Прочитај ми чланак

НА ЗЛАТИБОРУ НАЈЛЕПШЕ: Концерти, представе, спортска такмичења и Дани пастрмке!

0

На Краљевом тргу на Златибору, 1. августа од 18 часова, биће изведена дечија представа „Маша и медвед“.

Осмо издање „Илинданских спортских сусрета“ одржаће се у Гостиљу 2. августа. Свечано отварање заказано је за 10 часова, а пола сата касније почеће надметања у фудбалу и у баскету 3х3. 

Такође, одржаће се и такмичења у превлачењу конопца, превлачењу кличка и скоку у даљ из места. Организатори манифестације су ТУ Гостиље и МЗ Гостиље, уз покровитељство Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор. Пријатељи манифестације су Спортски центар Чајетина и КЈП Златибор.

Дани пастрмке одржаће се у суботу 5. август у Љубишу. Од 12 до 14 часова часова је такмичење у спремању рибље чорбе, у сеоско туристичком домаћинству „Кукањац“. У 14 часова је  свечано отварање  ове манифестације, у дворишту основне школе „Саво Јовановић-Сирогојно“. У 15 часова почиње такмичење у традиционалним спортским дисциплинама, а у 16 часова је  проглашење победника.
Организатори су Удружење произвођача калифорнијске пастрмке-Љубишка пастрмка и Месна заједница Љубиш, а покровитељи су Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, Спортски центар Чајетина, ПД „Златиборски Еко Аграр“.

Летњи улични ерски кабаре као дводневна манифестација слави свој 10 рођендан и као таква представља истинску и културну посебност људи Златиборске регије, а значај ерског хумора као културног индетитета српског народа, препознат је од стране Националног комитета за нематеријално културно наслеђе Србије.

Ове године летњи улични ерски кабаре крећеме са анимацијом уличних свирача, кловнова, машкара.., затим наступа Бид Бенд из Зрењанина, отварање Кабареа, додела награда најбољим афористичарима на тему „После брига разбибрига“. Глумци Народног позоришта из Ужица под искусном палицом првака Ужичког народног позоришта, Слободана Љубичића, спремили су филм – Смешна страна Златибора – специјал, торту чине Кристина и Владан Савић са кабареом „Брак уствари љубав“ и шлаг, наравно музика и плес.

Све ово на програму је  4. августа, на платоу испред Библиотеке у 19 часова, а све исто 5. августа на Златибору на Краљевом тргу.