Прочитај ми чланак

ДУГОКОСИ МЛАДИЋ КРАЈИШКОГ ПОРЕКЛА! Вулин направио свој сајт; Министарство …

0

"Од појављивања на јавној сцени Србије, почетком деведесетих година, Александар Вулин никога није оставио равнодушним", један је од цитата на порталу www.vulin.rs

Изгледа да је констатација тачна, с обзиром на то да активација овог сајта није прошла незапажено у домаћој интернет заједници.

Foto: vulin.rs / screenshot

За сада, међутим, није јасно ко стоји из овог портала. Како нам је речено у Вулиновом кабинету, ово није званичан сајт министра одбране, нити он има икакве везе са њим. Зато, како кажу, и они сада истражују ко иза тог портала стоји.

Међутим, просто је невероватно да је неко уложио толики труд да испрати сваки министров корак и направи својеврсну архиву свих Вулинових активности, са све сликама и видео прилозима, без иједне дезинформације што је карактеристично за лажне сајтове, а да је његов креатор мистериозан.

Није јасно ни када је сајт настао. Прича о њему актуелна је последњих дана, на дну стоји „copyrights 2017“, али је прва постављена вест још од 31. маја 2014. Сајт, наиме, прати све министрове активности и то још из периода када је био задужен за рад и социјалну политику и то на укупно 174 странице.

Јединствено место

– Добродошли на интернет презентацију www.vulin.rs. Јединствено место на коме се објакетивно и фактографски прате све државничке и политичке активности Александра Вулин министра одбране Републике Србије и председника Покрета социјалиста, почевши од првог мандата као министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, па све до сада – наводи се у уводном делу сајта.

Посетиоци, осим свих ових активности Вулина као министра и то да никога не оставља равнодушним, могу да прочитају и делове његове биографије, неформално написане.

Искреност, ентузијазам, харизма

„Дугокоси младић из Новог Сада крајишког порекла из радничке породице, без повезаности са познатим политичким фамилијама, интелектуалним елитама или богаташким империјама, од првог тренутка, једино својом искреношћу и ентузијазмом привлачи пажњу на себе. Нетипичном појавом и харизмом, за генерацију његових политичких вршњака, уноси нов тренд у тадашњи политички миље Србије, али чврстим левичарским ставовима у ратом захваћеној земљи и међу људима полуделим за новцем и лажним обећањима са Запада“, наводи се на сајту.

Наводи се и да је „био је и остао на страни оних који траже мир, целовитост и независност земље, поштују антифашистичке вредности и тековине Народноослободилачке борбе у Југославији, заустављање пљачкашке приватизације и уништавање радничке класе“.

– Пратећи те звезде водиље, као појединац и вођа партија које је у Србији оснивао, борио се искрено и верно за идеале прихваћене још у младости. Своје и идеје свих вредних и поштених бранио је чак и онда када је због неслагања са моћнијим од себе напуштао власт и партије на власти, али се увек враћао јачи него што је био, не само због личне снаге и интелекта већ и због вере истомишљеника и сабораца који га одано прате у борби за исте идеале – пише на сајту vulin.rs.