НАРОД „ПОЛУДЕО“: Тропска Србија – „зову изгубљени, не знају шта се дешава“

6

Изразито високе температуре забележене у Србији, али и целом региону, донеле су бројне непријатности, не само хроничним болесницима, већ и здравим особама.

Када жива у термометру достигне 40. подељак, поред телесне непријатности, драматично се мења и људски психички биоритам.

Тропски дани дефинитивно могу изазвати бурне емоције и нервозу. У последње време људи се све чешће жале на поспаност, безвољност, умор и слабу концентрацију. A константна неиспаваност главни је окидач за све ове непријатности.

„Јако лоше се осећам и јако тешко подносим ову врућину. Ноћу се будим“, „Па можда сам спорија у послу. Можда спорије нешто радим када треба да урадим“, „Уопште не могу да спавам како сам спавала, оног дана кад је пала она кишица, оно је било супер“, жале се грађани на врућину.

Оптимално време за спавање је од 6 до 8 часова, али ових дана је то немогуће. Доктори кажу – неопходно је смањити радне обавезе, физички и психички замор, уколико постоји могућност, све док се организам не одмори и пажња и концентрација не врате у нормалу.

„Дешава се да се током ноћи не спава ни по пет-шест сати, свакако да су људи раздражљиви, да на радном месту нису апсолутно потпуно функционални, да не могу да обављају своје задатке, да су раздражљви, да просто неки падови метаболички утичу на стање свести. Сама та врућина која их чини нервозним. Дешава се да имају главобоље, пад притиска, а пораст пулса, практично они то не могу да испрате на овај начин на који вама ја кажем, они нас зову изгубљени, не знају шта се дешава“, наглашава Наташа Босиљчић Божић из Хитне помоћи.

Стручњаци упозоравају да високе температуре “тање“ живце, због чега је неопходно пронаћи начин како растеретити и ум и тело.

 • Аца Тодоровић

  Више није важно да ли је напољу 30, 40 или 50 степени, једноставно сунце пече исто и једва се дише. Све је то због загађења ваздуха и земље алуминијумом оксидом који се испушта из не обележених авиона који шпартају небом изнад Србије кад год пожеле. Сунчеви зраци када пролазе кроз алуминијум оксид заједно са топлотом која се рефлектује са површине земље и бетона, на којем се такође налази алуминијум оксид, праве ефекат као у микроталасној рерни.
  Сво ово страдање је последица,. што народ ћути, трпи и верује издајницима на власти, који спроводе планова Јевреја-циониста о уништавању нас тзв Словена, односно Срба и Руса.
  Устај србски роде док не буде касно. Треба да се ослободимо издајника, који служе нашем окупатору и да поставимо људе на власт, који ће да забране прелет не обележених авиона и тровање нашег народа.

  • Исток

   Устаје србски род већ деценијама у назад…ал да „емиргира“ у „њемачку“…

 • Марко

  Nemojte od svega praviti teoriju zavere!
  Ni prva ni zadnja vrućina!!!!
  Možda smo se mi (ja lično ne) malo previše raznežili pa nam prošle zime nije odgovaralo -20 ui kusur kao neki fenomen,ili sad ovo,zaista jeste vruće i peče,ali,sve se menja pa i klima i jednostavno se trevba privikavati na to i gotovo!!!
  Ljudi stave šeširić na glavu pa na građevinu i ćute a ovi ljigavci pod klimama seru li ga seru!!!!

 • ВМ

  Ванредно стање (елементарне непогоде) је требало бити уведено још пре месец дана.

  Просто је застрашујуће како издајничка влада потурица, једноставно само игнорише то….лалалала ништа се не дешава, нема ничега…лалалаала!…..

 • Prle Tihi

  Да ли авиони убијају осмоноге водене медведе невидљиве за људске очи? Они су веома важни за опстанак људи и налазе се у свакој капи кише и у сваком облаку.

 • Бобан за Царевину Србију

  Ове врућинштине су значи добра ствар. Разбиће нам програмирање народа и онда су га награбусили. На јесен кад стигне шочетак школске године, па зимница, па опрема за децу и школу…. Ихии има да почну да одлепљују људи начисто и онда ће уснија морати да нам отпева другу песму сем ових плачљивих успаванки што сада пева…