Прочитај ми чланак

„Бог је дао овлашћење Трампу да убије Ким Џонг Уна“; ТРАМП: Нуклеарни арсенал …

0

Свештеник из Тексаса Роберт Џефрис изјавио је да председник САД има "морално овлашћење за убиство севернокорејског вође Ким Џонг Уна", пише "Вашингтон Пост".

„Што се тиче борбе против оних који чине зло, Библија нам јасно каже: Бог је дао владарима моћ да користе сва потребна средства – укључујући рат – да зауставе зло. У случају Северне Кореје, Бог је дао Доналду Трампу да убије Ким Џонг Уна, изјавио је Џефрис.

Свештеник је рекао и да се осећао „примораним“ да објави своју изјаву након што је Трамп запретио да ће Северну Кореју „дочекати ватра и бес какве свет још није видео“.
„Библија даје влади овлашћење да учини што год је потребно, укључујући атентат, смртну казну или тешке казне за оне који чине зло, попут Ким Џонг Уна“, рекао је.

Контроверзни свештеник је током једне проповеди у Вашингтону је реако да је „први корак у поновној изградњи нације била градња зида око Јерусалима за заштиту његових грађана“: „Знате, Бог није против градње зидова“. Тиме се сложио с Трамповим планом за градњу зида на граници с Мексиком.

Овај свештеник је познат по томе што је оптужио бившег америчког председкиа Барака Обаму да је „створио услове за долазак антихриста“ и назвао је мормоне култом. Рекао је да је свестан да би његови коментари о Северној Кореји могли да буду оцењени као контроверзни, али за то оптужује „оне који нису довољно упућени у Библију“.

Трамп: Нуклеарни арсенал САД јачи него икада

Нуклеарни арсенал САД је данас јачи него икада, изјавио је амерички председник Доналд Трамп.
Он је такође изразио наду да Америка никада неће бити принуђена да тај арсенал искористи.

„Мој први указ на месту председника био је да се обнови и модернизује нуклеарни арсенал. Сада је он далеко јачи и моћнији него икада“, написао је Трамп на Твитеру.

Та изјава уследила је само дан након што је Трамп рекао да ће се Северна Кореја „суочити са огњем и гневом какве свет још није видео“ ако поново буде запретила Сједињеним Америчким Државама.

Убрзо затим реаговала је и Северна Кореја која је запретила да ће напасти америчку базу на Гваму.