Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Тадић да се врати у ДС, Јеремић да постане нови Коштуница, а Ђилас…

0

У свом првом обраћању јавности као страначки лидер рекао сам да је време за окупљање и да је време цепања ДС-а остало за нама. Сви заједно смо дужни да Србији понудимо јак ДС и управо на томе радим, открио је Драган Шутановац, рекавши да је спреман да позове Тадића да се врати у ДС, да од Ђиласа очекује да подржи њиховог кандидата за градоначелника, и тако врати дуг странци која га је направила, док је Вуку Јеремићу предложио да постане нови Коштуница.

За лош рејтинг демократа оптужио је претходне лидере ДС.

Фото: Н.С.

„Грчевита Пајтићева борба да остане на позицији власти у Војводини довела је до
тога да смо у тој истој Војводини на последњим изборима добили само седам одсто. Ђилас је добио више од два пута мање гласова у Београду. Очигледно да то очајничко држање за власт није донело резултат. ДС је 2012. отишла са власти у Србији са више од 22 одсто. А и Ђилас и Пајтић тражили су оставке људи који су освојили тих 22 одсто. Да би касније Пајтић са шест одсто у Србији и седам одсто у Војводини имао амбицију да настави да води ДС“, рекао је Шутановац за Недељник.

Он је рекао да је најбољи план опозиције за Београд: једна колона — ДС, Јанковић и Тадић, друга колона — Јеремић, али без Двери, док је за Бориса Тадића рекао да је ДС његова кућа.

„Нисам од оних који су се лако одрекли Бориса Тадића или било кога ко је напустио ДС. Сматрао сам и сматрам да такав човек треба да буде у ДС-у“, рекао је Шутановац испред зграде на Врачару, након што је ослобођен оптужби за извршење кривичног дела непријављивања имовине.