Прочитај ми чланак

РЕВОЛУЦИОНАРИ У АКЦИЈИ: Кажњавање дилера дроге

0

Милиција Народног фронта је спровела још једну акцију чишћења својих квартова од дроге. Акција је спроведена у кварту Гази у Истанбулу и осим дилера уперена је против лоповлука, проституције и коцкања.

Акција је одржана 3. септембра и око 14 часова ухваћену су тројица дилера. Још три сумњиве особе су заустављене али у покушају претрсања две су побегле, а једна је ухваћена. Осумњичени је носио преко 1200 турских лира (око 350€), 8 фишека кореџа и 4 фишека бонзаија. Дилер је признао да је прешао из кварта Аксарај, а потом је био кажњен.

Око 30 минута касније ухваћена су још два дилера су покушали да пређу у кварт, али је милиција успела да их ухвати. Они су такође кажњени.

У свом саопштењу Народни фронт додаје: „Ово је кварт Гази. Ово је кварт Народног фронта. Ово је кварт Хасана Ферита.1 Нас је много. Акције борбе против декаденције ће се наставити. У нашем кварту дилери неће наћи уточиште. Сви дилери ће имати исти крај. Нећемо допустити да се трују деца нашег народа. Наставићемо да их позивамо на одговорност! ”

Оваквих акција има много, а Принцип.Инфо је већ известио о некима од њих. Ради појашњења о каквим се тачно акцијама ради и да није ствар само о насиљу већ о једној комплексној теми која са једне стране укључује борбу против наркомафије и рехабилитације зависника, а са друге борбу државе да потчини политички свесне и организоване квартове не само јер представљају клицу демократског друштва и истинске власти народа, већ јер је земљиште на којима се ти квартови налазе нарочито профитабилно за шпекулацију и гентрификацију.