Прочитај ми чланак

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ ЗВАО ИНТЕР: Склањајте Олују!

0

Курир сазнаје: Срамна објава италијанског клуба, који је на Фејсбук поставио „Хрватској срећан Дан победе, хвала свим бранитељима“, повучена након интервенције српског аса

Дејан Станковић још једном је показао да није само велики фудбалер већ и велики човек и патриота. Како Курир сазнаје, легенда српског и италијанског фудбала ургирао је код људи из Интера да повуку с Фејсбука срамну објаву у којој клуб званично честита Хрватима годишњицу „Олује“.

EPA

У суботу су обележене 22 године од прогона Срба из Хрватске, а на профилу италијанског клуба појавила се слика с ликовима Ивана Перишића и Марцела Брозовића уз поруку „Хрватској срећан Дан победе, хвала свим бранитељима“.

foto: Facebook

 

Станковић, који је у то време био с породицом на одмору, чим је чуо за овај срамни потез свог бившег клуба, позвао је људе из Интера и објаснио им ситуацију, па је објава у рекордном року обрисана с Фејсбука. Декију су се извинили, али и захвалили јер је питање колико би дуго ова „честитка“ стајала на Интеровој страници.

Познато је да Станковић међу бившим саиграчима и пријатељима има много Хрвата и није националистички настројен, али му је ова Интерова објава засметала, па је људима из клуба културно скренуо пажњу.

Објашњење Интера

ГРЕШКА ПР АГЕНЦИЈЕ

Како је новинарима Курира објашњено, спорна објава је грешком пуштена у јавност, јер је агенција која је задужена за вођење званичних Интерових профила на друштвеним мрежама направила пропуст. У дану када није било много материјала за објављивање једна од девојака грешком је објавила причу која јој је прослеђена као предлог.