АМЕРИЧКЕ ДИПЛОМАТЕ се исељавају са имања у Москви

3

Америчке дипломате износе своје ствари из амбасадорског имања у Сребрном Бору у Москви, који су раније блокирали припадници Министарства спољних послова Русије.

На интернету су се појавили снимци од 1. августа са лица места, одакле се селе дипломатски радници.

Русија је забранила приступ имању особљу амбасаде у Сребрном Бору и депоима у Дорожној улици у Москви и препоручила САД да смање број запослених у дипломатској мисији.

Министарство спољних послова Русије истакло је да ове мере представљају одговор на сличне акције америчких власти, које је предузела претходна администрација председника Барака Обаме. Тада је Вашингтон забранио приступ сеоским викендицама сталне мисије Русије у Њујорку и руској амбасади у Вашингтону, које представљају дипломатско власништво Русије.

Америчка страна критиковала је ову одлуку и назвала блокаду имања у Сребрном Бору превременом. Москва је ове оптужбе назвала провокацијом.

Раније је шефица прес-службе Амбасаде САД у Русији Марија Олсон изјавила за Спутњик да већ два дана америчке дипломате не могу да дођу на имање у Сребрном Бору.

Министарство спољних послова то је објаснило чињеницом да се објекат налази у зони заштићене природе, где није дозвољен теретни саобраћај, а да одговарајуће упозорење и захтев за издавање пропусница од америчке стране није стигло.

 • Prle Tihi

  Америка сама под хитно да повуче сво особље из Русије и да забрани све трансакције које долазе из Русије путем интернета.

 • fićo

  Negde sam pročitao kako će to pogoditi više Ruse koje rade za te diplomate.Pa ti su gori od samih Amerikanaca,čista peta kolona.Kao da bi se neko uznemirio što će nešto pogoditi Jelenu Milić.Što se mene tiče neka je kao i Vučića pogodi metak.

  • Stanko

   Srbiju treba naoruzati , svakom vojnosposobnom Srbinu treba dodijeliti automatsku pusku i dvjesta metaka , sa zakonskom podlogom da se moze upotrujebiti u slucaju napada na drzavu u samoddbranu kada to bude potrebno i kada drzava pozove na odbranu…A jelenu pustati da zivi i to gleda , mislim da bi sama umrla od muke ..