Прочитај ми чланак

ОРЛИЋИ ПРВАЦИ ЕВРОПЕ: Србија преко Шпаније до злата!

0

Изабраници Владе Јовановића су у финалу савладали селекцију „фурије“ са 74:62 и тако освојили Евробаскет за јуниоре у Словачкој

Србија је првак Европе! Јуниорска репрезентација (до 18) година је на Евробаскету у Братислави (Словачка) савладала Шпанију са 74:62.

Фото: КСС

Изабраници Владе Јовановића су тако направили идеалну увертиру за сениоре и ЕП које очекује пулене Александра Ђорђевића почетком септембра.

Шпанци су за боље започели меч и средином друге деонице су имали двоцифрену предност (16:26). Међутим, тада је Мишковић преузео ствари у своје руке и помогао нашој селекцији да на паузу оде са само поеном заостатка (28:29).

По повратку из свлачионице „Орлићи“ су подигли ниво игре, Мишковић је наставио да игра одлично и да разиграва Пецарског, Момирова и остале, а управо је његовом тројком на старту последње четвртине Србије дошли до двоцифреног вођства (52:42).

Предност коју су стекли су, уз мало осцилација, сачували до краја, па се двораном орило на српском „шампиони, шампиони“!

Најефикаснији у српском тиму били су Мишковић са 23 поена, Пецарски који је поред 14 поена имао и 10 скокова и Ускоковић који је уз 12 поена ухватио девет лопти.