Прочитај ми чланак

РАДУЉИЦА ИМА ВИСОКЕ AМБИЦИЈЕ: Има да гиљамо до европског злата!

0

"Дошло је, нажалост, време да сам ја најискуснији и један од најстаријих у тиму, а био сам увек међу млађима. Надам се најбољем у Истанбулу, као и увек" - каже Мирослав Радуљица центар кошаркашке репрезентације Србије.

Aко је нешто сигурно, то је да овога лета Мирослава Радуљицу нећемо звати Брадуљица. Добро расположен, обријан, наоштрен за оно што следи и спокојан после потписаног уговора у Кини.

– Много рада је пред нама. Сви знамо амбиције Кошаркашке репрезентације Србије. Има да гиљамо до медаље, посебно златне, коју сви очекују. Дуг је пут. Свако првенство и такмичење су другачији, прича за себе, као и припреме које су почеле. Не бих да поредим претходне акције и окупљања. Све је ново и тако се и ми спремамо, као за сваког противника, као да се ништа није десило претходно. Надамо се најбољем као и увек – анализирао је Радуљица за Блицспорт.

За вас није било дилеме да ли ћете се јавити селектору на почетку припрема?

– Када већ проводим са неким цело лето, драго ми је да то чиним с овим мени познатим, дивним момцима, као и са мало старијим људима из стручног штаба. Зато је и радост на лицима. Добро се знамо и дружимо се сви ван паркета, као и новајлије, које нам нису непознате а које треба да уведемо у систем који Сале тражи од нас, у то како размишља, а ми који смо дуже ту знамо како то изгледа.

Испада да сте сада најискуснији центар у квартету дугајлија, класичних петица, где су још Кузмић, Марјановић и Штимац, а можда и међу осталим пуленима селектора Ђорђевића?

– Дошло је, нажалост, то време да сам ја неко старији и искуснији у односу на друге, а био сам увек међу млађима. Тако је на једном од тренинга била прича ко је најстарији и испоставило се да сам то ја. Добро, ако не најстарији, онда искуснији, дошло је то време – истакао је Радуљица.

Питамо и Сашу Ђорђевића: Радуљица много боље партије пружа у дресу Србије него у клубовима?

– Нема то везе само са мном. Направили смо сјајан однос од када смо га селектирали, вратили га у репрезентацију у којој није био пар година, а део је генерације. Волимо да лопта иде преко центра, да тражи решења, што је био проблем у његовом клубу, где је није имао, а добро додаје. Увек даје максимум, са годинама добија зрелост, пуно очекујемо од њега. Игра и са играчима који воле да додају лопту и чине га бољим – додао је Ђорђевић.