Прочитај ми чланак

НЕБОЈША ЧОВИЋ ОДБИО ВУЧИЋЕВУ ПОНУДУ да носи листу СНС-а на београдским изборима?

0

Како пише портал ujedinjenje.com, мало је познато да је лидер Српске напредне странке Александар Вучић на недавним предсједничким изборима изгубио Београд. Медијско једноумље у Србији “постарало“ се да ван очију јавности остане чињеница да је у престоници Вучић добио мање гласова него његови опоненти – у укупном збиру.

Како овај медиј, гласило Срба из Црне Горе наводи наводне процене које су за Вучића урадили Небојша Крстић и Срђан Шапер говоре да се лидер СНС мора “опасати“ кадровима ДОС-а јер је Београд, ипак, пре свега – грађански. У том смислу, сви могући израубовани политичари из некадашњег “првог ешалона“ ДОС-а потенцијални су Вучићеви кандидати за постизборне управљачке структуре у главном српском граду.

Како за портал УЈЕДИЊЕЊЕ тврди извор из Вучићевог кабинета, он је већ обавио разговоре са Небојшом Човићем и понудио му да буде носилац листе и кандидат за градоначелника Београда. Међутим, судбина је хтјела другачије – Вучић је од Човића “добио корпу“. Човић је директно “у очи“ казао Вучићу да нема намеру да се бави политиком и да су разни процеси који се против њега воде, од медијских до судских, ослабили његове стартне шансе.

Осим тога, даље новиди ujedinjenje.com, Човићу је “преко главе“ јавног посла, посебно због обавеза у Црвеној звезди. Вучић, ипак, није одустао од амбиције да убиједи Човића да се јавно ангажује, поготово зато што је некадашњи кадар СПС, а касније лидер ДОС-овске Демократске алтернативе и Социјалдемократске партије, након афере “Ћоки“ видно рањив и ослабљен. Управо из тог разлога, резонује Вучић, ако СНС машинерија не закаже – могао би да буде “нејаки“ градоначелник који се не може отргнути и направити проблем “врховном вођи“ који и даље хоће да се за све пита – и локално, и глобално.

На крају овај портал закључује да би Вучићу био од користи Човић и као провјерен “технократа“ са приличним искуством. Већ једном је, у ери Слободана Милошевића, био први човјек Београда.

Осим тога, Вучић одавно нема повјерења у кадровски потенцијал Српске напредне странке.