Прочитај ми чланак

ГРАЂАНИ ИЗГЛАСАЛИ: БГ добија Булевар хероја са Кошара

0

Гласање за име булевара који спаја Мост на Ади са Тошиним бунаром је завршено, а Београђани су одлучили да се та саобраћајница назове по херојима са Кошара.

То је саопштио градоначелник Синиша Мали, наводећи да му је веома драго што се на тај начин чува успомена на велике јунаке.

Гласање је, каже градоначелник, трајало неколико недеља, било је разних опција и свима је дата могућност да изнесу своје идеје, а грађани Београда су донели одлуку да то буде – Булевар хероја са Кошара.

Ово није први пут да Београђани одлучују. Претходно су гласали за боју аутобуса за градски превоз, али и како ће да изгледају инфо-табле које су постављене у центру града.

Мали истиче да је заправо циљ транспарентна градска управа која укључује грађане у све одлуке.

– Наредне недеље ћемо представити један велики портал на коме смо вредно радили неколико месеци. Преко тог портала грађани ће моћи да се укључе у све пројекте, моћи ће да гласају, радићемо анкете, да видимо да ли неке ствари радимо добро, да ли неке ствари радимо лоше, шта треба да поправимо – рекао је Мали.

Циљ је да се направи двосмерна комуникација, да се чује шта грађани имају да кажу, јер је свима у интересу бољи и лепши Београд.

– Ово је начин да га заједно и стварамо – истакао је градоначелник.

Према његовим речима, важно му је и да грађани учествују у одлучивању на који начин и у које пројекте Град Београд треба да улаже новац, а у вези са тим већ се ради на предлогу да се део средстава из буџета определи за пројекте који су грађанима најважнији.

У овом тренутку се не зна колико ће новца бити опредељено за такве пројекте, јер се још ради на предлогу, али је по најави градоначелника, сигурно да ће о томе на јесен разговарати директно са грађанима и њиховим представницима у општинама.

– Питаћемо Београђане у које би пројекте желели да инвестирају новац. Како будемо имали више новца, тако ћемо све више грађана укључивати. Заједно ћемо испратити све од почетка до краја – рекао је Мали.

Каже да је то прави начин да се покаже транспарентост и колико градска управа заједно са грађанима жели да мења ствари, наводећи да ће то бити велика промена по угледу на Париз.