„СПУТНИК“: МИМОЗА КУШАРИ ЉИЉА нова премијерка Косова

10

У замену за већину, Харадинај мора да се одрекне премијерске фотеље у име кандидата покрета „Алтернатива“ Иљира Деде.

Мимоза Кушари Љиља, садашња градоначелница Ђаковице, могла би да седне у фотељу премијера Косова! Ово је, како Спутњик сазнаје, незванични предлог међународне заједнице понуђен као компромис косовским политичарима како би се разрешила запетљана политичка ситуација на Косову услед застоја око избора председника парламента, а самим тим и владе.

© AP Photo/ Boris Grdanoski

Мимоза Кушари Љиља посланица је покрета „Алтернатива“ који је основао Иљир Деда, а који је ишао на изборе са странком Баџета Пацолија Алијанса за ново Косово и странком Исе Мустафе Демократски савез Косова.

Како се незванично сазнаје, Рамуш Хардинај, испред коалиције ПАН, размишља под притиском међународне заједнице да прихвати предлог да Мимоза буде премијер уместо њега, док би он био први потпредседник Владе.

Како сада ствари стоје, Пацоли и Иљир Деда који су се у парламенту одвојили од странке Исе Мустафе, обећали су подршку са својих шест посланика (четири Пацолијева и два Дедина) Харадинају како би могао да са мањинама (20 посланика — 10 са листе „Српска“ и 10 осталих мањина) уз 39 посланика коалиције ПАН напокон добије већину за конституисање парламента и за састав владе.

Према нашим сазнањима, у овом сценарију Баџет Пацоли би такође добио место потпредседника Владе Косова, али и ресор спољних послова и евроинтеграција, где би се прикључило и Министарство за дијалог, које тренутно води Едита Тахири.

Мимоза Кушари пореклом је са Косова, из Ђаковице, али се школовала у Америци. Како се прича, она је стекла и америчко држављанство, па се сматра да је албанско-америчког порекла.

 • Đurišić

  Gospođa savršeno govori srpski jezik, baš sam gledao neki njen intervju od prije par godina. Vjerovatno je živjela u srpskoj sredini.

 • ЏЕРОНИМО

  Џаба што има нежно и романтично име кад делује опако и мушкобањасто као Каламати Џејн.
  А ово је доказ да и шипци коња за трку имају и да могу у свему да нам парирају и да прате светске трендове: могуће да је и она лезбача као и наша Брабоњићка!

 • Dado

  Ајде све на страну…али што је гадна јеботе… Па и овде се види, да јој је мама уједно и тетка.

 • TOMA SNS

  HAHAHA GAMAD SIPTARSKA HOCE ZENOM DA UMIRI VUCICA DA BI IZVELA NEKO POPUSTANJE AL KOD VUCICA NEMA POPUSTANJA ON NEVOLI ZENE VEC SAMO SRBIJA I SRBSKA NAPREDNA STRANKA SU MU U SRCU ZA TO GA I VOLI CEO NAROD

  • Branko Samac

   Сатаниста Вучић је продао Косово, потписао Бриселски споразум, увео границу између Србије и Косова. Измеђуосталог задужио је Србију за 15 милијарди евра и увео Србију у дужничко ропство. Уводи нас у злочиначку ЕУ!

  • Sljukic

   TOMO! AV-AV- ovsko GOVNO!

 • моћни Ђоле Јанговић

  Ово је исто Фљора, само се пише Мимоза… А кад дође Фауна, е ондак смо обрали бостан…

  • DIKI

   Ljulja premijerka???? A nije, greška, ova je neka Maćuhica Kuš-name Ljilja. Moš’ misliti da Frodo bude prva dama Kosoves? Upropastio bi ih u 3 dana i sve pokrao. Ni gram Marihuane im ne bi ostavio.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Види јој грбаву носину – права пионирска закавкаска..:)

  • Simerijanac

   И закошене очи + нисло чело.
   Блискоисточна фаца, потомци Иљира.

   Шћипетари су иначе висином идентични као Б. Источни а не Европски народи. Ево доље земо :