Прочитај ми чланак

ВАТРОГАСЦИ ПОДМЕТАЛИ ПОЖАРЕ за 10 евра на сат

0

Рим -- Италијанска полиција је ухапсила сицилијанског ватрогасца волонтера који је подметао пожаре и упућивао лажне позиве како би зарадио новац.

Полиција на Сицилији је спровела истрагу у граду Рагузи на југоистоку земље, у којој је испитала 15 особа осумњичених да су планирали да подметну пожаре како би добили 10 евра на сат током њиховог гашења, пише Ројтерс.

Сумње су се појавиле када је утврђено да је та група учествовала у гашењу 120 пожара, док су за исто то време друге ватрогасне групе деловале на 40 локација захваћених пожарима.

Само је вођа групе стављен у кућни притвор, зато што је наставио да подмеће пожаре, док су се остали чланови групе зауставили после неког времена, саопштила је италијанска полиција.

У таласу врућина, названом Луцифер, који је ове недеље захватио делове Европе и цео Балкан, била су најмање два смртна случаја и власти су морале да издају здравствена упозорења.

Екстремна врућина у Италији, деловима Француске и Шпаније и на Балкану, заслужна за избијање десетина пожара, уништила је усеве и повећала потрошњу воде и струје.