Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Јокић је донео одлуку, а не Денвер

0

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да осећа велику блискост са народима Црне Горе и Грчке, истакавши свог фаворита за предстојеће Европско првенство.

„Осећамо велику блискост са оба народа, посебно са Црном Гором. Мислим да ће се то видети на трибинама, а посебно у нашим дуелима. Црна Гора се диже брзином светлости, има огроман квалитет, а Грци су по мени међу фаворитима на Европском првенству, пре свега због мега талента Јаниса Адетокумба – који це бити један од најбољих играца на првенству. Част ми што седим поред седим поред легенде Боше Тањевића, велика захвалност за све што је урадио и извео моју генерацију на прави пут.“, сматра Ђорђевић.

Селектор је истакао пред старт турнира ‘Трофеј Београда’ и „да ће сигурно бити проблема са адаптацијом на климу због нестварно лудог времена у Београду“, као и да не жели о детаљима и именима јер екипу чека захтеван турнир, такмичарске озбиљности.

Сале се потом осврнуо и на ситуацију са повређеним играчима, Мирославом Радуљицом и Немањом Недовићем.

„Радуљица још није у погону, пробаће данас да уђе у контакт, има проблема са коленом. Са Недовићем после турнира нова магнетна резонанца рамена, па да видимо да ли ћемо моћи да рачунамо на њега. Даћемо му довољно времена да се укључи у тим. Сви играчи иду у Хамбург и Грчку после. Мислим да ћемо после тих утакмица добити оно чему тезимо. Не желимо много да мењамо, али биће неких промена јер се екипа изменила – тражимо и нова нападачка решења“, додао је Ђорђевић.

Он се још једном дотакао отказа Николе Јокића за наступ на континенталном такмичењу.

„Причали смо са Денвером и они нису стајали на путу Јокићу. Никола је остао при свом ставу, тешко је доћи до свих глава из наших фотеља“.

Првог дана Трофеја Београда, 11. августа од 21.00, састаће се селекције Црне Горе и Грчке, док ће наредног дана у исто време играти Србија и Грчка.

У недељу, 13. августа, од 21.00 састаће се Србија и Црна Гора.