Прочитај ми чланак

ПАКАО У ПРЕСТОНИЦИ: Премашен очекивани максимум температуре за Београд!

0

Температура у Београду је тренутно 39,01 °Ц, што је за 0,1 степен више од данашње прогнозиране максималне температуре за главни град, речено је Тањугу у Републичком Хидрометеоролошком заводу Србије.

За колико степени ће бити оборена прогнозирана температура за Београд, биће познато вечерас када се обраде сви подаци, речено је у РХМЗ.

Фото: Shutterstock

Иначе, Завод је издао упозорење за подручје целе Србије на високе температуре до 10. августа.

На територији целе Србије, данас и сутра (5 и 6. августа) максимална очекивана температура биће од 37 до 42 степени Ц. Топле ће бити и ноћи, у вецини места тропске са минималном температуром изнад 20 °Ц. Почетком наредне седмице очекује се освежење, а потом у среду и четвртак (09. и 10.08.) поново осетно топлије са температуром од 35 до 40 °Ц.

Према најави РХМЗ, у Србији ће и сутра бити веома топло са максималном температуром од 37 до 42 степена, а увече и у току ноћи ка понедељку на северу и западу локална појава краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

Ветар ће бити слаб, источни и југоистоцни. Јутарња температура од 15 до 26 степени, а највиса дневна од 36 Ц до 42 степена Целзијуса.

У току ноћи на северу и западу освежење са појачаним северозападним ветром, пљусковима и грмљавином, а локално су могуце и краткотрајне непогоде са градом и олујним ветром.

Према изгледима времена до 13. августа, у понедељак променљиво облачно, понегде са краткотрајном кисом или локалним пљусковима са грмљавином, на југу и истоку мало, а у осталим крајевима и осетно свежије. После подне на северу и западу углавном суво.

Од уторка до петка претежно сунцано уз пораст температуре. У среду и цетвртак поново веома топло са највишом температуром од 35 до 40 степени.

Од петка постепено свежије са локалним пљусковима и грмљавином.