Прочитај ми чланак

НАЈБОЉИ СВЕТСКИ БАСКЕТАШИ НА ЗЛАТИБОРУ – за викенд Куп Србије у баскету 3х3!

0

За викенд на Краљевом тргу на Златибору у суботу од 16 до 20 и у недељу од 12 до 19 часова одржаће се Куп Србије у баскету 3х3 у организацији Кошаркашког савеза Србије и Спортског центра Чајетина.

Прво место на турниру у овој атрактивној дисциплини која је постала олимпијски спорт доноси 100 хиљада динара и пласман на престижан турнир у Берлину.

Први пут на Златибору одржаће се нови формат у календару домаћих 3х3 такмичења – Куп Србије. На турниру ће учествовати 16 најбољих тимова у Србији који добијају позивнице од Кошаркашког савеза Србије, с тим што два места за локалне екипе добија домаћин турнира Спортски центар Чајетина, чији директор Никола Смиљанић истиче да би требало све требало да протекне у најбољем реду.

– Ове године дисциплина 3х3 је проглашена за олимпијски спорт. Спортски центар и комплетан јавни сектор општине Чајетина се труди да све оно што у овој земљи вреди и за шта се треба борити доведе на Златибор и да будемо домаћини. Организација једног оваквог турнира је веома захтевна, али узимајући у обзир број манифестација, концерата, спортских и културних дешавања које ми у току године заједно са Туристичком организацијом, општином, комуналним и јавним предузећима организујемо, ово је за нас само једна у низу манифестација,каже Смиљанић.

Првог дана у суботу играће се групна фаза, а у недељу се осам најбољих бори за прва три места која доносе укупан наградни фонд од 120 хиљада динара и спортску опрему, а прво место води на турнир у Берлину, један од бољих челинџера у Европи.

Вредне награде биће велики мотив за најбоље српске баскеташе попут Драгана Бјелице, Стефана Стојачића и осталих који настављају низ успешних спортиста који су овог лета боравили на Златибору. Турнир ће се одржати по највишим ФИБА стандардима, а биће инсталирана три терена на Краљевом тргу.

Поред турнира за професионалце, биће организован и турнир за млађе категорије у којем ће учествовати играчи из КК Златибор и такмичење у шутирању тројки.

Организатори турнира су Кошаркашки Савез Србије и Спортски центар Чајетина уз партнера Туристичку организацију Златибор и генералног покровитеља Општину Чајетина.