ГРАЂАНИ ИЗГЛАСАЛИ: БГ добија Булевар хероја са Кошара

9

Гласање за име булевара који спаја Мост на Ади са Тошиним бунаром је завршено, а Београђани су одлучили да се та саобраћајница назове по херојима са Кошара.

То је саопштио градоначелник Синиша Мали, наводећи да му је веома драго што се на тај начин чува успомена на велике јунаке.

Гласање је, каже градоначелник, трајало неколико недеља, било је разних опција и свима је дата могућност да изнесу своје идеје, а грађани Београда су донели одлуку да то буде – Булевар хероја са Кошара.

Ово није први пут да Београђани одлучују. Претходно су гласали за боју аутобуса за градски превоз, али и како ће да изгледају инфо-табле које су постављене у центру града.

Мали истиче да је заправо циљ транспарентна градска управа која укључује грађане у све одлуке.

– Наредне недеље ћемо представити један велики портал на коме смо вредно радили неколико месеци. Преко тог портала грађани ће моћи да се укључе у све пројекте, моћи ће да гласају, радићемо анкете, да видимо да ли неке ствари радимо добро, да ли неке ствари радимо лоше, шта треба да поправимо – рекао је Мали.

Циљ је да се направи двосмерна комуникација, да се чује шта грађани имају да кажу, јер је свима у интересу бољи и лепши Београд.

– Ово је начин да га заједно и стварамо – истакао је градоначелник.

Према његовим речима, важно му је и да грађани учествују у одлучивању на који начин и у које пројекте Град Београд треба да улаже новац, а у вези са тим већ се ради на предлогу да се део средстава из буџета определи за пројекте који су грађанима најважнији.

У овом тренутку се не зна колико ће новца бити опредељено за такве пројекте, јер се још ради на предлогу, али је по најави градоначелника, сигурно да ће о томе на јесен разговарати директно са грађанима и њиховим представницима у општинама.

– Питаћемо Београђане у које би пројекте желели да инвестирају новац. Како будемо имали више новца, тако ћемо све више грађана укључивати. Заједно ћемо испратити све од почетка до краја – рекао је Мали.

Каже да је то прави начин да се покаже транспарентост и колико градска управа заједно са грађанима жели да мења ствари, наводећи да ће то бити велика промена по угледу на Париз.

 • Aljeka

  Џаба вам све то господо, џаба вам. Само у тој улици мој тата Фахри има пет станова. О брату и осталима да не говорим. А Кошаре сам већ поклонио брату Тачију господо.

 • Simerijanac

  То је кад се грађани питају, а сигуран сам да се с овим неће сложити ни јелена милић, ни соља бисерко, ни циганин чедо а ни остало смеће. Ови “ демократи“ не воле да се грађани питају.

  Иначе, дад би се грађани питали неби било ни НАТО вјежби по Србији, ни ИПА споразума, ни поглавља ни сличних непотребних а врло штетних срања.

  • тек успут

   Ово је само бацање прашине у очи. Одједном су се сетили јунака са Кошара па им дижу споменик, дају медаље, дају улице (чак се ни наведене „демократе“ нешто не буне у вези тога!?), а за то време припремају коначну предају тог истог Космета за који су ови гинули. Врхунац цинизма и безобразлука је на делу али се не види од прашине.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Све што ова досовско – вадикалска багра додирне, запрља се таман да је од чистога злата!
   Споменик Јунацима Кошара треба да буде на КОШАРАМА!
   А у кругу Двојке треба да буде споменик кокошкама. Ионако су за време ТАдићеве власти донели одлуку да симбол Београда буде – ВРАБАЦ ?!
   Говорили су да је мали, неугледан, да никог не напада и не вређа, али је постојан да некако преживи у „свом“ граду???
   Слика и прилика другосрбијанског ништака, кукавице и дезертера!
   А сад хоће ни мање ни више него да се у кругу Двојке клањају Херојима са Кошара?!
   Болесно…

  • Aljeka

   Тако је господине, само оштро. На такве се палим господине. Али пазите се добро, у терању сам господине.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Терај се у мајчину господине..:)

  • Aljeka

   Бих ја господине ал ме примају ко у Белој кући господине. Можете да ми дирате тата Шекија, Боту побратима и све остале издај… овај патриоте али не дирајте ми круг двојке господине. Попићете фантомку господине. Сасвим легално господине.

  • Aljeka

   Не слажем се ни ја господине али то више није битно, продао сам Косово а вама ето имена улица.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Само се ти заноси са „срБским грађанином“…