Прочитај ми чланак

НА ЗЛАТИБОРУ ЖИВО Концерт Александре Радовић, спортски дани и изложба о Хиландару

0

Једна од највећих музичких звезда Балкана, Александра Радовић, ове године ће наступити на летњој позорници Краљевог трга, у оквиру златиборског Културног лета.

Посетиоце и мештане Златибора који дођу на концерт Александре Радовић очекује незабораван провод уз највеће хитове позанте певачице. 

Организатори концерта: Туристичка организација Златибор, Општина Чајетина, Спортски центар Чајетина.

Хиландар у мом срцу“

У галерији „Чигота“ на Златибору, од 7. до 13. августа ће бити изложба фотографија на платну Рајка Р: Каришића, уметника из Београда. Изложба носи назив „Хиландар у мом срцу“.

Изложбу ће отворити Зорица Златић Ивковић, историчар уметности из Сирогојна.

Отварање је у 20.30.

Одржани 8. „Илиндански дани“

Традиционално на Илиндан 2. августа у селу Гостиљу одржани су 8. по реду спортски сусрети месних заједница општине Чајетина у организацији ТУ „Гостиље“ и месне заједнице Гостиље а уз велику помоћ општине Чајетина, То „Златибор“, Спортског центра Чајетина и КЈП „Златибор“.

Манифестацију је свечано отворио директор ТО Златибор, Владимир Живановић говором у којем је истакао да спортски сусрети сваке године привлаче све већу пажњу туриста и да је посебно задовољан што се одржавају у јеку туристичке сезоне, одвалачећи пажњу туриста од центра Златибора ка околним селима и посебно похвалио људе из локалне месне заједнице, који су према његовим речима на путу да од села Гостиља направе прави модеран туристички центар. Догађај је посебно увеличала и легенда српског и југословенског фудбала Владимир Петровић Пижон који је симболичним извођењем почетног ударца на фудбалском турниру означио и почетак спортских надметања.

Највећа конкуренција је била по обичају у екипним спортовима: фудбалу у којем је узело учешће 15 екипа и баскету 3×3 10 екипа.У баскету 3х3 славила је екипа Доброселице, коју су чинили Матеј Гавовић, Лазар Јоксимовић, Матија Милекић и Александар Драговић, док је у фудбалу прво место припало екипи Златибора (Немања Кутлешић, Видоје Луковић, Ђорђе Шуњић, Марко Костадиновић, Жељко Костадиновић, Михаило Вујовић, Марко Шкодрић, Мирослав Ћалдовић), која је у финалу са 1-0 савладала Мачкат.

Велику пажњу су привукли и индивидуални спортови у којим је доминирао представник Златибора Никола Баковић који је тријумфовао у све три дисциплине (превлачење кличка, бацање камена с рамена, скок у даљ).Посебно занимљиво било је такмичeње у превлачењу конопца где је тријумфовала екипа месне заједнице Златибор.

Програм је затворен доделом пехара и вредних награда најбољим учесницима. Утисак је да су ове Илинданске игре биле једне од најпосећенијих до сада, организација је била на завидном нивоу а туристи су осим учествовања у самом спортском програму, искористили време да обиђу водопад или да уживају на базену који се налази у самом центру Гостиља.