Прочитај ми чланак

УГОВОР НИКОЛЕ ЈОКИЋА најбољи у НБА

0

Један од најпознатијих спортских сајтова "Блеацхер Репорт" направио је листу најбољих уговора у НБА лиги за сваку позицију.

По њиховом мишљењу међу центрима у НБА лиги, Никола Јокић тренутно имао најбољи уговор, у смислу да за „мали“ новац даје највећи допринос тиму.

Играч Денвер Нагетса има двогодишњи уговор вредан 3,1 милион долара, уз то што му је друга година (2018/2019) „теам оптион“, односно клуб има право уради шта жели.

Очекује се да екипа из Колорада „одбије“ да искористи четврту годину уговора и да Јокића учини ограничено слободним играчем. У том случају, Јокић ће бити у прилици да потпише мултимилионски уговор са Денвером.

То што ће бити ограничено слободан играч значи да ће и друге екипе моћи да га контактирају, али ће Денверова рећ бити последња, тј. моћи ће да изједначе било коју понуду која стигне за српског играча.

Бличер Рипорт наводи да је Јокић један од лошијих одбрамбених играча у лиги на својој позицији, али га луцидност у нападу одваја од других, тако да „нападачки арсенал“ потпуно надмашује недостатке у одбрани.

Овај популарни сајт наводи да је Николин тренутни уговор најбољи у НБА, када сагледамо све аспекте.


Када је реч о позицији крилни центар, Дрејмонд Грин са трогодишњим уговором вредним 52,4 милиона налази се на првом, док се на ниском крилу са најбољим уговором налази се Џае Краудер из Бостона, који ће у наредне три године зарадити 21,9 милиона долара.

Орландо Меџик је одрадио одличан посао када је потписао Џонатана Симонса на трогодишњу уговор (18 милиона) и он је на првом месту, док се Петрик Беверли са двогодишњим уговором вредним 10,5 милиона долара налази на првом месту међу плејмејкерима.