Прочитај ми чланак

СРПСКА ВЕРТИКАЛА – ПОЗИВ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ: Стварају од Срба војвођанску нацију!

0

Саопштење патриотског покрета, Српска вертикала, у вези антиуставног деловања Александра Оџића и његове странке "Војвођанска партија", која има за циљ да АП Војводину одвоји од Србије, а тамошње Србе претвори у непостојећу нацију "Војвођани".

„Покрет “Српска вертикала” позива јавног тужиоца Србије да покрене поступак против Александра Оџића и његове странке “Војвођанска партија”, који делују противуставно, залажући се да Војводина постане Република, да има свој Устав, нацију, за самоопредељење…

Дакле, свако деловање овакве врсте је противуставно и против законито. Недопустиво је ћутање јавног тужиоца Србије у ситуацији када се развлачи држава као алајбегова слама.

Покрет “Српска вертикала” је за унитарну државу Србију, са њеним Уставним границама, заједно са Косовом и Метохијом, Војводином и Рашком. Наша борба је неодустајна и за заштиту српских националних интереса у РС, ЦГ, РСК и расејању.

Зато сматрамо ћутање представника надлежних институција система, програмским саучешћем са Александром Оџићем и његовом партијом, као и са осталима који имају задатак да разграђују Србију.

Они који су намерили да својим деловањем или потписом, или било како, поклањају српске цркве и манастире, српске гробове, српску колијевку, српско име, немају друго име осим ИЗДАЈНИЦИ.

Сваки изговор у циљу оправдања издаје је завођење за Голеш планину и отварање пута Вука Бранковића.