Србија званично проглашена за најсиромашнију државу Европе!

214

БЕОГРАД – На граници сиромаштва у Србији живи 1,8 милиона становника, што значи да је сваки четврти грађанин сиромашан.

Са стопом сиромаштва од 24,6 одсто Србија заузима прво место међу сиромашним земљама Европе

Како показују званични подаци Републичког завода за статистику (РЗС), са стопом сиромаштва од 24,6 одсто Србија заузима прво место међу сиромашним земљама Европе. Наши грађани су сиромашнији чак и од Грка, чија презадужена земља, са стопом сиромаштва од 23,1 одсто, дише у леђа Србији. На трећем месту је Румунија с коефицијентом сиромаштва од 22,6 одсто, Шпанија са 22,2 и Бугарска са 21,2 одсто.

– Праг ризика од сиромаштва у 2012. години износио је 13.680 динара месечно за једночлано домаћинство. За трочлану породицу праг ризика од сиромаштва је 24.624 динара, а за четворочлану 28.728 – истиче Тијана Чомић из РЗС и додаје да ти људи нису нужно сиромашни, већ су само у већем ризику да то постану.

Да у Србији скоро половина становништва једва саставља крај с крајем, потврђују и различита светска истраживања.

– У јулу је за новчану социјалну помоћ издвојено 1,12 милијарди динара, и то за 267.949 људи. Основица за исплату је 7.704 динара, а посебну месечну накнаду од 13.228 динара прима 446 особа. За дечји додатак укупан износ је нешто већи од милијарду динара, а прима га 204.755 породица за 384.334 деце. Редован износ додатка је 2.593, а увећан износи 3.371 динар. Цензус за остварење права је да приходи у породици по члану домаћинства не прелазе 8.051 динар – истиче др Нада Новаковић, научни сарадник Института друштвених наука.

 • Аца Тодоровић

  По статистици Србија јесте најсиромашнија, мада се крију подаци за Русију, у којој преко 5 милиона руских пензионера прима пензију мању од 100 долара, док преко 3 милиона Руса је незапослено, што је опет процентуално три пут мање него у Србији
  Није тајна, већ чињеница, да се Србима и Русима, намерно не дозвољава да боље живе, да би као народ изумрли, јер су непослушни и не желе да се одрекну своје православне вере која је препрека, да Земљом влада једна Влада на челу са антихристом.
  Јевреји су преко ММФ-а наредили велеиздајнику Вучићу, да Србима смањи плате и пензије а повећа порезе, чиме Србе доводи у још тежи економски положај и бржи нестанак.
  Прошле године рођено је најмање беба у последњих 100 година, а на сахране у Београду чека се 5-6 дана.
  „Тесна гробља и мало гробара,
  Гробарима отежашс руке.
  Закукаше Срби у невољи,
  Ал се живог Бога не сјетише,
  Нити Бога нити својих гријеха“.

  Кад су Србски народ био свет, Бог им је слао и у цркви и на власти, свете владаре. Кад је србски народ постао фукара, Бог им шаље фукаре за владаре.- Владика Николај.
  Није више у питању, хоћемо ли да се боримо или нећемо, већ хоћемо ли да постојимо или нећемо- кнез Лазар.
  Не треба бити мудар, па знати шта нам је чинити, већ треба само послушати свете оце и свете владаре који су Богом били дани Србима, кад је Србин знао шта је част и кад је веровао у Бога.

 • brane121

  Isprazno lupetanje brojkama…to ti je statistika. …