Прочитај ми чланак

ПАТРИОТА: Миличић подучавао ЕСПН о четницима

0

Новинар ЕСПН Сем Борден био је гост Дарка Миличића у Новом Саду, где се њих двојица три сата причали о Дарковој каријери, али и разним другим стварима.

У трочасовном интервјуу Борден и Миличић су разговарали о НБА, животу после кошарке, ММА борби, својој фарми којој се посветио до максимума, али и о Четницима.

У априлу 2015. године Дарко је био са пријатељима у кафани, где су се веселили, пили пиво и све остало што иде уз то.

Добро је познат снимак где бивши НБА играч пије пиво без помоћи руку, а када га је Борден подсетио на то, Миличић се само насмејао и рекао да је то било баш давно.

Оно што је ЕСПН новинара највише интриграло, јесу Даркове тетоваже Четника. Борден објашњава да су Четници били група српских националиста у Другом светском рату, који у историји нису запамћени по добром.

Управо због тога питао је Миличића за политичко опредељење, на шта му је он рекао: „Националиста сам, али то значење не значи исто у источној Европи и Сједињеним Америчким Државама“.

Даркова осећања према Србији су веома компликована због рата, борбе за преживљавање, а Бордену је поврх свега рекао да воли Србију и поштује друге. То је један од великих разлога зашто се вратио у Србију, уместо останка у САД, што доста спортиста и уради.

Наравно, тема која је неизбежна је НБА, драфт 2003. године и целокупна каријера у Америци.

Оно што је Бордену било занимљиво, јесте, што је Дарко више пута себе назвао „промашајем“ и да он не бежи од тога, да је веома искрен. Једном је у 15 секунди успео да за себе каже да је „промашај“.

Каријеру у НБА кренуо је у Детроиту, где га тренер Лери Браун није знао да користи, као у осталом и сви остали. После Пистонса, следиле су партије у Орланду, Мемфису, Њујорку, Минесоти, да би коначно каријеру завршио у Бостону.

Миличић је тада покуцао на врата Дока Риверса и рекао му да жели да иде кући, захвалио им се на свему, казао да није ишло и једноставно отишао.

„Био сам изгбуљен. Почео сам да мрзим кошарку. Само сам желео да се вратим кући и живим други живот“, рекао је Дарко новинару ЕСПН.

То је и урадио, Дарко Миличић поседује велико имање близу Новог Сада од чак 125 хектара. Љубав су му трешње и како Борден наводи, играч који је девет година провео у НБА није знао шта се дешава тамо и ко води у финалу између Кливленда и Голден Стејта, али му је зато у детаље причао о воћњацима и свим осталим стварима што иде уз то.

Новинар ЕСПН наводи да је Даркова емоција према воћарство права и велика и за разлику од других НБА играча који после своје каријере потроше лако новац на глупости, Миличић је уложио осам милиона евра у овај посао и ради га са великом страшћу.

Бивши други пик са НБА драфта, казао је Бордену да деци увек говори реалности, као на пример сину Лазару, који доста случајева буде збуњен.

„Када му кажем да не ради оно што сам ја радио у животу, он ме пита: ‘Зашто, када си мој отац?'“, рекао је Миличић новинару, а потом и наставио.

„Јесам твој отац, али је он урадио доста грешака, тако да ти не требаш. Знате, још не разуме све то, али доћи ће време за то“, казао је Дарко.