СЛИКА РАТКА МЛАДИЋА НА ЗИДУ СРПСКЕ ЦРКВЕ: Овај детаљ ће шокирати и највеће Србенде

22

Срби су јединствени, нема шта!

Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је крајем јула мисионарску парохију Светог пророка Илије у Кубер Пидију у Јужној Аустралији.

foto: SPC

„Како је и сам живот у овом градићу удаљеном неколико стотина километара од Аделајда јако занимљив и другачији, тако је и живот наше српске заједници у овом делу Аустралије посебан. Једна од тих посебности јесте свакако и подземни храм посвећен Светом пророку Илији“ – објавила је СПЦ на свом сајту.

Ова малена српска заједница је 30. јула заједно са својим Епископом прославила храмовну славу, наводе из цркве, а у извештају који је објавила свима је упао у око један детаљ.

Наиме, на зиду овог српског храма у далекој Аустралији окачена је слика Ратка Младића.

Ратко Младић био је генерал и командант Војске Републике Српске у периоду од 1992. до 1996. године. Био је официр Југословенске народне армије од 1965. до њеног распада 1992. Неправедно је оптужен пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију за ратне злочине који укључују геноцид, саучесништво у геноциду, злочин против човечности и кршење обичаја ратовања. Од 1996. до 2011. године није био доступан јавности. Ухапшен је због издаје 26. маја 2011. године у селу Лазареву код Зрењанина.

 • Jure Franko

  Sto rece Miroslav Lazanski u jednoj emisiji,u vrijeme hapsenja Mladica..citiram: „Zacudilo me odsustvo bilo kakvog dostojanstva kod ovoga coveka…zar je to onaj silni general..pa jeli to moguce,da se ovaj covek ne ponasa barem kao Fon Paulus kod Staljingrada.“ hahaha,tad sam prekinuo video,nisam mogao od smijeha…onaj masni primitivac da bude kao Paulus..hahaha..

  • Милутин Јевић

   Усташо молим те иди проси на плажи

 • Ivana

  prijavite ih jelini milici. nek odgovaraju, sram ih bilo.
  a ne razumem sta vam je ono u naslovu oko sokiranja i najvecih srbenda?!!
  nek je njihovim majkama hvala, svakom svoja dela za zivota ostaju, a posle ovakvih kao sto je general Ratko, zvona dugo zvone.
  ne sahrani onaj prokletnik u belim rukavicama niti jednog vojvodu iz prvog svetskog i prethodnih ratova, a trudio se zdusno da ih izbrise iz memorije srba. a njegove slike visile i stampale se posvuda, cupale se kose kada je lipsao. pa sta? nema ga vise nigde, svako moze da pljune na njega.

 • Александар Милетић

  Суд у Хагу се доказао апсолутно илегалан, прљав, а кад нису могли да осуде заробљенике од којих у Хагу су више од 70% Срби, сви осим Шешеља су извршили самоубиство или мистериозно умрли од неке мистериозне болести… Многи су и убијени током хапшења по Србији… много непрваде, насиљљ, кршили су сва међународна права, мучили су децу оптужених, родбину, оравдали прогон 200.000 Срба од стране хрвата, пргонили Србе на политичкој, расној и верској основи, измислили масовно силовање од стране Срба, држали у затвор Србе као у логору у Хаги, забрањивали докторске прегледе, забрањивали да виде породицу, забрањивали да виде сунце, многи су годинама били у затвору а нису ни знали шата нити кад ће да почне суђење, држали их у Хагу као у логору, све је то прогон, све су то нехумана дела Запада, то само може неко да уради који жели да нас истерби. Неки кау чак да многе судије у Хагу, су заслужили да буду у ћелијама уместо Срби, и то за исту ствар коју терете Србима, за прогон, поднижавање, убијање, силовање, мучење, геноцид итд…. Али њих овај Суд кошта много пара и неби они трошили на ово ако им неби било профитабилно. Све је ово урађено да силом оправдају прогон Срба из Крајине, бомбардовање Срба у Босни, бомбардовање Србије и најзад одузимање територије Србији. А сад би Вучић још да их награди за све ово, и да призна независност Косова да би САД и ЕУ створили Велики Албанију. Не могу да верујем да постоје Срби који гласају за таквог политичара.

  • tomahawk

   Vukovar, Ovcara, Srebrenica… heroji i vitezovi Sljivancanin i Mrksic
   sramota srpskog naroda
   u stvari, to su komunisti,oni ne mogu biti Srbi

 • Dragan

  Не разумем кога слика генерала Младића може да шокираи зашто? Ја је поносно носим на прсима и виси ми у кући поред иконе св. Илије.