Прочитај ми чланак

МЕЧ ВИСОКОГ РИЗИКА: Македонија и самозвана држава Косово играју меч у Приштини

0

Македонија утакмицом с Косовом почиње претквалификације за Светско првенство у Кини 2018. године.

Кошаркашка репрезентација Македоније ће утакмицом с Косовом почети претквалификациони циклус за Светско првенство у Кини 2018.

Македонски селектор Јорданчо Давитков је рекао да је свестан да је ће тај меч бити изузетно тежак, пре свега због притиска који ће он и играчи имати у Приштини, где ће на трибинама бити 8.000 навијача домаћег тима.

„Пред нама је утакмица у којој ће бити притисака са свих страна. Биће пуна сала, а видећемо какав ће притисак бити на судије. Мораћемо да одиграмо квалитетну одбрану, ако желимо да победимо Косово. Нису наивна екипа, нису за преценивање, али ни за потцењивање”, рекао је Давитков, а преносе локални медији.

Он је изразио забринутост да би судијска тројка (Петар Обрадовић из БиХ, Борис Шулга из Украјине и Грк Николас Сомос) могла да потпадне под притисак са трибина, јер се очекује да ће публика направити „врућу атмосферу“.

Утакмица две селеције игра се у Приштини од 20.15.

У Групи Ц претквалификација за Светско првенство наредне године, поред Македоније и Косова, налази се и Естонија. Само најслабије пласирана селекција неће обезбедити место за квалификације, а пропустиће и квалификације за Европско првенсто 2021. године.