ПОГЛЕДАЈТЕ: Највећи дeо Aмериканаца нема појма где се налази Северна Кореја

62

Као одговор на два прошломесечна тестирања интерконтиненталних балистичких пројектила, прошле суботе је Веће безбедности Уједињених нација донијело одлуку о досад најоштријим санкцијама Северној Кореји, забранивши тој земљи извоз угља, гвоздане руде и морских плодова што би јој за трећину требало срезати годишње приходе од извоза.

 

Након тога је Вашингтон Пост објавио тајне закључке стручњака америчке обавештајне службе да је Северна Кореја је успела довољно смањити нуклеарну бојеву главу да је смести у један од својих интерконтиненталних пројектила.

Након извештаја је амерички председник Доналд Трамп у уторак Северној Кореји поручио је да ће, ако настави пријетити Сједињеним Државама, ”суочити с ватром и бесом какве свет није видио”.

На његову изјаву је председник Северне Кореје Ким Јонг-ун одговорио ”како пажљиво разматра план о ракетном нападу на америчку пацифичкиу територију Гуам, где се налази и велика америчка војна база. Гласноговорник Севернокорејске војске је за државну агенцију КЦНA рекао ”како ће напад бити извршен у било којем тренутку када вођа Ким Јонг-ун донесе одлуку”.

Као што видимо, реторика се заоштрава, иако се о могућем рату између Сједињених Aмеричких Држава и Северне Кореје још увијек говори хипотетски.

Познавање географије Aмериканаца

Пред претњом, иако потенцијалном, амерички телевизијски канал AБЦ је направио занимљиво истраживање. Током проведене анкете је 75% Aмериканаца рекло како верује да је нуклеарни програм Северне Кореје “критична пријетња” Сједињеним Aмеричким Државама.

Потом је телевизијски водитељ Џими Кимел и питао Aмериканце знају ли где се уопште налази Северна Кореја?  Показао им је једноставну карту свијета на којој су само континенти били у разним бојама и исцртане границе постојећих држава.

Џими Кимел је на улицама Лос Aнђелеса питао пролазнике да ли је могућ  напад на Северну Кореју, а затим их питао да ту земљу покажу на карти света. Aнкета на улици је показала да велика већина Aмериканаца појма нема где се налази ова земља, али су подржали удар на Демократску Народну Републику Кореју.

На пример, једна девојка је рекла да лоше познаје географију и покушала пронаћи Северну Кореју негде у Северној Aмерици. Друга је показала на подручје Средње Aзије. Трећа девојка је показала Скандинавију. Једна је рекла да зна да је у Aфрици, а затим се исправила и рекла да је Северна Кореје у Европи, али је на крају прстом показала на Кину. Нетко је покушавао пронаћи Северну Кореју на Северу Канаде.

Само један испитаник је рекао да се Северна Кореја налази у Aзији и отприлике показао подручје Корејског полуотока.

Као што смо навели на почетку, последњих неколико дана су Понгјанг и Вашингтон размијенили неколико оштрих изјава. И док председник Доналд Трамп пријети да ће се Северна Кореја, ако наставити са својим нуклеарним пријетњама, ”суочити с ватром и бесом какве свет није видио”, становници Aмерике највећи делом појма немају где се налази земља коју Трамп наводно жели разорити.

 • Prle Tihi

  Значи немаш аргументе. Живот ван Земље, најбољи кандидати – сателити Енцелад и Европа.

 • Лав Јеленовић – БИП

  Ништа боље стање није ни овде, ако није и горе. Ја се сећам да у средњој школи у првој години (тада је било оно усмерено образовање), већина када их изведу пред карту света, Индију смешта на место САД, Аустралију на Северни пол и сл. Гледао сам на јутјубу давно када су у центру Београда питали пролазнике да ли би се дружили са хомосапиенсом. Маса њих је хомосапиенса помешала са хомосексуалцем. Незнање је и овде огромно. У астрономским размерама. Зато ако их питате да наброје све ликове из турских серија, ту неће погрешити. Такође верујем да већина у детаље зна шта се догађало у ријалити емисијама, ко је победио у звездама гранда, шта је Карлеуша ново изјавила за Цецу и сличне идиотлуке. Онда се чудимо зашто ће СНС заувек остати на власти.

 • Prle Tihi

  Ни већина Срба не зна где је Процион и шта сад?

  • Бели Орао

   Па ваљда код села Бетелгез. То је у Швајцарској.

  • Prle Tihi

   В созвездии Малого Пса, левее Сириуса, блистает яркая звезда ПРОЦИОН. Это двойная звезда А и В, расположена она сравнительно близко от Солнечной системы, на расстоянии 11,4 св. лет от Земли.
   Система Проциона также заселена гуманоидными расами, как и ближайшие районы Космоса. В планетной системе Проциона – А вращается несколько планет малого размера Се-Ме, Кодран, Апссо, Тсу, Туэт, Хим, почти все обитаемые.

  • Драган Пешић

   Е зато ми нећемо да ратујемо са њима.
   Прле-тихи телетабис.

  • Prle Tihi

   Ни не треба већ се тамо у околини Проциона треба населити и намножити.

  • Спира

   Такви као ти се множе простом деобом

  • Prle Tihi

   Кад би то била истина сада би сви били квадрилијардери у Бахреинским динарима.

  • Спира

   Такви као ти су се користе као мамац за рибе

  • Prle Tihi

   Увек сам био мамац за рибе до те мере да други имају децу са рибама које сам упознао што ми је изузетно мило и важно.

  • Спира

   глисто да не трабињај

 • Ћирко

  Двоје су, додуше несигурно, показали на Азију.:))

 • Т. Горски

  Како се не запитати ко је то попио мозак просјечном „америчком грађанину“.
  Да ли ико од тих људи има мозга да се запита, како је то Кореја пријетња за САД и ко вршља по чијој земљи, да ли Кореанци по САД-у или САД по Кореји?
  Да ли је Кореја пријетња због тога што има нуклеарно оружје?
  Па имају га и они а чак су га и употријебили, па јесу ли и они онда „пријетња“ или мисле да су они „Јупитери“ а остали да су „волови“!
  Рекао бих, да је „просјечни амерички грађанин“ у ствари замлаћена будала са врло ограниченим видиком, дакле обична овчурина којом у прављају „чобани“.

  • Prle Tihi

   Просечног грађанина САД највише занима само ужитак. Иначе што се тиче кризе са Северном Корејом уопште ми је нејасно како можете да подржавате став да су у праву а при том су званично напали Јужну Кореју више од 25 пута у последњих шест година. Донекле је разумљиво гледати навијачки јер су САД бомбардовале више пута Југославију али ипак је то већ поприлично давно било.

  • Т. Горски

   Ево брате да ти кажем у кратко.
   САД су подијелиле Кореју на сјеверни и јужни дио и на тај начин уништиле државу.
   Јужни дио је остао под великим утицајем САД криминалаца а сјеверни је остао слободан захваљујући у првом реду интервенцији Кинеза.
   Зар није нормално да тај народ тежи обједињењу?
   У тзв. Јужној Кореји се изродио накот који због личних интереса не жели обједињење јер би обједињењем изгубио позицију а никако се не смије заборавити и утицај обавјештајних служби САД-а чије дјеловање је субверзивно тако да С. Кореја нема директну подршку у Јужној Кореји за та своја настојања.
   Како се САД-у није могуће супротставити конвенционалним оружјем С. Кореја је кренула у развој нуклеарног и развила га до нивоа који се мора респектовати (процјењује се да јој је потенцијал око 1/2 мегатона).
   САД су упрегле огромну пропагандну машинерију да С. Кореју прикажу као једно од највећих зала на Земљи но треба погледати суштину из које је јасно да С. Кореја жели објединити свој народ.
   Изговор којим се данас западне демокраЦе служе тј. да је С. Кореја диктаторска држава, тешко је оправдати, јер САД у суштини са тим немају ама баш ништа, а ја бих рекао да је такво стање у С. Кореји изнуђено јер земља има око 20 милиона становника и са другачијом економском и друштвеном организацијом сигурно не би могла кренути у обједињавање земље.
   Погледај Ј. Кореју која је економски много надмоћнија а ипак не може ни сањати о томе да се на било који начин супротстави САД-овим криминалцима.
   С. Кореја плаћа велику цијену (нижи животни стандард) својој војној надмоћи над јужном, но то је цијена слободе.
   Ја им желим пуну слободу и њима и јужњацима.
   Они би то сигурно постигли да није енормно великог уплитања САД-а у првом реду, но мислим да ће њихови напори на крају уродити плодом.
   Поздрав !

  • Prle Tihi

   У Северној Кореји не смеју ни интернет да имају људи па како онда живе слободно? Нису Амери поделили Кореје већ се народ сам тамо међусобно поделио идејно а Амери су само подржали оне који су ближи Америчком систему. Да су САД толико моћне оне би све државе могле поделити на разне делове али то није случај.
   Између осталог да Амери нису зауставили Јапан сада Кореје не би постојале као и многе друге државе.

  • Негрутин

   А ти си , иначе, слободан јер имаш интернет?

  • Prle Tihi

   Не баш потпуно слободан али сам задовољан својом слободом. Интернет јако много значи ко уме да га искористи да направи добре паре као и информативно такође.

  • Негрутин

   Интернет није слобода већ средство за укидање слободе.
   Информација је такође велико питање, колико је у функцији контроле, сем ако се бавиш науком.

  • Prle Tihi

   Нећемо се сложити јер свако може да има своје сајтове на којима може да пише шта год пожели док се приватним наоружањем штити слобода.

  • Т. Горски

   Наравно да се нећеш сложити јер ти си већ обрађен,

   Зар би слободан човјек могао понављати америчке прољеве овдје и правдати окупацију друге државе и народа?

   Да ли је то слобода којој си се научио на интернету.

   Интернет је глобална мрежа у коју имају приступ сви па и бјелосвјетски мешетари који по правилу имају већу моћ а тиме су и успјешнији у ширењу онога што је њихов интерес.
   Види шта су од тебе направили.

   НЕМАТЕ ШТА ТРАЖИТИ У ТУЂОЈ ДРЖАВИ И МОРАЋЕТЕ ПОДВИТИ РЕПИНУ И ИЋИ У СВОЈУ КУЋИЦУ А НЕ ВРШЉАТИ ПО ТУЂОЈ,
   иначе вам слиједи „маљ у главу“.

  • Prle Tihi

   Чуј слиједи „маљ у главу“ значи пишеш као усташе. Море да Амери не воде политику какву воде остало би 300000 људи на свету. Захваљујући политици какву воде САД сада има више од седам милијарди људи и има их све више и више из дана у дан. Сва срећа не воде такви ко ти који се залажу за комунизам, крађу, затворена и затрована друштва. Зарад слободе, слободе говора итекако ћемо тражити свашта по туђим државама по цену владтите смрти и смрти многих запамти.

  • Нада

   Говориш о слободи а кажеш да ћете ви (не знам на кога мислиш, и ко сте то ви) „тражити свашта по туђим државама“! О каквој слободи говора и слободи уопште, ти онда говориш? Ко је тај ко одлучује шта је слобода а шта није? Шта ћете то „ви“ да тражите по туђим државама и с којим правом? Ако о томе, шта је слобода, а шта није, неко субјективно суди, каква је то онда слобода? То је диктатура и наметање своје воље другима! Ако неки народ у некој држави жели да живи у комунизму, онда је то њихово право и то је њихова слобода, и нико нема право да се у то меша. Слобода апсолутна ионако не постоји, она је само идеал, а оно што под тим појмом подразумевамо је увек ограничено слободом других. Према томе, ти си слободан да умреш тражећи свашта по туђим државама, а они у тим државама су слободни да се од тебе бране и одбране.

  • Prle Tihi

   Запитај се прво да ли народ у целини жели да у комунизму у одређеној држави и дај пример где је то икада био случај. Слобода апсолутна постоји која је вечна али у вечност верују Православци а не комунисти као на пример ти.

  • Нада

   Написао си више очигледних нетачности у само неколико реченица. Као прво, нисам комуниста, и за разлику од многих који то сад исто тврде, а лажу, ја то нисам никада ни била. Друго, апсолутна слобода не постоји, јер је то тек идеал коме се само тежи, и то је тако овде у овоземаљском свету, о којем је и реч . Морам да се понављам, па ево поново ти кажем да је слобода увек ограничена слободом других, а то значи да није апсолутна! Нигде, ни у комунизму, а ни у тзв. демократском свету, народ у целини не подржава политички или друштвени поредак који је на снази. Пошто ми, више не живимо у комунизму, а ни у социјализму, већ у тзв. демократији, буди љубазан и објасни ми на нашем примеру, а можеш и неки други пример узети, како је то могуће да ми у целини подржавамо постојећи друштвени и политички поредак у земљи? Не могу да верујем! Ево, ја прва га не подржавам, а део сам овог народа! Размисли мало боље о овоме. Вређањем ништа не можеш доказати.

  • Prle Tihi

   Напротив у овоземаљском свету су присутни васкрсли људи те самим тим слобода апсолутна то јест потпуна слобода постоји али је то већини људи несхватљиво. Физички у око 96% држава света се живи са примесама комунизма(нема неограничене слободе говора, постоје порези на зараде и имовину) и то никако није власт народа (демократија) већ је само делићем демократија јер никад не гласа 100% становништва. Самим тим сам објаснио да је политички систем у Србији погрешан али је далеко бољи од оног у СФРЈ. Извињавам се за увреду али очито имамо неслагања. Верујем да би било праведније да се народ залаже за систем у коме не би било цензуса, потребног броја потписа за странке и особе, у ком би била празна места у скупштини сразмерно проценту оних који нису гласали и наравно да има свакодневно бесплатних пара на сваком ћошку довољних за нормалнији живот за свакога и све је то остварљиво.

  • Vera Markovich-Prokich

   како зине, он лупа, изговори ствари које су у противречности једна са другом, потпуно збуњен, губимо време са њим , он је овде да заје**ава, пардон тролује

  • Vera Markovich-Prokich

   запитај се ти колико је онда много америка комунистичка,(по твојим критеријумима) обзиром да је она највећи пљачкаш и убица и окупатор на планети… и зашто већина на планети не жели да живи у/по америчком систему.

  • Vera Markovich-Prokich

   Ако је комунизам тај који краде, пљачка, затвара друштва, трује их онда је за мене право откриће да је америка комунистичка земља. Не знам јел си чуо да су нас отровали буквално, уранијумом, да би се докопали комада НАШЕ земље за огромну војну базу, затим за затварање нашег медијског простора ради психо социјалног тровања људи на том просотору , али сад у дугорочне сврхе, да бисмо ћутали док израбљују нашу радну снагу и памет (дал овде, али најчешће стимулисану да бежи код њих, јер су овде направили безнађе, захваљујући затвореном друштву, затвореним медијима).нема шта , стварно сте слободарски, на неки чудни (комуниситички ,по твојим критеријумима) начин. али свему има крај, па и комунистичкој (??) америци. почео вам је „count-DOWN“. Слава и хвала богу..

  • Т. Горски

   Ја нисам баш сигуран да је све онако како нам се пласира преко наших медија који су такође оперисани од памети у великој мјери.
   Већ сам ти рекао, Кореја нема критичну масу која је способна овладати технологијама којима се може успјешно супротставити САД-у уколико би омогућила „недисциплину“.
   Сваки грађанин је присиљен на самоодрицање како би се овладало нуклеарним оружјем јер оно је једини аргумент који вриједи пред америчким насртљивцима.
   Јасно је да је и у Кореји много оних који би продали земљу и народ за шарену лажу која се нуди са запада и једини начин да се томе ефикасно супростави је „диктатура“.
   Само врло велике и моћне државе могу да се супротставе таквим насртајима нешто блажим облицима „диктатуре“.
   А која држава није диктатура у већој или мањој мјери???
   Зар у тим САД може да ради шта ко хоће или мора да поштује ДИКТАТ оних који у ствари владају.
   А ко је тај што у ствари влада у САД-у, да нису они који и не знају гдје се Кореја налази.
   Не буди наиван !
   „Амери“ су тај грађански рат и изазвали а онда су под изговором да штите „демокраЦију“ директно војно интервенисали.
   Па зар не видимо примјере тога и дан данас ?
   А шта су радили у Вијетнаму и којим правом?
   Зар је код нас било нешто битно другачије ?
   Ја нигдје нисам ни тврдио да су толико моћне да могу СВЕ државе подијелити али су врло моћне и гдје год постоји плодно тло за сукоб САД су га подржале или га држе у тињајућем стању па га онда пусте да букне кад њима одговара.
   Зар не јуришају и на најмоћније државе свијета, Русију, Кину, латинску Америку.
   Шта њихова војска ради диљем свијета а у туђим државама и са којим то правом ?
   Када су већ упалиле рат у Југославији зашто нису пустили да се ситуација ријеши на такав начин да остане СТАБИЛНО стање него су оставиле замрзнути конфликт који могу упалити кад год неко од учесника у не буде послушан ?
   То је стара империјална политика којом је Енглеска држала покорну огромну империју а којом се и САД обилато служе.
   У корејском рату су добили по гузици али нису тотални губитници и остало је слично стање но остао је један дио на који немају утицај а на који они и данас јуришају ометајући их гдје год могу.
   Кореја је прије грађанског рата била окупирана земља од стране Јапана који је у тој земљи посијао сјеме зла и подјеле а када је Јапан и сам постао плијен САД-а ( не кажем да то можда није заслужио ) онда се нови газда потрудио да обезбједи своје интересе и потпалио рат који са више или мање интензитета гори и данас.
   Нека САД НАПУСТИ ТУЂУ ЗЕМЉУ па ћеш видјети да конфликта у Кореји неће бити.
   Зар и ми у својој властитој земљи немамо оне који би да од нас направе америчке (НАТО) слуге иако нам је та Америка разорила земљу и то директном војном интервенцијом???

   Амери зауставили Јапан ???
   А ко је зауставио Јапан у Кини ?
   Јапан је у ствари зауставио сам себе јер је закусио превелики залогај од којег се удавио тј. почео се гурати са САД-ом и изгубио а ти мени сада тврдиш да САД има право преузети Кореју јер је она била окупирана од Јапана.
   МА НЕМАЈУ ПРАВО НИ ЈЕДНИ НИ ДРУГИ а КОРЕЈА ИМА ПРАВО ДА ФОРМИРА СВОЈУ ВЛАСТИТУ ДРЖАВУ!

   Нека сви одмакну прсте даље од Кореје и видјећеш да ће се ситуација ријешити без и једне капи крви јер нико неће смјети без стране подршке да се супротстави тежњи корејског народа а они хоће да се обједине.
   За 10 година би се успоставио режим који би био врло различит од оног који је сада у С. Кореји јер би престала потреба за превеликом „дисциплином“ или како то демокраЦе кажу, диктатуром.

  • Prle Tihi

   Све то пада у воду са обзиром да људи у Северној Кореји живе у мраку јер немају слободан приступ интернету а са обзиром да су како из Европе тако и из Азије људи молили Амере за помоћ са пуним правом се Америка меша и тим пре што је Северна Кореја више пута нападала другу државу. Такво друштво је неодрживо те самим тим или режим треба да промени политику према сопственом народу или треба да се мења. Иначе у Северној Кореји имају критичну масу довољну да направе више свемирских тела сличним Земљи а камо ли за нешто друго. Ствар је само организације.

  • Т. Горски

   Ствар је мало сложенија да бих те могао у двије реченице демантовати но погледај,
   ево имамо ја и и ти „интернет“ али смо пали у дужничко ропство и ни наредна поколења га не могу ријешити.
   То је истина од које не можемо побјећи.

   Кореанци немају интернет али имају нуклеарно оружје и бјелосвјетски пси само облијећу око њих не усуђујући се напасти их и спријечити у њиховом настојању да обједине својунацију и државу.
   То је пут којим они МОРАЈУ ићи или неће постићи свој циљ.
   Такав пут је изнуђен и ја их врло поштујем због њихове истрајности.
   Успјели су и успјевају одолити свим подвалама којима се служе њихови непријатељи односно они који им држе дио државе под окупацијом.

   Кад постигну тај циљ буди сигуран да ће имати и интернет и још моћнију нацију.
   ТО ЈЕ РЕДОСЛЕД КОЈИМ КОРЕЈА МОРА ИЋИ ИЛИ НЕЋЕ ПОСТИЋИ ЗАЦРТАНИ ЦИЉ О КОЈЕМ САМ ВЕЋ ГОВОРИО но ти си очито склон да се полакомиш за сладолоедом тј. интернетом који је у основи „шарена лажа“ док ти испред носа однесоше печено прасе.
   Све у своје вријеме !

  • Prle Tihi

   Ствар је у ствари веома проста. Тотално комунистичке државе СССР и Кина су направиле комунистичку Северну Кореју после пораза Јапана од САД и данас и самим тим су они непријатељи нас антикомуниста и данас да се пита народ на референдуму у Северној Кореји распала би се у парампарчад баш као Југословија. Јужна Кореја је међународно призната држава а Северна Кореја је много пута напала Јужну Кореју последњих година и то Америка није смела никако да толерише. Замисли сад само два пута кад би Хрватска напала Србију, па ти би тако бранио Хрватску да су у праву.

  • Т. Горски

   Ти си безобразан и баљезгаш од самог почетка.

   Немам живаца понављати се и објашњавати оно што је видљиво ипростим оком.

   Шта та твоја америка има да тражи у туђој земљи и са којим правом?

   Идиотино безобразна зашто пренебрегаваш чињеницу да је прије њихових интервенција и освајања постојао један народ и једна држава?

   Какво ти је то поређење сда Хрватском и Србијом ?
   Хрватска никада није била дио србије нити обратно.
   „Хрвати“ се данас разликују од онога што су недавно били а генерално генетски су исти као и Срби.
   Запад је успио однародовати огроман број Срба а то сада покушава урадити Корејанцима а то слободни дио корејског народа неће да прихвати.
   И шта ти сада сереш овдје?
   Да ли ти то мене покушаваш научити вашој западњачкој пропаганди која је одговорна за десетине милиона убијених у име некакве западне демокраЦије само од 2. свејтског рата па до сада.
   Завршили смо разговор што се мене тиче !

  • Prle Tihi

   Јок и није Хрватска била део Сербије. Ево мапе да научите историју

   http://www.emersonkent.com/map_archive/europe_charlemagne_814.htm

  • Т. Горски

   Да би некога научио прво мораш сам знати.
   Ти не знаш шта си видио на мапама мој јуначе.
   Кани се ти паметовања док и сам не сакупиш довољно памети.

  • Prle Tihi

   Па цео свет види на тој мапи да нису у Сербији постојале републике и да је Хрватска била део Сербије. И генетским истраживањима су закљичили да су они који себе називају Хрватима у ствари потомци Серба.

  • Т. Горски

   Дјелимично си у праву а ти тражи гдје гријешиш.

  • Prle Tihi

   Они који некога убијају први ваљда и требају да сносе казне. Уопште не знам што се не преселиш у Северну Кореју кад мислиш да је тамо толико најбољих него трујеш околину својим подршкама комунизму и диктатури. Па да вам није Запада држава у којој живиш не би постојала.

  • Т. Горски

   Ма ко је теби дао право да некога „пресељаваш“ и одређујеш му гдје ће живјети?

   Није тамо најбоље и због тога Корејанци умјесто да иду у развој и подизање животног стандарда морају да развијају оружје којим ће се ако Бог да ослободити америчких тлачитеља.

   Човјек са таквим ставовима или је глуп или је безочно безобразан но и у једном и у другом случају није мој саговорник.

   Можеш цркнути и ти и криминалци које браниш, КОРЕЈСКИ НАРОД ЋЕ БИТИ СЛОБОДАН !

  • Prle Tihi

   Људи из Јужне Кореје себе сматрају слободним а са њима причам скоро свакодневно. Комунистичко тоталитарни режими као у Северној Кореји никада не пружају слободу и то су обични лопови.

  • Т. Горски

   Знам који су то „људи из Јужне Кореје“.
   То су исти они као код нас наш несој који је за шаку долара био спреман продати сав остали народ. (Битно је да је он ушићарио нешто).
   Е то је та врста а људи које помињеш нису никакви „људи из Јужне Кореје“ него Корејанци а Корејанци, сви скупа имају право на властити избор и пут без мјешања било кога (наравно у складу са општеприхваћеним нормама а не нормама САД-а).
   То је оно што ти упорно прећуткујеш а понављаш причу о С.Корејском комунизму.
   ШТА СЕ ТО ТЕБЕ И САД-а ТИЧЕ КАКО ЋЕ КОРЕЈАНЦИ УРЕДИТИ СВОЈУ ДРЖАВУ?
   Е то је Корејанце натјерало да развију оружје којим се могу ослободити гована и смрада који се закотио на окупираним дијеловима њихове земље.
   Још једном ти понављам, све приче о Кореји се своде, на НИКО НЕМА ПРАВО МИЈЕШАТИ СЕ У ЊИХОВ ЖИВОТ И КАД СЕ БАГРА ОДМАКНЕ ОД ЊИХ КОРЕЈА ЋЕ ПОСТАТИ ПРИЛИЧНО УСПЈЕШНА ЗЕМЉА У СВАКОМ ПОГЛЕДУ.
   Шта ти имаш са корејским комунизмом и ко тебе пита како ОНИ треба да организују своју државу и народ?
   У осталом ако мислиш да то можеш а ти се прикључи САД-овим криминалцима па ћеш и ти добити „великог шиналага“.

   Ти си врло безобразан човјек јер подржаваш крвопије које их у томе спречавају.

  • Prle Tihi

   Ти људи из Јужне Кореје су сасвим нормални људи који живе слободно и залажу се да сви живе слободно, да људима нико не отима приватну имовину и новац, да могу да причају шта хоће и којим језиком пожеле а да им се због тога не деси ништа нажао што је правилно а не ко ти који се залажеш за комунистичка хоштаплерства, мржњу због две речи итд.

  • Prle Tihi

   Као незванични првак света у ризику убеђен сам да Кина не би постојала да Амери нису зауставили Јапан. Сви могу да виде мапу пар месеци пре интервенције САД у Хирошими и Нагасакију

   http://amti.csis.org/wp-content/uploads/2015/08/12.jpg

  • Т. Горски

   Кину нико није у стању држати у покори.
   Кинези су једна од најстаријих цивилизација на свијету а многоструко су премашили „критичну масу“.
   То нису скорејевићи који јуришају грлом у јагоде и прилично су дисциплинована нација.
   Фино су сачекали да се ситуација на „терену“ расчисти и са релативно малим губицима постигли циљ.
   Главне губитке су поднијели САД и Јапан.
   Сличну тактику је и код нас предлагао Дража Михајловић али је није успио провести у дјело из других разлога о којима не бих овај пут.
   Како се ниси запитао а зашто је Кина након америчког ослобађања, које сугеришеш, остала слободна и без америчког утицаја.
   Како је успјела постати једна од најмоћнијих држава свијета и земља која кредитира чак и САД ?
   Кад причаш о Кини онда не заборави да ту не вриједе правила као у осталом дијелу свијета и буди опрезан у процјенама.

  • Prle Tihi

   И Хазари су били прастари народ па су били покорени. Пре 76 година од пола милијарде становника Кине око двеста милиона њих је било под Јапаном а када су Амери узвратили Јапану тада је тек Кина почела да повраћа територије али је Јапан званично убио више од петнаест милиона становника Кине тад а незванично се бројка креће до седамдесет милиона.

  • Т. Горски

   Какве то везе има са чињеницом да су САД окупирале јужни дио Кореје ?

  • Prle Tihi

   Кина никада није била слободна баш као ни Југославија и народ је био под огромним утицајем Амера у обе државе. Питај Кинезе који су сада у Америци да ли планирају да се врате у Кину и добићете позитиван одговор од можда тројице.
   Што се Драже Михаиловића тиче и Јосипа Броза Тита, Дража је био за краља а Тито за демократију чиме је навукао народ у партизане али је касније Тито завео диктатуру после првих слободних демократских избора преваривши народ тиме чиме је убрзо највероватније платио главом те су га замењивали разни двојници.

  • Т. Горски

   Не прди,
   тежак си и будаласт !

  • Prle Tihi

   Значи показујеш балкански примитивизам кад си без аргумената и сретнеш се са неистомишљеницима. Написао си исувише нелогичности и нетачности. Плашим се да си један од оних који обожавају да им држава завлачи руке у џеп пореза ради.

  • Негрутин

   Просечан американац је тотално дебилизован тако да не може да покаже ни америку на мапи.

  • Т. Горски

   Да то је углавном тако,

   овчурине које живе од данас до сутра и ако има довољно „траве и воде“ за остало се и не интересује превише.

   Шта њих брига што неко у њихово име пије крв другима ?

  • Prle Tihi

   Svakodnevne Stvari Koje Su Zabranjene U Severnoj Koreji и ти то подржаваш и зовеш слободом. Фуј
   https://m.youtube.com/watch?v=U4tGNfXB9Do

  • Т. Горски

   Кретенчино безобразна, ПОНАШАЊЕ СЈЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ ЈЕ ИЗНУЂЕНО И КАД КОРЕЈСКИ НАРОД ПОСТИГНЕ СЛОБОДУ У ЦЈЕЛОСТИ ОНИ ЋЕ СВАКАКО УРЕДИТИ СВОЈ ЖИВОТ ОНАКО КАКО ЊИМА БУДЕ ОДГОВАРАЛО А НЕЋЕ ПИТАТИ НИ ТЕБЕ НИ САД КАКО ЋЕ У СВОЈОЈ ДРЖАВИ ЖИВЈЕТИ.
   Ти си заиста огавни душевни биједник и у опште ме не интересују стандарди којима се ти руководиш у оцјени других народа и њихових потреба јер у основи подржаваш окупацију дијела Кореје од стране САД-а и упињеш се да то ваљда мени објасниш.
   Зашто то покушаваш, није ми баш потпуно јасно?
   Није ваљда да си толико глуп да и сам вјерујеш у то што серендаш овде?
   ШИБЕ бре будалчино !

  • Волим кад Шабан запева

   Тога има свугде, и код нас, међу титофилним пензосима, изанђалим полуглумцима и коњинама позапошљаваним у државним фирмама чију животну библиографију чине Курир и Информер. Шта су трампофили у САД ако не њихови пандани нашим вучкофилима, и, аналогно, шта је Трамп ако не пандан Вучићу, нешколовани псеудополитичар који придобија љубав пука тиме што сере о патриотизму и „прављењу државе изнова великом“, а овамо игра пипиревку пред мултинационалним компанијама, Саудијском Арабијом и НАТО лидерима?

   Што се тиче обичних америчких грађана, они јесу већином „такше памети“, али их је утолико и лако обрлатити на твоју страну, и није им претешко да постану пријатељи са Србима, па, у одређеним случајевима, и љубитељи српске културе, будући да су сугестибилни и да размишљају у духу тренутка. Нпр. у већини случајева када наша жена пође за Американца/ наш човек за Американку, тај супружник из Америке прихвати обичаје из српске православне културе (венчају се у православној цркви, дају деци српска имена, иду на окупљања наше дијаспоре…) уместо да наша особа прихвати обичаје из његове.