немаш да то докучиш?

   Ко то „хвата“ одговорне за „агресију“ идиоте један?
   Зар не видиш да се „хватају“ они који су се огријешили о међународно ратно право а не некакву „агресију“ билмезе један?

   Да сва та обиљежја једне државе већ постоје, новац, ДКП представништва, границе, некакав сурогат од војске, гранична служба итд. и шта је то онда што теби и сличнима не одговара?
   У чему је проблем сада, ето то све постоји а ти опет серендаш, шта сада не ваља ???
   ПА ОЧИТО ЈЕ ДА НЕ ВАЉА ШТО АЛИЈИНИ СЛЕДБЕНИЦИ НЕ МОГУ БОСНОМ и ХЕРЦЕГОВИНОМ УПРАВЉАТИ ОНАКО КАКО БИ ЖЕЉЕЛИ, ЈЕР НИЈЕ ЊИХОВА И МОРАЈУ ПОШТОВАТИ ВОЉУ ОСТАЛИХ СУВЛАСНИКА!
   Да ли је то проблем који те мучи ???

   „Успоставити уставни суд“,
   А какав би то суда требао бити и чијим интересима би требао служити, да ли само вама муслиманима или свима који су власници БиХ ?
   Зар не постоји некакав октроисани суд у којем сједе странци и узимају своју пинку и које је очито могуће „купити“ да донесу овакву или онакву пресуду.
   Па зар баш мислиш да би се неко требао сложити са тим.
   Ако мислиш да то вама одговара, а ви онда направите само своју државу и у њој доведите странце нека ВАМА а не нама пресуђују, и што се нас тиче неће бити никаквих проблема или мислите да ћете моћи загосподарити „Босном“ на тај начин што ћете јуришати на остале?

   „Гисларских призника и митоманије“???
   Па ко си ти кретенчино балијска да другим народима одређујеш који су им празници и шта им је „митоманија“?
   Да ли би тебе задовољило да се сви потурчимо и будемо оно што у ствари нисмо и да арлаучемо ко и остали кретени који су изгубили свој коријен, да ли би те то здовољило ???

   Ко су ти те „пробосанске снаге“???
   Ти то ниси, јел да ???
   А у чему се то разликујеш од њих, крелац један глупи ???

   Каквом „постмилошевићевском пропагандом“, и која је то у ствари пропаганда.
   Да ли мислиш на легалну тежњу свакога народа па и србског да обједини свој национални простор којега су Срби објединили и равноправно дијелили у Југославији а који сте ви кретени разорили уз помоћ и србских и ваших непријатеља???
   Шта су то „цивилизацијски токови“, будало једна, јесу ли то они токови који иду на штету Срба, да ли ти то у ствари тражиш???

   А на крају да ја теби нешто кажем,
   БиХ нема шансу за опстанак и не постоји ни једна једина реална препоставка за такво нешто јер је у ствари не жели ни један народ који је настањује и чије је власништво.
   Зашто би Срби жељели државу за вама а не би са својим сународницима?
   Зашто би то жељели Хрвати и шта је то у ствари што ви онда покушавате направити?
   Вама остаје само да покушавате силовати Србе и Хрвате но за такво нешто ви немате моћ и само беспотребно правите хаос и на вашу и на нашу штету а у намјери да од бих направите некакву муслиманску државу сигурно нећете успјети јер вам је ослонац у ствари „врбов клин“.

  • Jure Franko

   Ne shvatas najbitnije…Kazes : „за такво нешто ви немате моћ“……Sama cinjenica da ja i ti zivimo u zajednickoj drzavi BIH,mozemo zahvaliti ogromnoj snagi i moci probosanskih snaga ,bez obzira na ludilo koje je devedesetih okruzilo nasu zemlju….Crna Gora sa Brankom Kosticem ,Bulatovicem,(svaki normalan covjek bi trajno poremetio san,kada bi i sanjao ove likove,a kamo li bio zrtva njihove bestijalnosti)..Srbija sa opskurnim,bizarnim likovima Milosevic,Dobrica Cosic,Jovic..zatim zloupotrebljena hrvatska vojska od strane likova koji su najveca hrvatska sramota u istoriji:Tudjman,Gojko Susak,Mate Granic…trebalo je mnogo snage da Bosna prezivi ovaj „BAL VAMPIRA“.

  • Simerijanac

   Ајде бјежи будало са овог портала, срамотиш самога себе.
   Чини ми се да имаш мазохистичку црту у себи.

   И запјевај „босанску“ химну наглас, ако има ријечи наравно.

   Ако ти треба „босанска“ застава имам једну, нећу чистити тоалете с њом као са осталима, но ћу ти је поклонити па је омотај око себе.

   Само пази да са њом не пријеђеш границе Републике Српске или чак Херцег Босне. У овој другој ћеш лошије проћи пошто вас коцкасти баш онако мрзе, а ми вас само презиремо.

   Једини сте народ ( народ, хммм и то је дискутабилно) који је ратовао и сам измеђ себе и то баш онако крвнички- вама својствено) и који је сам себе убијао ( Маркеле, Тузланска капија) да би изазвао војну интервенцију.

   Једини сте народ којег нико с којим граничите не воли.

   И ми имамо око себе непријатеља, али имамо и пријатеља док сте ви са свих страна окружени непријатељима који вас немогу очима виђет, и који сте збијени на мал простор као што је појас Газе.

   Ви сте уствари Европски Палестинци.

  • Jure Franko

   Velika je potreba ponekad biti i na ovakvim portalima..naime o cemu se radi….normalni ljudi vas ne smiju pustati da sami ,mazohisticki orgijate na ovakvim portalima,bulaznite o nekakvim junastvima,jedni druge ,bolesno podrzavate u mitomanstvu..jer iz toga bolesnoga orgijanja bolesnih istomisljenika,svakih pedeset godina umislite sebi da ste jaki,vazni i opaki pa krenete u pljacku i pohode na susjede!
   Upravo iz toga razloga,moramo pokusavati ukazivati vam na drugo i drugacije..

  • Simerijanac

   Сабахудине, ми смо свој рат завршили у јесен ’95 године стварајућ РЕПУБЛИКУ СРСПКУ, а борећ се против претече Исламске државе. Била је то и reconcquista однсоно ослобађање земље свјије предака од дошљака са истока, од уљеза. РЕПУБЛИКА СРПСКА је de facto независна, још само de jure и то је то.

   А ви се само дрзните па крените, кмечачете као они на Блајбургу што кмече.

   И као што ти рек’о горе пјевај босанску химну ако знаш ријечи.

  • Zelimir

   Ви балије сте чудо јер теби и твојим балијама није још јасно да не постојиш ни ти ни тај твој измишљени босански балијски народ. Осим балилука (духовни, морални и телесни пексинлук) не поседујете ама баш ништа под небеском капом. Ви сте морални отпад Србског народа чије би национално биће, кутуру, историју и све оно што чини један народ хтели да покрадете, да присвојите да бар лажно изгледате као народ. Вама се могу само смејати јер сте нико, јер сте ништа и са историјске сцене ћете нестати као што нестаје свака прљавштина коју је историјско невреме избацило на обалу једног народа. Ви сте на нашој Србској обали и нестајете на овај или онај начин али ипак нестајете. Арапи исламисти које насељавате су ваши непријетељи и они ће вас истерати јер сте и за њих ипак само нечист које ће да се ослободе када одслужи својој сврси. Збогом балијски пексине.

  • Т. Горски

   Ти чињеницу о „заједничкој држави БиХ“ можеш слободно окачити мачку о реп јер та држава о којој говориш нема услова за опстојност.
   То је чињеница која се не може оповргнути.
   Ту државу не желе најмање два од три сувласника зар не.
   Шта из тога произлази ?
   Па произлази да се та држава одржава интервенцијом са стране јер нема унутршњи консензус.
   Ти заборављаш да „онај кога је молити није кудити“ тј. ви муслимани купујете наклоност западних криминалаца који и вама пију крв да одрже БиХ у облику који би вама обезбједио доминацију и освајање те накараде од државе и за те услуге дебело плаћате исламским новцем из арапског свијета као и другим уступцима.

   Свјесни сте ви могућности да вам на том путу Република Србска представља институционалну препреку јер има елементе државности и због тога је тако велики јуриш на њу са ваше стране.
   Зар ви мислите да ми то не видимо и да ћемо остати нијеми посматрачи тога што радите?

   О каквој „огромној моћи и снази пробосанских снага“ говориш, глупсоне један?
   Кажи тачко ко су те „пробосанске снаге“, јесу ли то Срби, Хрвати или ви муслимани и ко вам је дао право да користите ријеч „босански“ ако у тим снагама нема осталих сувласника?
   Никакве „пробосанске“ снаге не постоје а постоје само Србске, Хрватске и муслиманске које настоје завладати Босном и Херцеговином и из тога разлога ви злоупотребљавате ријеч „Босна“ на сваком кораку.
   Ви чак ни званично себе не називате „Босанци“ него „Бошњаци“ и шта ви онда имате са „Босном“ и по чему је она више „ваша“ него остале двојице сувласника?
   Да ли видиш из свега овога колико сте ви у ствари непоштенији рецимо од Срба који заговарају политику једнакоправности за све сувласнике БиХ?

   Шака муслиманских јадова која је кренула за Алијом, Бехменом, Ганићем и осталом криминалном булументом а који су данас сви од реда тајкуни који ведре и облаче том истом народу који су повели у страдање и која се прикључила општем покрету да се уграби што више од југословенске лешине коју су од ње направиле САД уз саслужење Њемачке и Енглеске.
   Јеси ли ти заиста до те мјере идиот да не видиш да не бисте опстали ни годину дана без огромне подршке коју су вам пружали купљени западни криминалци?
   Ја сам ти много тога у кратким цртама објаснио још у првој реплици но ти си очито један од залуђених глупсона који то или неће или не може да схвати.
   Још ћу ти једном поновити а ако си учестник грађанског рата у БиХ онда ћеш знати да говорим суштинску истину:
   Муслиманска војска није представљала никакву респектабилну силу а србски циљ никада није био уништење муслимана као нације али јесте био разграничење које је ваш Алија одбио и који је у суштини, као и ти и остали данас, настојао да узме БиХ под муслиманску контролу и од ње направи Џамахирију.
   И ја и ти знамо да је ово истина и да је тај циљ резултирао непотребним губицима људских живота.

   А сад ме слушај добро,
   Прошао сам скоро сва ратишта од истока до запада БиХ.
   Нигдје нисам срео ни једног „странца“ нити војника међу србима а да није са простора БиХ а и да јесам опет се не би могло говорити о „агресији“ јер не заборави то је све Југословенски простор а у Југославији нико није странац.
   Немој да се позиваш на некаква признања од стране оних који су Југославију и разарали јер на то нема нико ни морално ни свјетовно право.
   Срео сам једног руског књижевника на Грбавици у Сарајеву, није био наоружан, срео сам једног филмског радника из Русије који је снимао некакву репортажу, срео сам једног „Црногорца“ који је тражио да му се помогне у спасавању родбине из „Алијиног“ Сарајева, срео сам неке Арканове криминалце које умало нисам побио (или они мене или ја њих) али нигдје нисам срео војску из Србије или Црне Горе.
   За хрватску ми је познато да је ратовала на подручју БиХ па чак и против вас муслимана кад сте направили масакр над Хрватима у средњој Босни.
   Дакле, о каквој агресији ти причаш глупсоне један?
   Зар мислиш да ћете таквом причом сакрити инфериорност у односу на србску војску од које сте себи својом кривицом направили главног непријатеља.

   На крају бих ти рекао јо једну:
   Немој да се заносиш да сте ви муслимани направили БиХ.
   Ви то нисте никада у историји урадили а ову сада наказу од некакве државе су направиле САД уз асистенцију енглеских криминалаца.
   Сада у БиХ нико нема државу, ни муслимани ни Хрвати а ни Срби и поред тога што имају Републику Српску јер ни она није суверена у пуном смислу ријечи.

   Ако бих те савјетовао онда би то било да не узимаш ријеч о ономе о чему појма немаш а што те је научила Алијина пропаганда која вас је припремала за своје циљеве и корист.
   Мислим да си превише „ограничен“ да би се са тобом могао водити разложан разговор јер ти ниси у стању да се одмакнеш од примитивне пропаганде којом вас и дан данас обасипају из истих кухиња као и 90-тих година прошлог вијека.
   Ако се будеш поново јављао, настој да се дистанцираш од тога и разговарај као човјек који мисли својом а не „њиховом“ главом, иначе нећемо разговарати.

  • Jure Franko

   Nikomu ne smeta manji bosanski entitet,ali smeta to sto se na tim bosanskim prostorima,poslije 1995.godine ,nastoji odomaciti sve ono nazadno,sto nikada nije bilo svojstveno Bosni,uvezeno sa istoka,preko Drine,takoreći šund ..umjesto, kada je prestao rat,i ljudi sa te teritorije ukljuce u civilizacijske tokove,izgradnji uslova prikljucenja EU..ti isti ljudi uvode na tim bosanskim prostorima nekakve sumadijske,sibirske,bugarske standarde…e to smeta svim probosanskim snagama,i iducih godina,decenija,radicemo da to ispravimo.

  • Т. Горски

   О глупо балинче,
   Није то „мањи босански ентитет“ него „РЕПУБЛИКА Српска“ која припада великом СРБСКОМ народу.
   Шта ти јадове имаш са тим шта раде Срби у РЕПУБЛИЦИ Српској.
   То није твоја брига, ти си се од Срба одродио и води бригу о својим проблемима а не србским.
   Ко је теби кретенчино потуричка дао право да говориш о шунду и цивилизацијским токовима и стандардима.

   Да ли би тебе задовољили неки потурички и стандарди Саудијске Арабије и осталих Џихадиста и глупог источњачког шљама који ни у властитој земљи не може да нађе мир и сређу него их гурају по свијету да ораве зло и хаос.
   Е то су видиш прави „источњачки“ стандарди које су Срби отјерали од себе а ево сада и Хрвати раде на томе да се и они дистанцирају од вас (без обзира што ти себе називаш ЈУРЕ ФРАНКО, ваљда мислиш да ћеш им се увући у дупе на тај начин).
   Што се тиче „босанских простора“ да то су босански или србски простори који су сада правно дефинисани и зову се „РЕПУБЛИКА СРПСКА“.
   Знаш ли ти креле шта значи „РЕПУБЛИКА“ и каква је то одредница???

   ТО ЈЕ Д Р Ж А В А, глупердо једна, само што то нико неће да ти каже од твојих Изетвеговића и осталих БЕГОВИЋА, јер би ти тиме дали до знања да су вас беспотребно гурнули у рат која ни вама а ни нама није требао.
   Сереш овдје и причаш балијске бљувотине о Милошевићу а ниси у стању да се сјетиш када је била сједница практично вашег муслиманског, хрватског и србског руководства у згради данашњег предсједништва и када је Милошевић предлагао да се у миру разиђемо и када је ваш Аљиљи скоро пристао на то да формирате своју државу а касније је по наговору свејтских криминалаца повукао у увукао вас у рат који нисте могли добити и у којем сте имали непотребне жртве као уосталом и Срби а и Хрвати?

   Сјећаш ли се тога Алијин сераторе глупи ?

   Наравно да се сјећаш али ти то нећеш да признаш ни себи а камо ли да признаш мени.
   Умјесто тога ти и даље настављаш срати и причати овдје приче због којих је толико људи беспотребно страдало.

   Опет те питам, какве и ко су то „пробосанске снаге“ и немој да сереш више ни једне прије него што одговориш на то питање.

   Зар ти мислиш да ако муслимане у БиХ назовеш „пробосанске снаге“ онда се нико неће сјетити да сте то ви муслимани који слиједите пут Алије и осталих исламиста па ћете на тај начин прикрити ваше јуришање на Босну и Херцеговину.
   Такво нешто може служити само вама да се самообмањујете а свима осталима је јасно ко је ко у БиХ.

   Пази, ко другоме јаму копа сам у њу пада !

   Само ви радите али буди сигуран да ћемо и ми радити а ако „дара преврши мјеру“ и „чаша се прелије“ биће опет што бити не треба.

   Своју пријетњу можеш комотно забити у дупе највећем јуришнику међу вама.

  • Jure Franko

   Sve sto si napisao,može proći,(ne zato što je smisleno,nego zato sto papir trpi sve)…jedino nikako ne može proći srbijanska vidjenja istorije.Dok mitomanišete i guslate o unutar srbijansko-tursko-šiptarsko-bugarsko dramskim zapletima „slavne“istorije,može se tolerisati..naprimjer nekakva „Dušanova carstva“ lice mi na „Potemkinova sela“ i hajde,bar je humoristično,čuj carstva,Srbija je sada vukojebina a kamo li prije stotinama godina…ili kaže „srbijanski junak 1912 god. pogodio sa 500 metara bure baruta i ubio 200 turaka.može proći…
   Kao što je poznato,prva stvar koju su uradile sve nezavisne zemlje raspale Yugoslavije,bilo je da konačno izbace is nastavnoga programa srbijansku mitomansku istoriju,nekakve Lazare.vojvode Stepe.Dušane..i ostale zloduhe kojima nas bombardovalo 70 godina u skolama.

  • Т. Горски

   Мајмунчино глупа не постоји србијанско виђење историје.

   Постоји историја која се истина може „дотјеривати“ нпр. ви у својој потуричкој историји ћете маргинализовати чињеницу да сте у огромној већини, на овим просторима, потурчени Срби.
   Ви ћете причати приче о некаквом бошњаштву и сличне бљувотине које имају упориште у мемоарима Евлије Челебије или Бењамина Калаја који су и један и други били странци на овом тлу односно освајачи.
   То је дакле темељ за некакву муслиманску „бошњачку“ историју.
   Каква сте ви нација кад немате влстити језик (чак и ви кажете за себе да говорите „босански“ а не „бошњачки“ језик.

   Јеси ли се ти то глупердо нашао да причаш о некаквој „митоманији“.
   Па идиотино једна ти не можеш ни имати а ни разумјети шта су то митови.
   Митове могу имати само старе нације а не скупина вјерских идиота која мисли да је промјеном вјерских убјеђења промјенила нацију.
   Па ти си заиста прави идиот и не знам зашто у опште расправљам са човјеком чији је интелектуални ниво на нивоу основца са 4. разреда школе.
   Ти идиотино говориш о Стевану Синђелићу, а он је жртвовао себе како би уништио непријатеља и турског освајача.
   Затебе је то некаква митоманија.
   Па ти си говно од човјека и немаш поштовања према стварној историјској личности тј. немаш самопоштовања јер он је највјероватније и твој предак.

   Не тражи од тебе нико да учиш било чију историју, учи ти своју, ону коју ти пишу разни ….беговићи, али ти сигурно ниси онај ко ће рецимо другима забранити да кажу ко сте у ствари ви, (муслимани у бившој Југославији).
   Знам ја да се потурицама није допадало да Срби а и Хрвати имају некакве своје јунаке, ви би да изучавамо турска „величанствена“ дјела тј. када би се и ми остали потурчили онда ви не бисте имали свеједоке издаје властитог србског народа којега су ваши преци издали и напустили а ви данас покушавате да сакријете тиме што ћете измислити нову „бошњачку“ нацију и што ћете серендати о некаквој босанској држави.
   Јеси ли прочитао „повељу Кулина Бана“ (Замисли „Кулин Бан“ а не неки „Сулејман Беј“)?
   Погледај стећке кретенчино глупа па ћеш видјети чија симболика је на њима, да ли је то хришћанска православна или исламска?
   Но то теби неће сметати да ми причаш како су „Богу-мили“ (а не Алаху-мили) ваши преци.
   Са таквим степеном општег знања си се усудио дођи овдје и водити расправу о народу и културном наслеђу.
   Па ти си стварно кретенчина и не завријеђујеш да се озбиљан човјек осврће на твоје бљувотине.
   Немаш потребе више серендати јер ти нећу одговарати, ти си будала а и ја бих био ако наставим разговарати са човјеком таквог „нивоа“.

  • Simerijanac

   .trebati ce jos vremena da se dijelovi BIH (jos uvijek zabludjeni
   postmilosevicevskom propagandom),da se povrate u civilizacijske
   tokove,ali ima vremena..napredovace BIH polako.

   Муслиман као ти збори о цивилизацијским токовима ?
   Јел се ти то зајјебаваш или озбиљно мислиш ?
   Ако се зајјебаваш имаш добар смисао за хумор, смисао за надреализам.

   Ако мислиш озбиљно онда је твој психолошки профил комбинација комедије и апсурда.

  • Simerijanac

   Ne tako davne, 1995.godine,americka diplomacija je zamolila ondasnje rukovodstvo Bosne,

   Сад случајно прочита,….
   Американци замолили ондашње руководство, пази молим те, босне……
   Замолили ?!?!?!?

   ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХА, умријећу од смија, замолили !?!?!? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

   Сабахудине, само сте за вицева створени, само за вицева,…. није ни чудо што сте били убједљиво наглупља скупина у некадашњој југославији.

   Да,…. створени сте и за мјешалице.