Прочитај ми чланак

НЕОБИЧНО: Филиповић и Пијетловић скинули медаље на победничком постољу

0

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић и голман Гојко Пијетловић скинули су бронзане медаље чим су им додељене на победничком постољу.

Ватерполисти Србије заузели су треће место на Светском првенству у Будимпешти, па су се први попели на постоље приликом церемоније доделе медаља.

Бронзана одличја су се прво нашла на грудима Филиповића, одмах затим и Гојка Пијетловића, али су их њих двојица скинула!

Могуће је да су на тај начин изразили протест према суђењу на Светском првенству, нарочито у полуфиналном дуелу са Хрватском.

„Сачуваћемо све речи за нас, али ово је стварно срамно у ком правцу иде овај ватерполо, када против екипе Србије није доволно да се игра само у противничкој капици, већ морају и људи около да ураде све што могу да нас свргну са трона. Успели су, али замало, јер смо освојили медаљу и остварили циљ за ову годину. Честитке момцима и само стручном штабу. И ово лето смо, као и многе до сада, изнели сами“, изјавио је Филиповић раније данас после победе над Грчком у борби за бронзу.